Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

DMAE 100mg 90 Capsules - стимулира мозъчната дейност

  • Марка Biovea
  • Модел 90 капс.
  • Наличност В наличност
  • 23,20 лв.


Бърза поръчка

Повишава концентрацията и фокуса. Стимулира нервната система и мозъчната дейност. Ограничава загубата на памет поради застаряване. Редуцира възрастовите петна по кожата (лентиго) и сбръчкването и. Повишава енергията и бодростта. Намалява симптомите на депресия и променливо настроение.

Съставки: DMAE 100mg Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 90 капсули в контейнер

Какво е DMAE?

DMAE (диметиламиноетанол) е антиоксидант и естествен аминоалкохол, който се произвежда в миниатюрни количества в мозъка. Познат единствено като прекурсор на холина и ацетилхолина (химикали в мозъка, отговорни за предаването на нервните импулси и познавателните функции), DMAE се използва преди всичко за подобряване на паметта и концентрацията, тъй като стимулира нервната активност. Много изследователи смятат, че той има способността да забавя процесите на стареене, като увеличава капацитета на тялото да произвежда ацетилхолин, чийто дефицит често се свързва със загубата на памет и мозъчна деградация с възрастта.

Защо да приемаме DMAE?

• Настроение: DMAE подобрява настроението, като противодейства на депресията, повишава и подобрява когнитивните функции, като паметта и концентрацията например. Лекари, наблюдаващи пациенти, приемащи DMAE, съобщават, че те показват повече оптимизъм и по-остър ум. Тези, които редовно приемат DMAE спят по-добре и са по-отпочинали и енергични след сън.
• Мозъчна дейност: DMAE е полезен в различни области на мозъка. Той защитава клетъчните мембрани в мозъка, играе главна роля в производството на ацетилхолин – субстанция, отговорна за нормалната работа на мозъка, като така спира увреждането на клетките, което възпрепятства ранното остаряване. DMAE спомага при лечение на аутизъм, болестта на Алцхаймер, дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD), нарушения в паметта, депресия и деменция.
• Грижа за кожата: Една от ползите на DMAE произтича от способността му да блокира производството на арахидонова киселина, която предизвиква сбръчкване и остаряване на кожата. Така DMAE прави кожата по-здрава. Производството на арахидонова киселина може да се спре чрез прием на добавка DMAE.
• Лентиго: Един от най-сериозните и добре документирани ефекти от DMAE е способността му да възпрепятства образуването на старчески пигмент (липофусцин) – кафяв пигмент, който причинява т.нар. „старчески петна” (лентиго) върху горната част на ръцете на хора над 50-годишна възраст. Смята се, че липофусцинът се образува заради неправилната обмяна на мастните киселини и натрупването му в клетките е един от най-очевидните и често наблюдавани цитологични (клетъчни) промени с напредване на възрастта. Липофусцинът се натрупва с възрастта във всички телесни тъкани – особено в сърцето, мускулите, бъбреците, нервите и мозъка. Въпреки че не са известни вредни ефекти от натрупването на липофусцин, той определено не е нещо добро, влизайки в ролята на „междуклетъчен отпадък”. DMAE не само че предотвратява образуването на липофусцин, но и го изхвърля от тялото. Хората преценяват доколко липфусцинът се е изчистил от сърцето и мозъка, наблюдавайки изчезването на „старческите петна” при продължителна употреба на DMAE. Обикновено за да се случат значителни промени, са необходими около 6 месеца - при голяма част от хората петната изчезват напълно.

Какви са научните доказателства?

Скорошно изследване в Германия оценява ефектите от DMAE при хора, страдащи от гранично психично разстройство и депресия. В изследването се използва комбинация от EEG (електроенцефелограма) и психометричен тест. Учените откриват, че използването на DMAE води до намалени тета и алфа 1 вълни - характерна черта на повишената бдителност и внимание. В допълнение на това участниците в изследването съобщават за увеличена активност и по-добро настроение. Изследователите правят заключение, че DMAE подобрява психофизиологическото състояние, което се потвърждава от анализа на настроението и електрическата активност на мозъка.
 

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: ДМАЕ, концентрация, нервна дейност, мозък, памет, енергия, възрастови петна по кожата,