Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

CALCIUM COMPLEX (MCHA) 120 Capsules -остеопороза, алергии и псориазис

  • Марка Biovea
  • Модел 120 капс.
  • Наличност Не е наличен
  • 27,00 лв.


Бърза поръчка

За здрави кости и зъби. Усвоява се по-добре от другите форми на калций. Предпазва от остеопороза. Необходим за правилното кръвосъсирване и функциите на мускулите. Срещу алергии, екземи и псориазис. Подпомага предаването на нервните импулси. Намалява киселините в стомаха и понижава кръвното налягане.Оптимално усвояема форма на калций.

Съставки в 6 капсули:Calcium (from MCHA) 1000mg; Magnesium (magnesium citrate) 600mg; Phosphorus (from MCHA) 480mg; Vitamin C (ascorbic acid) 200mg; Vitamin D (cholecalciferol) 400IU; Vitamin K (phytonadione) 100mcg; Thiamin (Vitamin B1) 5mg; Zinc 10mg; Copper1mg; Manganese 5mg; Boron 3mg; Glucosamine HCl 300mg; Microcrystalline Hydroxyapatite (MCHA) Complex 4000mg; Protein (from MCHA) less than 1g. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат 1-6 капсули дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Какво представлява Калциевият комплекс (MCHA) на Biovea?

Калциевият микрокристалинен хидроксиапатит (MCHA) е калциево съединение (костен минерал), съдържащо минерали в техните естествени пропорции, а също и междуклетъчно вещество, протеини и гликозаминогликани с висока усвояемост. Това е изцяло натурална съставка, която изгражда кристалната структура на костите и зъбите.Доказано е, че MCHA се усвоява по-добре от другите форми на калция. Здравите кости и защитата от остеопороза не зависят само от калция. Калциев комплекс (MCHA) на BIOVEA съдържа както калций, така и магнезий, витамин D, цинк, мед и манган, които увеличават абсорбирането и използването на калция от организма.

Калцият е най-обилният минерал в тялото (човешкото тяло съдържа приблизително 1134g) и 99% от това количество се съдържа в костите и зъбите. Останалата част от калция се намира в кръвоносния поток и флуидите, обграждащи клетката. Калцият е минерал от първостепенно значение с многобройни биологични функции. Усвояването на калция се влошава с възрастта. Ако организмът не получава достатъчно калций, той ще го открадне от костите, правейки ги по-порести и крехки. Допълнителният прием на калций е от крайна необходимост за поддържането на силни и здрави кости и зъби, както за минимизиране загубата на костна плътност.

Как действа Калциевия комплекс на Biovea?

Калцият е необходим за много функции в организма, като мускулните съкращения, съсирването на кръвта, процесите на предаване на нервните импулси. Препоръчва се при профилактика на остеопороза, алергични и кожни заболявания като екзема и псориазис и поражения върху черния дроб. Поддържа здравината на клетъчните мембрани и необходим за съсирване на кръвта. Калцият съдейства за поддържане на нормалните нива на pH и за преминаване на хранителните вещества през клетъчните мембрани.Спомага за намаляване на киселините в стомаха, като нормализира стомашната киселина. Понижава кръвното налягане. Калцият играе важна роля в производството на хормоните и ензимите, регулиращи храносмилането и обмяната на веществата.
Въпреки че калцият е основен минерал за костната минерализация, качеството на калциевите кристали зависи от магнезия. Когато количеството магнезий е недостатъчно, калциевите кристали са по-слаби и не могат да предотвратят фрактурите. Това се случва независимо от препоръчаната ежедневна консумация на калциеви добавки. Мускулната функция изисква и магнезий, и калций; калцият помага на мускулите да се свиват, а магнезият - да се отпускат.

Защо да приемаме Калциев комплекс (MCHA) на Biovea?

• Здрави кости и зъби: Костите изпълняват основни функции в организма. Достатъчната консумация на калций и добрата физическа активност, при която се натоварват мускулите и костите заздравява костната система, оптимизира костната маса, поддържа минералния състав на костите и намалява риска от остеопороза в по-късна възраст.
• Остеопороза: Тиха и неболезнена болест, при която костите стават крехки и лесно чупливи. Ако не се вземат предпазни мерки или не се лекува, остеопорозата може да прогресира безболезнено докато костите започнат да се трошат. Рисковите фактори за развитие на остеопороза са полът, расата, възрастта и недостатъчният прием на калций. Хората с най-голям риск от развитие на остеопороза са тези от европеидната раса, жените в менопауза и възрастните жени и мъже. Достатъчният прием на калций през целия живот намалява риска от остеопороза, тъй като калцият помага за оптимизиране на пиковата костна маса по време на младостта и ранната зрялост заедно с физическите упражнения и здравословната диета.При жените вероятността от развиване на болестта е четири пъти по-голяма в сравнение с мъжете. Често жените имат затруднения да набавят необходимото количество калций за поддържане на силни кости. Не е необичайно за жените да развиват остеопороза и често да получават фрактури. Първоначално остеопорозата е метаболитна костна болест, характеризираща се с ниска костна плътност и нарушаване на микроархитектурата на костната тъкан, водещи до по-голяма крехкост на костите и до увеличаване на опасността от фрактури. Остеопорозата се характеризира още с неправилно съотношение на минералите и колагена.
• В подкрепа на нервната система, мускулите, черен дроб и съсирването на кръвта.
• Спомага при екземи, псориазис, високо кръвно налягане, киселини.
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: калциев комплекс, кости, зъби, нервна система, имунна система, мускули, киселини, псориазис,