Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

DL-PHENYLALANINE (DLPA) 750mg 60 таблетки - облекчава хроничната болка, против промените на настроението

  • Марка Biovea
  • Модел 60 таблетки
  • Наличност В наличност
  • 33,20 лв.
  • 23,20 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 03/2024г.

Облекчава хроничната болка, може да пребори меланхолията, включително и промените на настроението, в следствие на ПМС. Подкрепя хмикалите в мозъка, които подобряват настроението. Може да увеличи енергията и пъргавината на ума, както и да повиши способноста за съсредоточаване. Намалява симптомите на болестта на Паркинсон.

Състав: Калций 54 мг, DL-фенилаланин 750 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат от 1 до 3 таблетки дневно или според предписаниет на лекар.

Внимание: Съдържа фенилаланин. Да не се използва от фенилкетонурици, бременни, жени които са планирали забременяване, кърмачки, хора употребяващи антидепресанти, съдъжащи МАО или SSR инхибитори. Ако имате хронично високо кръвно налягане след хранене, се консултирайте с вашия лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер. DL-фенилаланин: Увеличава психическата енергия, настроението и ендорфините

Облекчаващият болката DLPA (D,L-фенилааланин) дърържа две форми на аминокиселината фенилаланин. L-формата е естствено съдържащо се вещество, в храни богати на протеини, вярва се, че подкрепя хмикалите в мозъка, които подобряват настроението, като допамин и норепинефрин. D-формата на фенилаланин е лабораторно синтезиран, като се смята че блокира ензими в нервната система, които усилват сигналите за болка. С други думи, може да предотврати разпадането на опиуидите, които естествено се синтезират от мозъка.

Хранителните добавки с DLPA съчетават L и D формите на фенилаланин, нанасящи мощен двустранен удар и бързо облекчават незначителните депресия и физически дискомфорт.

Защо да използваме DLPA?

Добавките с DLPA най-често се използват, за да помогнат за подобряване на настроението и бодростта и/или облекчаване на болката. L-фенилаланин е прекурсор на невротрансмитери, които могат да повишат настроението, умствената енергия и съсътояние. D-фенилаланин инхибира разграждането на естествените болкоуспокояващи ендорфини, от което могат да се възползват хора с хронични болки, без страничните ефекти на лекарствата. DLPA може да работи много добре с мозъка и бустери на настроението, като жълт кантарион, SAMe, 5-HTP или ацетил-L-карнитин. DLPA може да се приема в комбинация с екстракт от лют червен пипер (Cayenne), Wobenzym-N или куркумин (Turrmeric) за намаляване на болката.

Какви са ползите за здравето?

Изследванията показват, че DLPA може да бъде ефективна част от цялостната програма за борба с хроничната болка и да пребори меланхолията, включително и промените на настроението, в следствие на ПМС. Някои източници твърдят, че DLPA може даувеличи енергията и пъргавината на ума, както и да повиши способността за съсредоточаване, при лица с дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD).

Комбинацията от терапия с УВ-лъчение и различни форми на денилаланин са предложени за лечение на ветилиго, което е малко мистериозно кожно състояние, храктеризиращо се с развитието на бели или непигментирани петна по кожата. Пациенти с болест на Паркинсон също изпитват известно облекчение на симтомите при приемането на DLPA и облекчава болките при терапия , наречена ТЕНС (транскутанна електрическа нервна стимулация). Въпреки това, се оше са необходими щателни проучвания.

За какво може да помогне DLPA?

Лека депресия. Няколко клинични проучвания са изследвали ефекта върху настроението на добавки с DLPA. В едно проучване 12 на 20 депресирани мъже и жени, които са приели 75 до 200 мг DLPA на ден , се съобщава, че след по-малко от 3 седмици са се освободили от депресията, а след 4 се чувстват по-добре. Друго скорошно проучване, включващо 40 пациенти с депресия, показва, че DLPA може да бъде толкова ефективен, колкото конвенционалните Имипраминнови медикаменти за лечение на депресия. Въпреки това, тези проучвания са проведени преди повече от две деситилетия. Необходими са нови изследвания, за да се потвърди или опровергае ефикасността при лечение на депресия.

Разсейва хроничната болка. Въпреки че, са необходими повече изследвания, съществуват доказателства, че DLPA може да помогне за облекчаване на някои видове хронична болка, включително мускулни и постоянни болки, свързани с артрит. DLPA вероятно инхибира действието на протеина предизвикващ болката, наречен енкефалиназа. Някои учени предполагат, че DLPA също помага чрез увеличаване на ефективността на наркотичните вещества и други болкоуспокояващи, въпреки това научните излседвания са неубедителни. В двойно-сляпо проучване на 30 пациенти с хронична болка от разлиечн характер, които не са преустановили досегашното си лечение, 25% от пациентите съобщават за облекчаване на болката след прием на 250 мг DLPA 4 пъти на ден, в продължение на 4 седмици, в сравнение с плацебо групата. Въпреки това 22% от пациентите съобщават по-голямо облекчаване на болката и 3% от пациентите съобщават, че няма разлика в болката. Предварителни данни показват, че DLPA взето с болкоуспокояващо може да увеличи ефикасността на конвенционалните лекарства и да намали дозата, необходима за лечението на болката. Необходими са още изследвания.

Засилване на концентрацията при дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD). Някои изследваня показват, че пациенти с ADHD могат да имат по-ниски нива на аминокиселини като фенилаланин. Защитниците на твърденито показват способността на DLPA да повишава химикалите в мозъка, води до подобрена концентрация при пациенти с ADHD. Все пак изследванията в тази област са недостатъчни. В проучване от 1985. на 19 възрастни с ADHD, 13 лица, които са завършили проучването и са били лекувани с DLPA в продължение на две седмици показват значително подобрение в цялостните оценки и по-специално, в повишаване на настроението. Въпреки това, всички положителни ползи от DLPA са затихнали в рамките на три месеца от продължаването на лечението. В едно проучване от 1987г. на 11 хиперактивни момчета поведението не се е променило (подобрение или влошаване), пациентите били лекувани с 2 мг дневно DLPA, в продължение на две седмици и плацебо в продължение на две седмици. Това изследване също е на повече от две десетилетия и изисква нови проучвания, за да се потвърди или отхвърли ефикасността.

Подобряване на външния вид при ветилиго, в комбинация с терапия с УВ лъчение, в няколко проучвания показва активиране на клеките, отговорни за пигментацията при деца и възрастни. По този начин, чрез активирането на тези келтки DLPA помага да се възвърне първоначалният цвят на кожата, при хора с бяла пигментация. И пероралните и локалните формули са показали ефикасност. Няколко изследвания показват, че по-ниски дози от 50 мг девно, перорално приеман DLPA, плюс УВ-А терапия подобрява пигментацията със 70% при проучване на 149 пациенти. До 60%, в двойно-сляпо проучване от 32 пациенти, до 50%, в друго отворено проучване на 20 пациенти. В изследване на 13 деца, лекувани с перорален DLPA и УВ терапия, три деца са имали повторна пигментация на всички засеганти области, шест показват 50-90% подобрение, а четири не са отговорили. В проучване от 2002г. на 70 пациенти, лекувани с 100 мг перорален DLPA плюс 10% фенилаланин локален гел и излагане на слънчева светлина или УВ-А лампи, в продължение на 6 месеца, повече от 90% от пациентите са показали подобрение на ветилигото, с повече от 2/3 от тези пациенти, при които е постигната репигментация в поне 75% от засегнатите участъци (предимно лицето). Преглед на 15 проучвания от 2008г., оценяващи природни лечения на ветилиго са установили, че всички проучвания, включващи DLPA плюс светлинна терапия, дават положителни констатации.

Намаляване симптомите на болестта на Паркинсон. Лимитирани изследвани показват, че DLPA може да помогне за подобряване на тремора, ходенето, словото и депресията, свързана с болеста. Необходими са още изследвания, за да се определи ефикасността при лечение на симптомите на болеста на Паркинсон.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: DL-фенилаланин, хронична болка, меланхолия, настроение, ПМС, мозък,