Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Аквасорс Коензим Q10 с хром + Водорасли АФА 30 капсули

 • Марка AquaSource
 • Модел 30 капсули
 • Наличност В наличност
 • 79,00 лв.


Бърза поръчка

От съчетаването на трите съставки - коензим Q10, хром полиникотинат и АкваСорс восорасли АФА e получен препарат с многопосочно, добре балансирано и ефикасно действие.

Коензим Q10 – ключът към живота

Коензим Q10 (CoQ10) e едно от най-важните открития на физиологията. Той е естествен участник в обмяната на веществата. Поддържа здравето и осигурява дълголетието на организма като улеснява и увеличава произвеждането на енергия в клетките – нещо като "искра" за клетъчния двигател. Намира се във всяка клетка и отговаря за произвеждането на аденозин-трифосфат (АТФ).

АТФ е богата на енергия молекула, отдаваща тази енергия при всеки физиологичен процес. При физическо или психическо натоварване, както и при стрес, ние изразходваме огромни количества АТФ, който не може да се възстанови без CoQ10. С други думи казано, този коензим ни помага “да зареждаме акумулаторите си”.

CoQ10 е актуален във всички страни с висока здравна култура. В САЩ е официална хранителна добавка от 1992 г. Около 10 млн. японци го използват ежедневно. В Европа е повсеместно разпространен. Благотворните му ефекти са много: заздравява сърдечния мускул, увеличава работоспособността, подобрява възпалени венци, укрепва имунната система, повишава мъжката потентност, удължава живота, има антиоксидантно действие.

През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира CoQ10 от всяка храна. Източници на CoQ10 са месото и рибата, зърнените храни, ядките, тъмнозелените зеленчуци (спанак, броколи), синьозелените микроводорасли, соевото, сусамово и другите полиненаситени растителни масла. Човешкият организъм съхранява резервни количества от CoQ10 там, където те са най-нужни. Главни депа са сърцето, черният дроб и имунната система.

С възрастта количеството CoQ10 в клетките намалява и при повечето хора над 35-40 г. има дефицит (проявите му са липса на енергия, нежелание за физически усилия, по-често боледуване от вирусни инфекции през зимата, кървене на венците, спадане на либидото и потентността и общо намаление на жизнеността). Това се дължи на отслабване на някои функции на черния дроб, неподходящо хранене, физически натоварвания, по-продължителни или изтощителни болести, инфекции и стрес. При хора с наднормено тегло този дефицит може да достигне до 50%. Добавянето на CoQ10 в тези случаи подобрява метаболизма и помага за намаляване на теглото.

Особено големи са нуждите от CoQ10 в мускулатурата, включително сърдечния мускул. Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната. Доказана е връзката между ниското ниво на CoQ10 и сърдечно-съдовите заболявания – гръдна жаба, кардиомиопатия, пролапс на митралните платна и хипертония. Някои форми на сърдечна недостатъчност могат да бъдат напълно компенсирани без никакви лекарства, само чрез CoQ10. Затова го наричат "чудото на сърцето".

А какво да кажем за спортистите? При всяко състезание са необходими огромни запаси от енергия, както и способност тези запаси да се възстановяват бързо. Всички знаем какво става към края на второто полувреме, след деветия рунд, в края на маратона и пр. На субклетъчно ниво един от най-важните проблеми е недостига на CoQ10. Затова редовното му добавяне към храната на спортистите води до ясно изразено подобряване на постиженията им, особено на издръжливостта и бързината.

Благотворният ефект на този продукт върху имунната система обуславя и неговите противоракови свойства. Животът на болни от рак (на простатата, гърдата, дебелото черво) пациенти, които приемат CoQ10, може да бъде удължен с пет до петнайсет години, а при някои от тях дори да се стигне до пълна ремисия, особено ако CoQ10 се взема в по-големи дози (около 100 мг) и се комбинира с водорасли, ЕМК, бета-каротин, вит. C, вит. E и селен.

Поддържащите (профилактични) дози за възрастни са 10-15 мг, а лечебните – 30-100 мг и повече. За възстановяване на нормалното му съдържание в тъканите е необходимо CoQ10 да се приема в достатъчни дози от 1 до 3 месеца. Само при по-продължително приемане може да се постигне пълното му възстановяване.

Коензим Q10 и енергията

CoQ10 е жизненоважен за създаването на енергия на клетъчно ниво. Във всяка клетка има митохондрии (малки “генератори на енергия”), които произвеждат 95% от общата енергия, нужна на организма. CoQ10 се намира в мембраните на тези органели. Той подпомага обмяната на електрони и участва в синтеза на АТФ.

Ако CoQ10 намалее с 25%, тялото не получава необходимата му енергия и в резултат настъпват функционални нарушения и болестни състояния. Ако той намалее със 75%, животът не може повече да бъде поддържан и настъпва смърт, най-често от сърдечна недостатъчност.

При допълнително приемане на CoQ10 хората (особено по-възрастни и с по-отслабен организъм) усещат подчертано увеличаване на енергията и намалена нужда от сън. Получава се ефект на подмладяване.

В сърдечния мускул е открито много по-високо съдържание на CoQ10, отколкото в който и да е друг орган на тялото. Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната. Много функционални сърдечни проблеми могат да бъдат напълно компенсирани чрез внасянето само на CoQ10.

При хора със заседнал начин на живот допълнителното приемане на CoQ10 може да доведе до подобряване на сърдечната дейност дори без физически упражнения. Това не означава обаче, че е правилно да се взема CoQ10 и след това да се подложи организма на пълно обездвижване – най-добри резултати за сърцето се постига при съчетаване с физически упражнения.

CoQ10 предпазва сърцето при исхемия (намален приток на кръв към сърдечния мускул). В повечето случаи тя се дължи на стесняване или запушване на коронарните съдове и може да предизвика сърдечна недостатъчност, внезапна смърт и др. Стеснените коронарни артерии не осигуряват достатъчно кръв и сърдечният мускул не получава необходимите му хранителни вещества и кислород.

Високото кръвно налягане, сочено като причинител номер едно на сърдечните заболявания, се понижава, когато към диетата се добави CoQ10, дори без да се приемат лекарства.

Укрепване на имунната система

Приемането на 60 мг CoQ10 дневно е сигурен начин да се укрепи имунната система, защото набавя енергия за дейността Ј. CoQ10 повишава компетентността на имунните клетки и те вършат работата си по-добре. Повишава се активността на макрофагите, подобрява се клетъчният и хуморален имунитет, както и устойчивостта към бактерии, гъбички и вируси. Намаляват размерите на тумори, предизвикани изкуствено у мишки.

CoQ10 няма странични ефекти. Използван съвместно с химиотерапевтикт адриамицин, той намалява страничните му ефекти, свързани с отслабване на сърдечния мускул.

CoQ10 и стареене

Стареенето се ускорява от недостига на CoQ10. Повечето храни съдържат съвсем малки количества CoQ10. Допълнителното му приемане е от полза за всеки човек и може да се окаже изворът на вечната младост.

От друга страна СоQ10 е антиоксидант, който може да отдава или поема кислород според нуждата. Той предпазва клетките от свободни радикали и поддържа оптималното кислородно ниво в тъканите. Приемането на CoQ10 ни помага да поддържаме както антиоксидантните, така и биоенергийните си функции.

CoQ10 и поддържане на идеално тегло и енергия

По-пълните хора имат 50% недостиг на СоQ10, че даже и повече. При тях добавянето му подобрява метаболизма и води до намаляване на килограми. Това може да помогне поне на половината хора, страдащи от наднормено тегло.

Съчетаването на CoQ10 с хром помага още повече за решаването на проблема затлъстяване. Тази комбинация е много ефикасна, защото хромът намалява желанието за сладко.

Профилактика и лекуване на болести на венците

Твърде много са хората с хронични заболявания на венците. Милиони души са застрашени от кариес, опадане на зъбите, лицеви изкривявания и др. Пародонтозата не е само локално заболяване на венците, а представлява общо заболяване поради смущения в имунната система. CoQ10 е изключително ефективен при лекуването на болни венци. Главната причина за неговия успех е доказаният му имуностимулиращ ефект.

Потентност и оплодителна способност

CoQ10 е мощен афродизиак, който дава енергия и повишава силата на мъжете. Това е особено важно тогава, когато те работят на много високи обороти и се преуморяват. Той подобрява подвижността и удължава активния живот на сперматозоидите.

Хромът се съдържа в спермата и затова добавянето му е полезно за подобряване на качеството й. Водораслите AFA с високото си белтъчно, минерално и витаминно съдържание внасят допълнително всичко необходимо за образуването и съзряването на сперматозоидите. От друга страна, те въздействат благотворно на нервната система и могат да регулират процесите на възбуждане и задържане, като по този начин действат целебно при сексуални неврози.

CoQ10 и активно спортуване

При всяко състезание се изразходва огромно количество енергия и е много важно на спортистите да се даде възможност за бързото й възстановяване. На субклетъчно ниво един от най-важните проблеми е недостигът на СоQ10. При физически натоварвания мускулите се нуждаят от повече CoQ10. Ако в такъв момент към храната се добави СоQ10, той осигурява допълнителна мускулна сила.

Атлетите с върхови постижения изразходват от 12 до 20 пъти повече кислород от хората, водещи заседнал живот. При интензивни физически натоварвания количеството на свободните радикали нараства неколкократно. Това е още една причина активно спортуващите да приемат CoQ10 – освен че подпомага възстановяването на енергийните запаси на клетките, той е също мощен антиоксидант.

Хром и диабет

Още от 1854 г. е било установено, че хромът помага на болните от диабет. Днес се знае, че той е незаменим кофактор на инсулина – ключов хормон в регулирането на обмяната. Инсулинът е необходим за внасяне на глюкозата в клетките, а хромът улеснява действието му като заедно с няколко аминокиселини образува т.нар. глюкозо-толерантен фактор. ГТФ улеснява свързването на инсулина с клетъчните рецептори и някои реакции, протичащи след активиране на тези рецептори. Най-просто казано, ГТФ увеличава чувствителността на клетите към инсулин.

С възрастта съдържанието на хром в тъканите намалява, а честотата на диабета от втори тип нараства. Недостигът на хром е виновен за нарушения глюкозен толеранс на организма, проявяващ се с повишаване и нестабилност в нивото на кръвната захар, наличие на захар в урината и инсулинова резистентност.

Защо с водорасли AFA?

Тъй като водораслите АФА съдържат над 90 микроелемента и много ензими, витамини и други биологично активни вещества, те са изключително полезни за регулиране на метаболизма. Добавянето им осигурява всичко необходимо за по-ефективното действие на другите две съставки и за възстановяването на организма.

Например цинкът помага на панкреаса да произвежда инсулин и подобрява действието на инсулина. Липсата на цинк затруднява поддържането на кръвната захар в норма и пречи на клетките да оползотворяват глюкозата.

Една капсула CoQ10/Хром/AFA дневно (30 mg CoQ10 от растителен произход, 200 mg Хром полиникотинат и 100 mg AFA) е отличен начин за по-лесно справяне с излишни килограми и помага за поддържане на добро здраве.

Най-добре е всеки човек над 30-35 г. ежедневно да приема по една капсула, независимо от това дали има оплаквания или не. Въпреки че отначало може да не забележим нищо, след 2-3 месеца ефектът е отличен. Повечето хора съобщават за прилив на енергия, по-лесно справяне с работата си, подобрен общ тонус, повишена издръжливост на натоварвания и стрес, както и по-лесно справяне с настинки, грип и други инфекции.

Продуктът СоQ10/хром/AFA се препоръчва при:

 • всякакви проблеми с двигателната, сърдечно-съдовата и нервната система;
 • предиабет и диабет от първи и особено от втори тип
 • парадонтоза и кървене на венците;
 • всички хора по време на вирусни епидемии
 • различни банални инфекции и други заболявания;
 • всички хора след 30 годишна възраст;
 • хора, склонни към напълняване;
 • преждевременно остаряване;
 • активни спортисти за подобряване на постиженията (доказано е, че не е допинг, а естествена храна);
 • лесно уморяване, недоспиване, преумора след работа, стрес и др.;
 • мъже с намалена подвижност на сперматозоидите, импотентност и други сексуални проблеми;
 • всички, които искат да имат много повече енергия и да живеят по-дълго.

Употреба: По 1 капсула дневно по време на хранене.

Съдържание: 1 капсула съдържа: АФА - 100 мг, коензим Q10 - 30 мг, хром 200 µг, свързващ агент: оризово брашно, обвивка на капсулата: чист желатин - 100 мг.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ