Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

Хранителна добавка CAL-MAG-ZINC 90 таблетки

  • Марка Biovea
  • Модел 90 таблетки
  • Наличност В наличност
  • 26,40 лв.


Бърза поръчка

За здрави кости и зъби. Оказва превенция срещу остеопороза. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Спомага при алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане. За здрава репродуктивна система и простата. Оказва протекция срещу свободните радикали и подкрепя имунната функция. Формула с оптимално усвояване.

Състав в доза: Витамин D 200 IU; Калций 1000 мг; Магнезий 500 мг; Цинк 25 мг; Бетаин HCI 100 мг; Глутаминова киселина HCI 80мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приемат 2 таблетки дневно или според предписанието на лекар.
Опаковка: 90 таблетки в контейнер.

Синергична смес от минерали за оптимизиране на доброто здраве. Калцият, магнезият и цинкът са трите най-важни минерали, необходими на организма за постигане и поддържане на добро здраве. CAL-MAG-ZINC доставя хранителни елементи, необходими за поддържане на плътността и здравината на костите - калций, магнезий, цинк и витамин D. Противодействието на загубата на костна плътност и остеопорозата е сложен проблем, който изисква нещо повече от приемане единствено на калций. Препоръчителната пропорция на калций и магнезий е 2:1 - нашият CAL-MAG-ZINC е съобразен с нея.

Като допълнение тази формула съдържа бетаин хидрохлорид (солна киселина), глутаминова киселина хидрохлорид и витамин D. Тези съставки подобрят усвояването на калция, магнезия и цинка. Бетаин хидрохлорид е от особена важност, защото нивата на солната киселина обикновено спадат с възрастта. Тя се съдържа в стомашните сокове и е изключително важна за образуването на ензима пепсин (подпомага разграждането на протеините). Солната киселина регулира нивата на бактериите и процесите на ферментация в стомаха

КАЛЦИЙ
• Способността за усвояване на калция намалява с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той го извлича от костите, правейки ги порести и чупливи. Допълнителният прием на калций е от голямо значение за поддържането на силни и здрави кости и за забавяне на загубата на костна плътност. Калцият е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопороза, алергични и кожни заболявания като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият съдейства за поддържане на нормалните нива на pH и за преминаване на хранителните вещества през клетъчните мембрани. Спомага за намаляване на киселините в стомаха, като нормализира стомашната киселина. Понижава кръвното налягане. Калцият играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, регулиращи храносмилането и обмяната на веществата.

МАГНЕЗИЙ
• Магнезият е важен за стотици химични реакции в организма. Действайки като коензим (участва в над 300 ензими реакции), той е от значение за правилното функциониране на нервите и мускулите, за образуването на костите и за осъществяване на енергийния метаболизъм. Съвременни изследвания сочат, че е от особена важност за нормалната сърдечна функция.

• Магнезият действа в синергия с калция, подобрявайки неговото усвояване и увеличавайки костната плътност. Всъщност организмът съхранява 60% от магнезия в костите, 26% - в мускулната тъкан, а останалият магнезий се пази в меките тъкани на организма. Магнезият е потребен за нормалната функция на мускулите, регулира предаването на нервните импулси и е важно хранително вещество за сърдечно-съдовата система. Той съдейства за преобразуването на въглехидратите, белтъчините и мазнините в енергия, балансира и регулира метаболизма на калция, калия и натрия. Магнезият подпомага функцията на белия дроб и здравословните стойности на холестерола и кръвната захар. Той е необходим за здравината на костите, растежа на зъбите. Доказано е, че спира образуването на камъни в бъбреците. Също така разширява кръвоносните съдове, като спомага за намаляване на кръвното налягане.

ЦИНК
• Цинкът е основен микроелемент. Всяка клетка в организма се нуждае от това хранително вещество и стотици процеси в организма разчитат на него – от имунната система и ензимите, които произвеждат ДНК, до вкусовите рецептори и обонянието. Организмът не произвежда цинк самостоятелно, но този минерал е достъпен в питейната вода и някои храни. Въпреки това, изненадващо голям брой хора не получават достатъчно от този минерал чрез храната.

• Смята се, че цинкът укрепва имунната система чрез подобряване на дейността на тимусната жлеза и производството й на бели кръвни телца. В допълнение, автоимунни заболявания (хронични болести, свързани с неправилното функциониране на имунната система, като лупус, ревматоиден артрит или фибромиалгия) могат да се повлияят благоприятно от допълнителния прием на цинк. Недостатъчните количества цинк се свързва с отслабения имунен отговор при по-възрастните хора. Изследвания сочат, че цинкът е полезен в борбата с настинките и симптомите на грип. Укрепвайки имунната система, цинкът може също така да предпази от гъбични инфекции и редица заразни болести като конюнктивит и пневмония. Освен това притежава противовъзпалителни свойства. Цинкът е важен и за деленето на клетките и мускулният растеж.

Произход: САЩ

 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: калций, магнезий, цинк, кости, зъби, остеопороза, имунна система,