Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

CAYENNE PEPPER 450mg (40,000 Heat Units) 180 капсули - стимулира храносмилането и кръвообръщението, за здраво сърце

  • Марка Biovea
  • Модел 180 капсули
  • Наличност В наличност
  • 34,60 лв.
  • 20,70 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 08/2022г.

Освежава и подсилва организма. Изцяло естествена подкрепа за здравето на сърцето, повишава централанта и периферна циркулация. Увеличава притока на кръв, намалява стомашните спазми, стимулира отделянето на киселиннозащитна слуз (мукус).

Състав: Плод от лют червен пипер 450 мг, 40,000 H.U. (Heat Units). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема по 1 капсула три пъти дневно, за предпочитане с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 180 капсули в контейнер.

Стимулира храносмилането и кръвообръщението

• Изцяло естествена подкрепа за здравето на сърцето
• Освежава и подсилва организма
• Сертифицирана ефикасност

Плодът на лютият червен пипер е кървавочервен и загряващ, освежава множесво системи в организма. Специалната смес гарантира 0.25% капсацин с последователна активност 40 000 HU (Heat Units). Използва се в продължение на векове от готвачи в цял свят, за да добави „топлина“ на традиционните ястия. Лютият червен пипер печели солидна репутация за предоставяне на хранителна помощ за храносмилането и кръвообращението.

Какво е Cayenne и какво прави?

Cayenne е известен, като червена люта чушка. Той повишава централанта и периферна циркулация., това се случва, чрез активиране на неврони тип Ц. Тези неврони увеличават контрактилитета на сърцето и разширяват съдовете. Циркулаторните ефекти на Cayenne са полезни за болестта на Мениер, болест на сърцето и ниско кръвно налягане. В стомаха лютивият черерн пипер увеличава притока на кръв, намалява стомашните спазми и води до леко раздразнение на лигавицата на стомаха. Това дразнене всъщност е полезно, тъй като стимулира отделянето на киселиннозащитна слуз (мукус), която може да лекува язва.

Какво съдържа и за какво помага Cayenne?

Витамин А:
Съвсем малко количество лют червен пипер помага за набавянето на голяма част от необходимото на организма количество Витамин А. Само 1 с.л. от подправката съдържа 2205 IU от този витамин, което е почти половината от препоръчителната дневна доза. Витамин А е полезен за очите, но най-вече понижава риска от различни мозъчни заболявания. Изследване, публикувано през 2011 г. в изданието Journal of Alzheimer's Disease дори сочи, че достатъчният прием Витамин А може да ни предпази от Алцхаймер. Но все пак са нужни и допълнителни изследвания за потвърждаването на тези данни.

Витамин Е:
С всяка лъжица лют червен пипер се набавят по 1,6 мг Витамин Е. Препоръчително е ежедневно да се приема по 1000 мг от този витамин, затова е добре лютия пипер да се комбинирас други, богати на Витамин Е храни като яйца, спанак и пилешко месо. Витамин Е осигурява антиоксидантна защита, която може да помогне за предпазване от тъканна увреда, причинена от слънцето, цигарения дим или други замърсители от средата.

Манган:
Лютият червен пипер съдържа малко количество манган - 0,1 мг в с.л. – което влияе на начина, по който тялото абсорбира и метаболизира мазнините. Дневната препоръчителна доза от този минерал е между 1,8 и 2,3 мг. Може да се приема достатъчно количество , ако се съчетае лютия червен пипер с пълнозърнеста паста или бобови култури, които също са богати на манган. Недостигът на този минерал в тялото може да доведе до безплодие, пристъпи и проблеми с костите.

Ограничава възпаленията:
Капсаицинът в лютия червен пипер доказано ограничавана възпалителните заболявания като артрит или диабетна невропатия, когато се нанесе върху кожата. Втриването на капсаицина местно върху кожата води до затопляне на мястото, а веществото прониква под нея и взаимодейства с невроните, причиняващи възпалението и болката.

Отблъсква раковите клетки при рак на простатата:
Едно изследване, публикувано от Американската асоциация по изследване на рака, свързва употребата на капсаицина от лютия червен пипер с забавения растеж на раковите клетки при рак на простатата. Когато се приемал перорално, капсаицинът дори намалявал размера на туморите на простатата.

Подобрява здравето на сърцето и кръвоносните съдове:
В културите, които редовно консумират лют червен пипер, се наблюдават по-малко случаи на сърдечносъдови заболявания. Консумацията на лютия пипер понижава холестерола и триглицеридите и повишава фибринът в кръвта. Фибринът служи за ограничаване формирането на съсиреци в потока на кръвта, които иначе могат да доведат до удар, сърдечна недостатъчност и белодробна емболия.

Ограничава запушванията:
При проблеми със синусите или настинка често се оказваме със запушени дробове или течащ нос. Запушването може да се облекчи като се ядат храни с лют червен пипер или дори пиене на горещ чай с щипка от подправката. Когато се погълне, лютият червен пипер прониква в мукусните мембрани и подобрява оттичането на носа и дробовете.

Предпазва от язва на стомаха:
Може и да си мислим, че пикантната храна създава стомашни проблеми, но всъщност лютият червен пипер има ползотворен ефект за предпазване от поява на стомашни язви. Пиперът убива бактериите в стомаха и кара клетките в него да секретират сокове, които го предпазват от язви.

Ползи от приема на Cayenne:

• Прекрасна “храна” за кръвоносната система, тъй като подхранва елементите на клетъчната структура на артериите, вените и капилярите, което води до уравновесяване на кръвното налягане.
• Полезна е за стомаха и червата.
• Регулира потока на кръвта от главата до краката, оказва моментално действие върху сърцето, дава жизненост на организма, без да ускорява пулса.
• Подобрява кръвната циркулация, затопля, помага при разширени вени.
• Облекчава алергии, мускулни крампи, подобрява храносмилането, дава повече жизненост и енергия, и спомага за заздравяване на рани с минимални белези.
• Изхвърля токсините.
• Лютият червен пипер поддържа естествения “ритъм” на организма, работата на жлезите, кръвоносната, лимфната и храносмилателната системи. Той се използва с голям успех като лек за петнист тиф.
• Чудесен е за киселини в стомаха.
• При понижен тонус, подагра, воднянка, треска.
• За болки в гърлото, и дразнеща кашлица, възпаление на сливиците, парене зад гръдната кост и диария;
• Насърчава храносмилането и облекчава болезнената менструация.
• Облекчава зъбобола и предпазва от кариеси.
• Лютият червен пипер помага при ревматизъм, възпаления, плеврит, рани, проблеми с бъбреците, далака и задстомашната жлеза; тетанус, жълта треска.

Кой се нуждае и какви са симптомите на дефицит?

• Всеки може да се възползва от добавката Cayenne.
• Желаещите да намалят оксидативния стрес (спортисти и др.) и тези които биха искали на отслабват могат да се възползват Cayenne.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: лют червен пипер, подсилва организма, сърце, стомашни спазми, отслабване, подобрява кръвообръщението,