Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Calivita - Energy & Memory

  • Марка CaliVita
  • Модел 90 таблетки
  • Наличност Предварителна заявка
  • 62,50 лв.


Бърза поръчка

Мозъкът е орган, който за да функционира нормално, има нужда най-вече от кислород, а точно това го застрашава най-много. В процеса на остаряване активното окисляване на митохондрите на клетките отслабва. Вследствие на това се засилва разрушителното действие на свободните радикали, т.е. окисляването на липидите унищожава чувствителните мембрани на клетките, а по този начин и самите клетки. Резултатът от това е недостиг на енергия, хронична умора, дегенеративни заболявания и проблеми с паметта. Нашият организъм и памет се увреждат и от други фактори, като: алкохол, тютюнопушене, различни болкоуспокояващи средства, лошо оросяване на мозъка, неправилно функциониране на щитовидната жлеза, постоянен и интензивен стрес, депресия, неправилно и нередовно хранене, недостатъчна физическа и психическа активност.

Намаляването на броя на нервните клетки може да бъде предотвратено, а също така може да бъде запазена и подвижността на тялото, ако след 30-та си година, човек започне редовно да взема комплексни хранителни добавки, които стимулират работата на мозъка и подпомагат работата на мускулите. Точно такъв продукт представлява Energy&Memory на CaliVita® International, който съдържа вещества от решаващо значение за процеса на възстановяване на клетките:
 

Гуарана
Основната активна съставка в гуарана е кофеинът, който, както е известно, увеличава скоростта на метаболитните процеси и продукцията на топлина; помага за поддържането ни в будно състояние. Както посочват някои проучвания, при спортисти може да подобри атлетичните постижения, мускулната сила и издръжливостта.

Лецитин, холин
И двете вещества допринасят за нормалното функциониране на нервната система, освен това лецитинът има и благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. Холинът е есенциално вещество в предаването на нервните импулси.

Витамин E
Изключителен антиоксидант, който играе важна роля в защитата на полиненаситените мастни киселини от окисление, предпазвайки клетките и нормалното им функциониране.

Витамин C
Витамин с антиоксидантно действие, необходим за нормалното функциониране на нервната система. Участва в образуването на съединителна тъкан и по този начин помага за предпазване на кожата, венците, костите и хрущялите.

Цинк
Минерал, участващ в правилното функциониране на имунната система. Той е жизнено необходим за нормалното клетъчно делене и сексуалната функция. Участва също и в поддържане здравата структура на кожата.

Селен
Селенът е есенциален за метаболизма и произвеждащите енергия процеси. Подпомага нормалното функциониране на имунната система, както и хормоните на щитовидната жлеза. С помощта на мощния си антиоксидантен ефект, той повишава защитата на клетките срещу вредните влияния на свободните радикали.

Магнезий
Той играе важна роля в балансираното функциониране на нервната система и е жизнено е необходим за нормалната работа на мускулите. Освен това магнезият е от съществено значение за ензимната активност и поддържането на калциево-калиевото равновесие в тялото.

Активни съставки/таблетка:

Гуарана 100.0 mg
Холин 200.0 mg
Лецитин 100.0 mg
Витамин С 60.0 mg
Витамин Е 10.0 mg
Магнезий 50.0 mg
Цинк 5.0 mg
Селен 20.0 mg

Дозировка: 3х1 таблетка на ден.

Внимание!
Ако консумирате други храни съдържащи кофеин, приемайте продукта предпазливо!
По време на бременност и кърмене, употребата му трябва да се избягва.
В случай на сърдечно-съдови заболявания, преди употреба потърсете медицинска консултация!
 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.