Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

CaliVita - Iron Plus

  • Марка CaliVita
  • Модел 100 капсули
  • Наличност Предварителна заявка
  • 26,50 лв.


Бърза поръчка

Таблетките желязо са свързани в една формула с витамин С и биофлавоноиди за максимална абсорбция. В тази формула, желязото се асимилира ефективно повече от 3 до 10 пъти от подобните, които са в нехелатни формули.

Желязото е жизненоважен минерал, без който човешкия организъм не може, което означава, че трябва ежедневно да се осигурява оптимално количество. То е необходимо за формирането на хемоглобина, миоглобина (червеното оцветяване на мускулите) и функционирането на някои ензими. В нашия организъм могат да се синтезират някои витамини, но не и минерали, включително и желязо. Затова то трябва да се приема с храната. Само 2–10% от приеманото желязо се усвоява и наистина навлиза в циркулацията на кръвта, поради което всички се нуждаем от добавка на желязо.

Днес можем да разберем значимостта на желязото, тъй като количеството кислород, което достига до мозъка, сърцето, черния дроб, мускулите и другите тъкани, зависи индиректно от желязото. То подпомага растежа, повишава устойчивостта срещу заболявания, намалява умората, лекува анемия, дължаща се на неговия дефицит и възвръща естествения цвят на кожата. Жените месечно губят два пъти повече желязо от мъжете. Бременните имат двойно по-големи нужди от желязо. Заедно с калция това са елементи, които най-често не достигат в храненето на жените. Дневните нужди за жените са около 15 мg, докато бременните и кърмачките имат нужда от 50 мg дневно. Доброто, балансирано хранене съдържа само 6 мg желязо в 1000 калории, затова бременните не могат да консумират достатъчно храна, с която да задоволят специфичните си потребности. Между 10 и 50 % от бебетата, децата, тийнейджърите, бременните, възрастните жени и спортистите имат железен дефицит.

Симптомите му при децата се изразяват в намалена способност за учене, намален капацитет на внимание, концентрация, координация и интелигентност. Дефицитът на желязо може да доведе до чупливост на ноктите и косата, умора и световъртеж. Хората, които консумират много чай и кафе, имат по-големи потребности от желязо. Фосфопротеините от яйцата и фитаните от бялото брашно също намаляват усвояемостта на желязото. Желязото се усвоява най-добре когато е в хелатна форма. Добавките, които се приемат под формата на аминокиселинни хелати се абсорбират 3–10 пъти по-ефикасно от тези в нехелатен, неорганичен вид. Модерните железни продукти освен хелатно желязо, съдържат витамин С и флавоноиди, които спомагат абсорбцията на хелатното желязо и засилват неговото действие

Важно е да се знае, че липсата на необходимото количество желязо в организма влияе отрицателно на развитието на интелектуалните способности на учащите и това увреждане от детската възраст не може да се коригира по-късно, при по-голяма възраст.

Iron Plus е продукт от естествен произход и всяка таблетка от него съдържа, овен 10 mg желязо в добре усвояемата органична (хелатна) форма, витамин С и цитрусови биофлавоноиди, които подпомагат пълното усвояване на желязото в организма.

ВНИМАНИЕ!

Абсорбцията на желязо при здравите хора се контролира от храносмилателните органи. Постоянно внасяне на големи количества желязо може да доведе до заболяване /хемохроматоза/. Повишеното съдържание на желязо в тъканите и органите увеличава създаването на свободни радикали и затова трябва да се внасят адекватни количества антиоксиданти.

Бременните и кърмачките трябва да се консултират с лекар преди да започнат приема на добавки с желязо.

Продуктите с органично желязо (хелатни), могат да се вземат заедно с витамин Е. Хром е нужен за метаболизма на мазнини, белтъчини и въглехидрати.

Абсорбцията на желязото е намалена в случаи на ревматични заболявания, гъбични инфекции, хроничен херпес. В тези случаи дневния прием трябва да се увеличи. Според публикацията на „Orthomolecular Medicine” от 1988 година, бактериите също използват желязото за своето развитие. Затова в случаи на инфекции не се препоръчва приемане на желязо. При инфекции организмът натрупва желязо във възпалените огнища без да го използва. Добавките на желязо могат да се вземат само след като премине инфекцията.

Желязното здраве.

Съдържание:

Желязо 10 мг
Витамин C 30 мг
Цитрусов биофлавоноид 10 мг

Дозировка: Приемайте по 1 таблетка дневно, или по предписание.

Опаковка: 100 таблетки
 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.