Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

CAL-MAG-ZINC 90 Tablets - остеопороза, алергии и псориазис

  • Марка Biovea
  • Модел 90 табл.
  • Наличност В наличност
  • 27,80 лв.


Бърза поръчка

За здрави кости и зъби. Предпазва от остеопороза. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане. Оптимално усвояема форма на калций и магнезий.

Съставки в доза: Calcium (calcium citrate) 500mg; Magnesium (50% magnesium citrate, 50% magnesium glycinate) 250mg
Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат 3 таблетки дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 таблетки в контейнер

Какво представлява калцият?

Калцият е най-обилният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа приблизително 1134g) и 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Останалата част от калция се намира в кръвоносния поток и флуидите, обграждащи клетката. Калцият е минерал от първостепенно значение с многобройни биологични функции. Усвояването на калция се влошава с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той ще го открадне от костите, правейки ги по-порести и крехки. Допълнителният прием на калций е от крайна необходимост за поддържането на силни и здрави кости и зъби, както за минимизиране загубата на костна плътност. Формите на калция и магнезия като калциев и магнезиев цитрат са с оптимално усвояване от организма и способстват за цялостната ефективност на комплекса.

Как действа калцият?

Калцият е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопороза, алергични и кожни заболявания като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият съдейства за поддържане на нормалните нива на pH и за преминаване на хранителните вещества през клетъчните мембрани.Спомага за намаляване на киселините в стомаха, като нормализира стомашната киселина. Понижава кръвното налягане. Калцият играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, регулиращи храносмилането и обмяната на веществата.
Въпреки че калцият е основен минерал за костната минерализация, качеството на калциевите кристали зависи от магнезия. Когато количеството магнезий е недостатъчно, калциевите кристали са по-слаби и не могат да предотвратят фрактурите. Това се случва независимо от препоръчаната ежедневна консумация на калциеви добавки. Мускулната функция изисква и магнезий, и калций; калцият помага на мускулите да се свиват, а магнезият - да се отпускат.

Какво представлява магнезият?

Магнезий (Magnesium Citrate) е от първостепенна важност за всяка клетка в човешкото тяло.Действайки като коензим (участва в над 300 ензимни реакции), той допринася за правилната функция на нервите и мускулите, за образуването на костите и произвеждането на вътреклетъчната енергия, както и за протеиновият синтез. Съвременни изследвания разкриват, че той е от особено значение за правилната сърдечна функция. Организмът съхранява 60% от магнезия в костите, 26% - в мускулните тъкани, а останалият магнезий се складира в меките тъкани на организма. Много хора се нуждаят от допълнителен прием на магнезий, тъй като дефицитът е често срещан. Някои от причините за магнезиев дефицит са: хранителен режим богат на обработени храни; висок прием на калций; стрес; интензивна физическа активност; алкохолизъм и употреба на определени медикаменти.

Как действа магнезият?

Магнезият е потребен за нормалната функция на мускулите, регулира предаването на нервните импулси и е важно хранително вещество за сърдечно-съдовата система. Той съдейства за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия, балансира и регулира метаболизма на калция, калия и натрия. Магнезият подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Доказано е, че спира образуването на камъни в бъбреците.Също такаразширява кръвоносните съдове, катоспомага за намаляване на кръвното налягане.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: калциев - магнезиев цитрат, кости, зъби, остеопороза, правилно кръвосъсирване, алергии, екземи,