Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

CaliVita - VirAgo

  • Марка CaliVita
  • Модел 90 капсули
  • Наличност Предварителна заявка
  • 74,40 лв.


Бърза поръчка

VIRAGO е хранителна добавка с комплексен състав от синергично действащи компоненти, със следните ефекти:

• общо укрепващ;

• неспецифично имуностимулиращ;

• антибактериален;

• антивирусен;

• антимикотичен;

• антипаразитен;

• антитуморен.

Във водата и въздуха - две жизненоважни субстанции, има в изобилие дребни причинители на болести, с които понякога се срещаме. Причинителите на болести попадат в нашия организъм и чрез храната, която консумираме. Почти всички внесени микроорганизми могат да предизвикат болест. За щастие ние се разболяваме рядко, защото кожата и лигавицата осигуряват определена степен на защита. Въпреки това известен брой микроорганизми успява да влезе в тялото ни. Тук основна роля играе адекватното функциониране на имунната система, която не позволява те да разширят своето действие и да причинят инфекции и тумори.

Неадекватното функциониране на имунната система дава възможност на инфекцията да се развие, което води до по-голямото й отслабване. Умствената и емоционална дейност оказват силно влияние върху състоянието на имунната система. Стресът е фактор, който може да доведе да отслабване на съпротивителните сили на организма. Недостигът на някои хранителни вещества при диетите за отслабване, както и рязкото напълняване, също влошават функциите на имунната система. В началото на проблема чувстваме умора, нямаме настроение и все по-често ни „нападат" инфекции (бактериални, вирусни, гъбични...) По-нататък се появяват симптоми от ревматоиден характер или алергии. Ролята на имунната система е от решаващо значение за предпазването ни от болести. Най-доброто решение за профилактика на болестта, е чрез укрепване на имунната система. Естественият начин да се помогне на имунната система е консумирането на подходящи растения, минерали и аминокиселини.

VIRAGO е нова формула с доказана ефективност за укрепване и стимулиране на имунната система. Продуктът представлява комбинация от стандартизирани екстракти от лечебни растения, лизин и цинк.

ЕКСТРАКТ ОТ ЛИСТА НА МАСЛИНОВО ДЪРВО - Активна съставка е гликозидът Oleropein, който притежава антимикробно, антивирусно и антимикотично действие. Използва се успешно при алергии и синдром на хронична умора.

КОТЕШКИ НОКЪТ - Тази билка от Южна Америка е призната като един от най-добрите имуностимуланти. Активните й съставки са различни алкалоиди, които увеличават активността на лимфоцитите и макрофагите. Притежава антиоксидантно, антивирусно, противовъзпалително и антипиретично действие. Особено ценена е заради доказания си антитуморен ефект.

ЕКСТРАКТ ОТ КОРЕНИ НА ЕХИНАЦЕЯ - Билката е добре позната със своето имуностимулиращо и антивирусно действие. Активната съставка е гликозид, наречен ехинакозид, който спира репликацията на грипните и херпесните вируси.

ЕКСТРАКТ ОТ КОРА НА ТАХЕБО - Раu d'Arco е огромно дърво, което расте в Тропическите джунгли на Южна Америка. Кората му е използвана като лечебно средство още от времето на инките. Специфичните активни субстанции са лапахол, лапаценол и хинони. Наред с тях е много богата на витамини С, В1, В2, ниацин р-каротен, цинк, калций, кобалт, хром, фосфор, магнезий, манган, калий, натрий, селен, силиций, желязо, протеини и влакнини. При клинични изследвания е потвърден ефектът му срещу стафилококи, пневмококи и кандидоза. Антивирусно действие е установено главно при Herpes simplex и стоматит. Притежава и антипаразитни свойства, доказани в случаи на малария, амебна дезинтерия и др.

ЛИЗИН - Тази аминокиселина компетитивно измества аргинина от молекулата на херпесния вирус, като по този начин спира размножаването му.

ЦИНК - Този микроелемент играе важна роля за правилното функциониране на имунната система, има антиоксидантно действие, спомага за елиминиране на тежките метали (олово, кадмий) от организма. Имайки предвид, че вносът му с храната е недостатъчен, включването му в състава на продукта потенцира имуностимулиращото действие на останалите компоненти.

СЪСТАВ:

Листа от маслиново дърво  80 mg 

Лизин 80 mg 

Ехинацея 25 mg 

Котешки нокът 60 mg 

Тахебо (Раu d'Arco) 4:1 30 mg 

Цинк 10 mg НАЧИН НА ПРИЛОЖЕНИЕ: За възрастни: По 1 таблетка 3 пъти на ден, след хранене или по лекарско предписание.

ВНИМАНИЕ! Препоръчва се за превенция и допълнение към лечението в случаи на Herpes simplex, грип, както и на всякакви други инфекции, за имуно-компрометирани пациенти и такива в реконвалесцентен стадий.

Може да се комбинира с всички фармацевтични средства, като потенцира ефекта им и редуцира техните нежелани странични ефекти и токсичност.

Подходящ е за възрастни и деца над 7-годишна възраст.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ! Няма контраиндикации, ако се използва в препоръчаните дози.

Срокът на годност е указан върху опаковката. Продукта не е регистриран като лекарствено средство!

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.