Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

CaliVita - Pro Selenium

  • Марка CaliVita
  • Модел 60 капсули
  • Наличност Предварителна заявка
  • 19,80 лв.


Бърза поръчка

Препарат, съдържащ селен - един изключително важен микроелемент с антиоксидантен ефект. Хелатната му формула спомага бързото му усвояване.

Благотворното въздействие на селена върху човешкия организъм вече е познато от все по-широк кръг хора от много страни. По стечение на обстоятелствата, само в по-развитите индустриални страни са събрани достатъчно сведения, потвърждаващи, че селена също може да се причисли към групата на антиоксидантите и затова играе важна роля за запазване на здравето. Ролята на селен за здравето е важна, въпреки, че организма ни се нуждае само от няколко микрограма от този елемент.

Повърхността на някои части на планетата е извънредно бедна на селен. Така например в Нова Зеландия, където растителността, която пасе едрия рогат добитък е бедна на селен, животните страдат от болести на сърцето и мускулите. В същото време трябва да споменем, че нуждите от селен за хората все още се осигуряват чрез внос на жито от Австралия. Установено е, че много заболявания на сърцето, които се наблюдават в Китайската област – Кешан се дължат на селенов дефицит. Тъй като дълго време причината за тази нарушения не е била известна, заболяването е получило името си – „Кешан синдром“.

На селена се отдава огромно значение за профилактика на болестите на цивилизацията (главно при туморните заболявания и заболяванията на сърдечно-съдовата система и кръвоносните съдове), за които вредното влияние на свободните радикали е значително. В процеса на обмяна на веществата в клетките се освобождават т. нар. свободни радикали. Те увреждат клетъчните мембрани, унищожават дезоксирибонуклеиновата киселина (DNK) и са отговорни в най-голяма степен за генералното изтощаване на организма, характерно за процесите на стареене.

Изследванията категорично доказват, че действието на антиоксидантите е много благоприятно, тъй като неутрализират свободните радикали. Най-важните антиоксиданти са: Витамин С и Е, бета-каротен и селен.

В последно време вниманието на специалистите беше привлечено от свойствата на селена и неговото действие като противовъзпалително средство, намиращо голямо и успешно приложение за профилактика и терапия при възпалителни заболявания на двигателната система. Освен, че неутрализира влиянието на някои канцерогени и осигураява защита от развитие на тумори, селена е важен за функционирането на панкреаса и за еластичността на тъканите. Употребата на селен при жените в менопауза облекчава топлите вълни и физиологичния дискомфорт.

Антиоксидантните му свойства оказват положително действие върху оптималното функциониране на имунната система и при спермогенезата. Мъжете имат още по-големи потребности от селен, тъй като той главно се концентрира в тестисите и големи количества от него се губят със спермата.

Селена намалява образуването на пърхут. Важно е да се знае, че селен и витамин Е имат синергично действие върху правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и синтезата на антитела, и по-добре да се вземат заедно, отколкото поотделно.

Селена възпрепятства или поне забавя стареенето на тъканите. Недостиг или липса на селен водят до ранна загуба на имунитет, туморни и сърдечно-съдови заболявания.

Природни източници на селен са: пшеничен зародиш, трици, кромид лук, домати, броколи, риба тон и др.
 

Дозировка: Приемайте по 2-4 таблетки дневно, или по предписание.

Опаковка: 60 таблетки
 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.