Био червена леща 500гр - Rapunzel
Съдържание: червена леща*.
* от биологично земеделие.
Червената леща е белена, което я прави много бърза за готвене - вари се по-кратко от кафявата и още по-лесно се преработва от храносмилателната система. Това е едно от главните й предимства.
Богата на витамин А и витамин B1 и B2.
Фосфорът, магнезият и калият в нея пък помагат на правилния метаболизъм и засилват нервната система.
Лещата (Lens culinaris) е вид едногодишни растения от семейство Бобови (Fabaceae). Те се отглеждат за семената им, които се използват за храна. На височина тя израства най-често до 20-40 см, но при повече грижи при отглеждането и може да стигне и до 70 см. Стъблото и е изправено, силно разклонено още от основата, а листата и са сложни, перести. Всеки отделен лист има 3-7 чифта продълговати листчета, а на върха завършва с дълго раздвоено или просто мустаче.
Подходяща за супи и сосове, за пюре и бульони, за индийски ястия
Приготовление: 1 ч. ч. червена леща с добавка 2 ч.ч. вода, оставя се да заври и се готви за около 5 мин. Подправя се на вкус.