Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

BIOTIN 5000mcg 100 капсули - за здравето на косата, кожата и ноктите, за превръщането на храната в енергия

  • Марка Biovea
  • Модел 100 капсули
  • Наличност В наличност
  • 36,90 лв.


Бърза поръчка

Важен за здравето на косата, кожата и ноктите. Необходим за синтеза на мастни киселини и метаболизма на въглехидратите, съдейства за превръщането на храната в енергия. Помага за поддържането на здрава нервна система. Допринася за здравето на половите и потните жлези, участва в превръщането на аминокиселините в протеини.

Състав: Биотин 5000 мкг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема по 1 капсула дневно с храна или според предписаниет на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Биотин: за здрава кожа, коса и нокти

• Важен за здравето на косата, кожата и ноктите
• Незаменим нутриент за метаболизма на въглехидратите
• Необходим за синтеза на мастни киселини
• Помага за поддържането на здрава нервна система
• Съдейства за превръщането на храната в енергия
• Участва в превръщането на аминокиселините в протеини
• Допринася за здраето на половите и потните жлези
• Подпомага нормалния разтеж на клетките

Какво е Биотин?

Биотинът е член на групата Б комплекс, но той всъщност не е витамин. Той е коензим, който работи с витамини. Произвежда се в малки количества в червата. Биотинът е известен като Витамин Х. Съдържа се в много храни, включително овесени ядки, зеленчуци, фъстъци, гъби, яйчен жълтък, ориз, ядки, спанак, картофи, птици и говеждо месо. Биотинът получава името си от гръцката дума биос, което означава „живот“ и за първи път е изолиран през 1936г.. Биотинът е водоразтворим, така че всяко превишаване се елиминира с урината.

Какво прави Биотинът и какви са научните доказателства за това?

Енергия и ослабване: Биотинът помага на тялото по-качествено да използва храната за енергия. Което означава, че биотинът може да увеличи енергийните нива и да направи храносмилателния процес по-ефективен, може да помогне на хората да отслабват. Това прави биотина идеалната добавка, ако искате да имате повече енергия и същевременно да отслабвате.

Коса и нокти: Биотинът може да подобри тънките, разцепващи се и чупливи нокти, както и здравината на косата. Биотин също се е използвал за борба с алопеция (частична или пълна загуба на косата), както при деца, така и при възрастни.

Кожа: Биотин може значително да подобри здравето на кожата. При дерматит ли екзема, биотин може да бъде подходящо допълнение към текущата програма за лечение на кожата.

Диабет: Хора с диабет тип 2 често имат ниски нива на биотин. Той може да участва в синтеза и освобождаването на инсулин. Подобен инсулинов отговор може да намали зависимостта от инсулин и да подобри цялостното здраве. Предварително проучвание при хора и животни дават предположение, че биотинът може да помогне за подобряване контрола на кръвната захар при хора с диабет, особено при тези с тип 2.

Периферна невропатия: Съществуват сведения, че добавките с биотин подобряват симптомите на периферната невропатия при хора, които са развили това състояние, в следствие на дългогодишен диабет или бъбречна недостатъчност. При периферната неяропатия се увреждат нервите на крайниците, най-често краката и прасците, чувства се изтръпване, мравучкане, парене или странни усещания, могат да бъдат придружени с болки, мускулна слабост и затруднено ходене. Хората примащи биотин за тзи цели са показали подобрение най-рано на 1-3 месец след започване на добавката.

Кандида инфекции: Кандида инфекциите зассягат кожата, устата и вагината и са причинени от дрожди-гъбички. Възможни симптоми включват петна в устата или гърлото, болезнени пукнатини в ъгълчетата на устата, кожни обриви, най-весто в слабините, между пръстите на ръцете и краката и под гърдите, както и вагинален сърбеж и раздразнение. Някои учени смятат, че хоата с дефицит на биотин е по-вероятно да се заразят с кандида.

Висох холестерол: Проучванията при животни и няколко изследвания върху хора показват, че ниските нива на биотин са свързани с високи нива на общия и „лошия“ холетерол.

Разстройство с дефицит на вниманието: Спорен, но интересен случай показва, че хорада с ADD/ADHD могат да се възползват от витамините от група Б, защото те играят важна роля в повишаването на вниманието.

Защо трябва да приемаме Биотин?

Биотинът е необходим за метаболизма на мазнини, въглежидрати и протеини. Той участва като коензим в редица процеси и се използва от всяка клетка в тялото. Биотинът е включен в енергийния метаболизъм и позволява на тялото да използва глюкозата. По този начин биотинът помага поддържането на стабилни нива на кръвната захар. Това е от съществено значение за разтежа и репликацията на клетките.

Биотин подпомага формирането и поддържането на химическите структури в кератина (основен протеин в косата и ноктите), биотинът се препоръчва за тяхното укрепване.

Какви са симптомите на дефицит?

Симпромите на дефицит на биотин могат да включват косопад, суха кожа, умора, кратък период на внимание, депресия, вродени аномалии и гадене.

Има ли странични ефекти?

• Не са известни никакви странични ефекти или токсичност, свързани с употребата на биотин.
• Ако сте бременна или кърмите се консултирайте с вашия лекар, преди да използвате биотин.
 

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: биотин, витамин В 7, коса, кожа, нокти, въглехидратен метаболизъм, нервна система,