Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Calivita - Vein Care (за разширени вени)

  • Марка CaliVita
  • Модел 75 ml
  • Наличност Предварителна заявка
  • 34,20 лв.


Бърза поръчка

Vein Care е мехлем, съдържащ хирудин – екстракт от медицински пиявици. Хирудинът избавя краката от подуване, чувство на тежест, но има също и козметичен ефект: прави сухата и чувствителна кожа гладка, еластична и копринено мека. Навлизането на хирудина в кръвния поток има противосъсирващо действие, стимулира лимфния поток, както и предотвратява и облекчава сърдечните спазми. Формулата съдържа екстракт от билката Зигелбекия ориенталис, която има успокояващо и намаляващо зачервяването действие.

Vein Care може да намали:

• Възникването на спонтанни болки.
• Честите гърчове на краката.
• Образуване на отоци.
• Умората и чувството за тежест.
• Зачервяването на кожата и болките при допир.
• Броя на синините.
• Кръвоизливите.

Рискови фактори: повишени натоварвания; работа в седнало и право положение и липса на движение; пушене и прекомерно приемане на мазнини; наднормено тегло; хормонални промени; склонност на съединителната тъкан към отпускане.

Симптоми:

Повишено чувство за умора в долната част на краката.
Чувство за тежест в краката.
Болки в различни точки на стъпалото и глезените.
Промяна в цвета на кожата.
Подуване на вените.
Отоци на прасците.
Подуване на глезените.
Болки в краката.

Ако се съди по статистическите данни, всеки трети човек има проблеми с разширени вени. Причина за появата на този проблем е преди всичко наследственотта и може да се ускори или усложни, ако работите прав или седнал през целия ден. Колкото и красиви да са краката ви, каквито и грижи да полагате за тях, те стават неузнаваемо грозни от появата на забележимите разширени вени и синини. Краката отичат, бързо се уморяват, а през нощта ви измъчват спазми.

Разширяването на вените е комплексно заболяване. Едната страна на проблема представлява недостатъчното затваряне на клапите във вените, а другата – дисбалансът на елементите, изграждащи стените на кръвоносните съдове (колаген и глюкозоаминогликани). В резултат на това се забавя кръвотокът във вените, поради нарушена функция. Причини за проблема са вродената слабост на съединителната тъкан и нездравословния начин на живот. Сърцето изпомпва кръвта обогатена с кислород в белите дробове до всяка клетка на тялото, посредством системата от артериални кръвоносни съдове. От тъканите кръвта се връща към сърцето през вените. Дълбоките вени преминават между мускулите, докато повърхностните се намират между кожата и съединителната тъкан. Кръвта трябва да достигне от вените до сърцето, преодолявайки хидростатичното налягане, обусловено от гравитацията. Тъй като вените нямат мускули, които активно да изпомпват кръвта нагоре към сърцето, къвотокът се осъществява от система от клапи, намиращи се във вените на краката, които не позволяват връщането й обратно. Допълнителна роля играе и т.н. “мускулна помпа”, т.е. при работа на мускулите на краката (ходене, бягане, колоездене и др.), вените се притискат и кръвта се изпомпва към сърцето. При нормални условия повърхностните вени могат да издържат налягане приблизително 20 mm Hg. По-голямо налягане би било непосилно за клапите и би довело до връщане на кръвта. Ако съединителната тъкан, която изгражда стените на вените е по-слаба (това много често е вродено състояние) или бъде увредена в резултат на различни въздействия, връщането на кръвта и задържането й във вените ще настъпи при още по-ниско налягане. Тогава се появяват разширените вени.

При жените по време на бременност се отделя хормонът прогестерон, който подпомага отпускането на тъканите, в т.ч. и на стените на вените. Същия страничен ефект има и естрогенът. Поради това жените, които използват контрацептиви и хормонални лекарства, са с повишен риск от разширени вени. Освен намаляване на ефективността, естетическите проблеми и появата на болки, разширените вени могат да предизвикат и по-сериозни усложнения. Постоянното лошо кръвоснабдяване и застой на кръв във вените на краката могат да доведат до постепенна некроза на кожата и поява на язви. При забавената циркулация, кръвта все по-лесно се съсирва, отделни вени се запушват. Във вените циркулира съсирена и гъста кръв, което е благоприятна почва за развитието на паразити и бактерии. В такава среда те се размножават бързо, предизвиквайки възпаление (тромбоза), което е свързано със сериозни усложнения. Ако вече имате проблем с разширени вени, не бива да отлагате повече лечението. Пренебрегването на този проблем може да доведе до по-сериозни заболявания на кръвоносната система.

Състав (за 100 ml):

Вода 76.68 g
Глицерин 9 g
Изопропил миристат 4.73 g
Цетеарилов алкохол 3 g
Дермокалмин 3 g
Екстракт от Siegesbeckia orientalis 2 g
Карбомер 0.60 g
Натриев лаурил сулфат 0.31 g
Метилпарабензоат 0.27 g
Лецитин 0.20 g
Натриев хидроксид 0.18 g
Пропилпарабензоат 0.03 g

Начин на приложение: Намазвайте с крема и масажирайте нежно кожата на ходилата и краката си, 2-3 пъти дневно.

Внимание!  Само за външна употреба!
 

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.