Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Био кокосово масло обезмирисено 500 мл - Cecil

  • Марка Cecil
  • Модел 500 мл
  • Наличност Не е наличен
  • 12,40 лв.


Бърза поръчка

Направено от изсушен кокос, известен също като копра; стандартният краен продукт е направен от изсушеното ядро (месо) е РИО масло, което е съкращение от рафинирано, избелено и обезмирисено. Причината маслото да се подложи на този процес е, че изсушената копра не е годна за консумация и маслото трябва да се подложи на процеси за филтриране на примесите и да го направи по-стабилно; това е доста често срещан начин за масово производство на кокосово масло.
Тъй като е рафинирано, е доста безвкусно и не мирише на кокос; може да издържа по-високи температури за готвене, преди да достигне своята точка на димене; чудесно за дълбоко пържене на храни без аромат на кокос.
Макар и не толкова добро, колкото студено пресованото ( Virgin ), което е напълно суровото кокосово масло, то все пак има същите полезни мастни киселини със средна верига; много близо е в своята хранителна стойност до студено пресованото кокосово масло. Полезността му зависи от метода на екстракция. При био обезмирисеното масло не се използват химикали, което допринася за максималната му полезност за здравето.
Повечето от кокосовите масла, които се предлагат в магазините за хранителни стоки са рафинирани, освен ако изрично е посочено друго -студено пресованите или върджин маслата са нерафинирани. Не всички рафинирани масла са създадени при еднакви условия, така че се опитайте да получите масло с добро качество, което не са хидрогенирано (да, дори и кокосово масло може да бъде хидрогенирано или частично хидрогенирано, но най-вече в тропическите, азиатски страни), и рафинирани чрез използване на природни, химически или при подлагане на пара.
Рафинирано масло е чудесно, ако търсите малко по-евтин вариант, тъй като то е обикновено по-евтино. То също е добро за неща, които изискват много масло като дълбокото пържене, да се използва като масло за вана или в сапуни, или да се използва като овлажнител на тялото.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ