Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Арганово масло 250 мл - Burel Organics

  • Марка Burel Organics
  • Модел 250 мл
  • Наличност Не е наличен
  • 29,80 лв.


Бърза поръчка

Мароканското масло от Арган е едно от най-богатите източници на омега мастни киселини и растителни стероли, които регулират холестерола. Тези мастни киселини са класифицирани в три групи: наситени, моно- ненаситени и полиненаситени.
Моно ненаситените мастни киселини намаляват нивата на кръвната на LDLs ( "лош холестерол"), без да засяга HDLs ( "добър холестерол"), докато те се използват като заместител на наситени мастни киселини.
Полиненаситените мастни киселини намаляват нивата на LDLs но също нивата на. Въпреки това те трябва да са част от нашата диета, тъй като те осигуряват незаменими мастни киселини: линолова киселина и алфа-линоленова киселина.
Аргановото масло е богато на есенциални мастни киселини, линолова киселина, която увеличава производството на простагландини 1, което е от полза за хората с ревматологични състояния и със сърдечно-съдови проблеми. Омега 3 и Омега-6 мастни киселини могат да бъдат получени от растителни и рибни масла. Въпреки това, последните изследвания показват, че основните мастни киселини от растения е два пъти по-ефективни от рибеното масло.

Изследванията показват, че кулинарното аргановото масло и някои храни са полезни при намаляване на риска от сърдечно-съдови заболявания и за преодоляване на ефекта на сърдечно-съдовата болест на сърцето. В Мароко кулинарното масло от арган се използва за понижаване на нездравословни нива на холестерол.
Кулинарното арганово масло също така има много естествени растителни стероли, които също така са показали, че имат сериозен принос за намаляване на хорестерола. Изследванията на стеролите спинастерол и ситостерин показват, че спинастеролът, както ситостеролът, а и стигмастеролът инхибират абсорбцията на холестерол. 
Установено, че нивата на добър HDL холестерол са се увеличили значително при хора, ползващи арганово масло за готвене в сравнение с тези, ползващи зехтин.
С други думи, кулинарно масло от Арган намалява лошия холестерол (LDL) и увеличава добрия холестерол (HDL,). 

Проучванията показват, че фенолите в аргановото масло пречат на нископлътния липопротеинов холестерол (LDL) да реагира с кислорода; те също така нивата на добрия холестерол (HDL).
Освен това маслото намалява нивата на триглицеридите в кръвта значително. Това е важно, тъй като високото ниво на триглицериди водят до сърдечно-съдови проблеми като атеросклероза, от сърдечно-съдови заболявания и инсулт. Аргановото масло за готвене се бори успешно с натрупването на мазнини по стените артериите. Изследователите забелязват, че ако се приема по 25 млг от продукта на ден за 3 седмици, това има благоприятно влияние въргу производството на вредния холестерол (LDL), както и се наблюдава увеличение на гъстотата на антиоксидантния витамин Е в кръвта. Това е най-богатото разнообразие от природни полифеноли, витамин Е и растителни стероли, намерена единствено в маслото от арган и се смята, че именно на това аргановото масло има силата да се бори успешнос артериосклерозата.
В друго проучване са консумирани - 15 мл масло от арган на ден. Наблюдава се значително по-нисък LDL холестерол и по-ниска апо-B (аполипопротеин B ниба).Наблюдавани са консумиращи масло от арган и неконсумиращи го. Концентрациите на липопротеин (а) са по-ниски в групата аргановото масло. 
Аргановото масло инхибира агрегацията (плаките) на тромбоцитите чрез въздействие плаките, следователно минимизира на риска от тромбоза при сърдечно-съдови заболявания.
Общо взето, тези резултати показват благотворното влияние на аргановото масло за готвене. То предотвратява заболяването на коронарната артерия, въпреки че точните метаболитни процеси все още не са напълно изяснени. 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ