Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

CaliVita - Power Mins

  • Марка CaliVita
  • Модел 100 капсули
  • Наличност В наличност
  • 37,10 лв.


Бърза поръчка

Таблетки, съдържащи минерали и микроелемнти в оптимални пропорции. Активните агенти действат синергично. Хелатната форма осигурява оптимално усвояване и оползотворяване.

Почти всички съвременни хора знаят колко са важни витамините. Малко хора обаче знаят, че витамините не могат да функционират без минерали. Без минерали организма не може да усвои и използва витамините. Човешкия организъм може да произвежда част от витамините, но не може да синтезира минерали. Следователно те трябва да се внасят с храната или с хранителни добавки. Нашата храна не съдържа достатъчно минерали, поради което могат да се развият сериозни отклонения от нормалното му състояние. В тези случаи (както и при продължителни и тежки физически натоварвания, усилени тренировки при състезателни спортове), минералите трябва да се добавят посредством хранителни добавки. Нашия организъм се нуждае от по-големи концентрации от минерали като калций, магнезий, фосфор, калий и хлориди. Останалите са необходими в количества не по-големи от една хилядна или милионна част от грама. Тези така наречени микроелементи са не по-малко съществени за нашето здраве.

Минералите и микроелементите участват заедно, т.е. те действат синергично в множество сложни биохимични реакции и усилват взаимно ефектите си. Ако само един липсва, останалите не могат успешно да изпълнят своята задача. Преди няколко десетилетия FDA (американската комисия по храните и лекарствата) определи препоръчваните дневни количества за 6 минерала – калций, йод, желязо, магнезий, фосфор, цинк. Както вече обяснихме нашия организъм се нуждае и от още други елементи, които най-общо са 12, т.нар. активни елементи – хлор, хром, кобалт, мед, флуор, манган, молибден, калий, селен, натрий, сяра и ванадий. От 1989 година в САЩ селена се смята за есенциален елемент. За него също има определен препоръчван дневен прием. Съществуват много публикации за положителното въздействие от внасяне в организма на различни минерали и микроелементи.

По-важните положителни ефекти са: Калций и фосфор заедно са отговорни за здравите кости и зъби. Калций и магнезий заедно играят важна роля за нормалната функция на сърдечния мускул и кръвообръщението. Калция участва в абсорбцията на желязото и подпомага функционирането на нервната система и особено предаването на нервните импулси. Магнезия е съществен за ефективната работа на мускулите и нервите и играе важна роля в трансформацията на кръвната захар в енергия. Без хром, адекватният въглехидратен метаболизъм е невъзможен. Подобно на желязото, кобалта е много важен за образуването на червените кръвни клетки. Желязото не може да бъде включено в хемоглобина без наличието на мед. Йода е важен за нормалното функциониране на щитовидната жлеза. Мангана е важн за нормалното функциониране на определени храносмилателни ензими и играе важна роля при синтезиране хормоните на щитовидната жлеза. Молибдена подпомага метаболизма на въглехидратите и мазнините и е съставна част от ензимите, отговорни за усвояване на желязото. Заедно с калия, натрия регулира баланса на солите и водата в организма. Те нормализират сърдечния ритъм и подпомагат изхвърлянето на ненужните, отпадъчни продукти от тялото, съпътстващи обмяната на веществата. Селена е важен антиоксидант и заедно с витамин Е забавя стареенето на тъканите и предпазва от развитие на тумори. Цинка контролира и управлява метаболитните процеси и работата на ензимните системи. Той поддържа клетъчния състав и е съществен за синтеза на белтъците. Забавя процесите на хипертрофиране на простатата. Power Mins е комплексен продукт от естествен произход, който съдържа в оптимално съотношение микроелементи и минерални вещества, в хелатна форма за идеално усвояване от организма.

Съдържание:

Калций 250 мг
Магнезий 150 мг
Калий 24 мг
Цинк 7.5 мг
Манган 4 мг
Желязо 4 мг
Мед 0.5 мг
Йод 50 мкг
Селен 20 мкг
Хром 50 мкг
Молибден 125 мкг

 

Дозировка: Приемайте 2-4 таблетки дневно, или по предписание.

Опаковка: 100 таблетки
 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.