Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

BLACK COHOSH 540mg 120 capsules - намалява симптомите при менопауза

  • Марка Biovea
  • Модел 120caps
  • Наличност Не е наличен
  • 42,90 лв.


Бърза поръчка

Спомага за намаляване на симптомите при менопауза - горещи вълни, нощно изпотяване и депресия. Облекчава пред менструалните симптоми. Помага при лечение на безсъние, освобождава от стреса. Благоприятства възстановяването след раждане.

Съставки: Черен Кохош (корен) 540mg (2.5% тритерпен гликозиди). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Какво е черен кохош и какъв е произходът му?

Черният кохош е от семейство Лютикови и вирее на умерено плодородни почви, при влажни и леко сенчести условия. Неговите високи, стройни бели цветове лесно се забелязват в гората. Черният кохош съдържа широк спектър от ценни тритерпенови гликозоди, на които се дължи действието на черния кохош. Той е най-популярната билкова добавка в Европа за облекчаване на симптомите на климактериума (перименопаузата) при жените. Черният кохош доставя на организма изофлавони и други съставки, които помагат на женското здраве през този период от живота на жената.

Как действа и какви са научните доказателства за това?

Ранни експерименти с опитни животни показват, че черният кохош предизвиква увеличаване на теглото на матката. Това означава, че черният кохош притежава естрогенна активност. Следващите експерименти с жени на средна възраст показват, че консумацията на черен кохош се свързва със забележително облекчаване на симптомите на менопаузата като горещи вълни, промяна в настроенията, депресия, главоболие и нервност. Менструалните проблеми също намаляват. Младите жени, страдащи от дисменорея (трудна и болезнена менструация) и предменструален синдром също могат да се възползват от препаратите с черен кохош.

Според клинично изследване върху повече от 700 жени употребата на препарати с черен кохош (Remifemin) води до значително подобряване на менструалните оплаквания. След 2 месеца повече от 80% от жените съобщават за облекчаване на симптоми като горещи вълни, изпотяване, главоболие, раздразнителност, нарушения в съня и депресивни настроения. При 93% от жените не се наблюдават странични ефекти при приемане на черен кохош.

В изследване, направено с 80 жени, се установява, че горещите вълни, силното изпотяване, главоболията, световъртежа и психологически състояния като нервност, раздразнителност, нарушения на съня, депресивни състояния до голяма степен се повлияват благоприятно, когато жените приемат по 8mg черен кохош на ден (Remifemin) в продължение на 3 месеца.

Германски учени изследват ефекта от черния кохош върху 60 жени под 40-годишна възраст с оперативно отстранена матката (хистеректомия) и с поне един запазен яйчник. Учените откриват, че за намаляване на горещите вълни, изпотяването, нарушенията в съня, депресивните състояния и други симптоми на менопаузата ежедневният прием на 8mg черен кохош е толкова ефективен, колкото хормоналната терапия с естроген.

Клиничните изследвания през последните 40 години непрекъснато потвърждават, че черният кохош е безопасна и ефективна алтернатива на хормонозаместителната терапия за лечението на горещи вълни, емоционална нестабилност и други симптоми на менопаузата. В много експерименти прилагането на черния кохош в умерена степен подобрява настроението. Днес черният кохош е одобрен в Германия за лечение на предменструалния синдром, болезнената менструация и симптомите на менопаузата.

Какво количество черен кохош да се приема?

Обичайната доза черен кохош за постигане на реални резултати е една капсула от 100mg от един до два пъти на ден. Благоприятни резултати обикновено се наблюдават в срок от 6 до 8 месеца лечение.

Има ли някакви странични ефекти?

Препаратите с черен кохош се използват от десетилетия в Европа и обикновено се понасят добре от повечето хора. Рискът от проявяването на странични ефекти е незначителен, макар че при някои пациенти се наблюдава краткотраен стомашен дискомфорт.

Клинични изследвания показват, че е безопасно да употребявате черен кохош до 6 месеца. Освен това няма никакви доказателства, че черният кохош причинява рак или има мутагенни ефекти. Все пак черният кохош не се препоръчва на жени, които са бременни или кърмят. 

Бележка: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със своя лекар, преди да използвате продукта Black Cohosh.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Сходни продукти

Pueraria Mirifica Breast cream (3.3oz) 93.6g - Biovea

Pueraria Mirifica Breast cream e предназначен да поддържа оптималното здраве на гърдите.• При ежедне..

35,30 лв.

Етикети: кохош, менопауза, горещи, вълни, стрес, изпотяване, напрежение,