Телефони за бърза поръчка

0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Calivita - Антицелулитен крем (C-Rx Cream)

  • Марка CaliVita
  • Модел 150 ml
  • Наличност В наличност
  • 31,00 лв.


Бърза поръчка

С настъпването на лятото все повече жени с тревога забелязват малките вдлъбнатини появяващи се по повърхността на кожата. Въпреки че проблемът засяга 80-90% от жените, това не е само тяхна „привилегия”. Симптомите на целулит се появяват все по-често и при мъже, а даже и при малки деца. Противно на общественото мнение не е задължително да сме със свръх тегло, за да имаме целулит, но намалявайки мастните тъкани ние можем успешно да се борим с него.

Целулитът включва съединителната тъкан на кожата, която има особена структура. Между клетките на съединителната тъкан също могат да се открият мастни клетки подредени в групи, и в гроздове от клетки. Ако мастните клетки, натрупаните токсини и задържалата се течност надвишат клетъчната система, се образуват малки подутини, които след известно време стават все по-забележими. Въпреки това проблемът не е само от естетическо естество: уголемените мастни клетки оказват натиск върху кръвните клетки и лимфите, кръвообръщението се влошава, като същевременно се забавя и метаболизма (ето защо целулитната кожа обикновено е по-студена).

Целулитът има три степени:

1-ва степен: малките вдлъбнатини могат да се видят само когато ощипете кожата.
2-ра степен: Кожата, в легнало положение, все още е нормална на пипане, но в изправено положение вече може да се забележи промяната.
3-та степен: Малките вдлъбнатини могат да се видят добре както в изправено, така и в легнало положение.

Какво можем да направим срещу появата на целулит?

• Достатъчно хидратиране: Консумирането на най-малко 2,5 л. течности дневно (за предпочитане вода) е задължително. При лечение на вече съществуващ целулит е препоръчително най-малко 3 л. течности дневно.
• Алкализиране: Йонизираната алкална вода може да послужи като отлично решение, тъй като тя спомага за алкализирането, процес от огромна важност в борбата с целулита.
• Активен начин на живот: Също е от огромно значение. Подобреното съотношение мускули – мазнини подпомага намаляването на целулита.
• Избягвайте: Напитки, които съдържат кофеин, алкохол и захар, както и всякакъв вид рафинирани храни.
• Външно лечение: За да избегнете целулит от втора и трета степен, крем CaliVita C-Rx е задължителен, но освен това, той може да помогне и при целулит от първа степен. Той допринася много за външното лечение.

В какво се крие успехът на външното лечение?

Активни съставки, които стимулират кръвообръщението: Извлек от розмарин и джинджифил, който повишава локалното кръвообръщение. Той спомага за отстраняването на натрупани отпадни продукти и засилва доставянето на хранителни вещества и кислород в клетките. Резултат: гладка, стегната кожа, пълна с живот!

Хранителни активни съставки: Ракитник и иглика са предпочитаните хранителните активни вещества, които са известни и използвани от хилядолетия. Маслото от лайка (Bisabolol), и провитамин В5 (D-panthenol) имат успокояващ и регенериращ ефект. Зеленият чай е отличен антиоксидант, който допринася за защитата на кожата срещу свободни радикали.

Специално приложение: За максимален ефект е особено важно активните вещества да бъдат сведени до клетките с подходяща техника. Проблемните места изискват специално третиране с масаж. Прилагайте два пъти дневно (сутрин и вечер), по възможност след душ. Масажирайте силно проблемното място с кръгови движения като по този начин увеличавате абсорбцията и наплива на кръв. Преди да приложите крема, благотворен ефект за по-доброто му действие ще окажат душ, с редуване на гореща и студена вода, изтриване с гъба люфа (или с друга груба изтривалка), сауна, инфрасауна.

Употреба: Прилагайте формулата два пъти дневно (сутрин и вечер), най-добре след душ. Масажирайте продължително проблемното място. Така ще допринесете за прилива на кръв и по-добро абсорбиране на крема. За да подсилите ефекта от прилагането на антицелулитния крем, преди да го нанесете върху кожата можете да си вземете редуващ горещ-студен душ, да се изтриете с гъба от люфа (или с друга груба кърпа), да постоите в сауна или инфра сауна.

Лечението на целулита изисква решителност и постоянство, за да има траен успех. Дори и да водите целесъобразен начин на живот и да прилагате външно лечение процесът може да продължи от 3 до 6 месеца, още повече, че не бива да забравяте, че в случай на чувствителност след основното лечение може да се наложи и поддържащо такова.

Противопоказания: Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ