Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Хранителна добавка Ензим комплекс х 30 капсули - Espara

  • Марка Espara
  • Модел 30 капсули
  • Наличност В наличност
  • 31,30 лв.


Бърза поръчка

Ензимите са белтъчни вещества, които носят незаменим енергиен  източник, необходим за всяка химическа реакция в тялото ни. Всички животни и растения имат нужда от ензими, за да живеят. Ензимите означават живот. Всяко живо тяло се справя всеки ден със сериозно предизвикателство да синтезира достатъчно ензими, за да оцелее. Във всеки един момент в тялото ни има няколко милиона работещи ензима, които му позволяват да извършва такива "прости" задачи като преглъщане, мигане, вдишване, превръщане на храната в кръв, мускули и кости, говорене, ходене, чуване. До този момент в човешкото тяло са открити над 3000 различни ензима, като милиони от всеки от един от тях поддържат и обновяват тялото ни и го предпазват от инфекции. Ензимите лежат в основата на регулирането на съвкупността от химични реакции, която се обозначава с името метаболизъм, играят роля и на вещества, които правят съставките на храната достъпни за усвояване от организма ни. Произвеждането на ензими в тялото ни може да намалее след като навършим зряла възраст, когато имаме травми, когато сме подложени на стрес и в такъв случай този недостиг на ензими трябва да бъде компенсиран от външен източник. Благодарение на технологичния напредък, днес, за  всички станаха достъпни така наречените живи ензими. Ако ги поглъщате преди хранене със сготвени ястия, те вършат  работата на ензимите, унищожени от готвенето. Иначе казано, връщат живота на храната, за да го извлечете и Вие от нея. Нямат никакви странични ефекти освен подобреното здраве и дълголетието. Недостигът дори само на един ензим би повлиял върху целият ни метаболизъм. Не всички ензимни недостатъчности се изявяват с клинични симтоми и по тази причина много от нас са с тонус под оптималния поради недостиг понякога само на един вид ензим в тялото ни. За да раберете дали евентуално не страдате от недостиг на някой ензим, първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е Вашето храносмилане. Нарушено храносмилане, болки в стомаха, отделяне на газове и др. са все симптоми, подсказващи за евентуален ензимен недостиг. "Ензим комплекс" е хранителна добавка с комбинация от най-важните храносмилателни ензими, рутин и биофлавоноиди. Приемайки този продукт, Вие ще спрете да принуждавате механизма за синтез на метаболитни ензими в тялото си да Ви осигурява храносмилателни ензими. Така няма да се затруднява и намалява работата, която метаболитните ензими биха свършили, за да поддържат оптимално всички дейности в организма, да осигуряват здравето Ви, качеството и продължителността на живота Ви.

Амилазата разгражда много въглехидрати като нишестето и гликогена и други производни полизахариди и олигозахариди, като първо ги разцепва на дизахариди и след това - на монозахариди като например глюкоза. Хората, които имат проблеми с усвояването на мазнините (например тези, които имат възпаление или камъни на жлъчката), обичайно завишават приема си на въглехидрати, за да покрият енергийните си нужди. Ако обаче се прекали с въглехидратите, се развива амилазна недостатъчност и симптомите, които следват от това.

Панкреатинът е комбинация от ензимите трипсин, химотрипсин, амилаза и малтаза. Поради това панкреатина действа върху протеините, въглехидратите и мазнините. Използва се при лечение на недобро усвояване на липиди, панкреатична недостатъчност или след гастеромия. 

Бромелаинът е ензим, който подпомага цялостното храносмилане (особено това на белтъчините) и абсорбцията на хранителните вещества. Ензимът има широк рН (киселинен) диапазон и може да бъде използван като заместител на пепсина и трипсина. Едно странично действие на бромелаина е и способността да подтиска възпалението, да намалява отоците, да подтиска образуването на фибрин и може да се използва за да ускори възстановяването от голям брой травми. Може да се използва и терапевтично при респираторни проблеми като възпаление на гърлото, синузит и пневмония, както и за подобряване на състоянието при дегенеративни ставни заболявания като артрит. Повърхностно се прилага при възпаления на кожата. Освен това бромелаинът подтиска апетита, значително стимулира имунната система и предпазва от проблеми със сърцето. 

Много плодове и зеленчуци съдържат несмилаеми влакнини. Целулазата е ензим, който разгражда целулозата - другото име на една от тези несмилаеми влакнини. Целулазата се използва за подпомагане на храносмилането, когато имаме проблеми със задстомашната жлеза и консумираме големи количества зеленчуци и друга, богата на влакнини храна.
Химотрипсинът е един от протеолитичните (разграждащи протеините) ензими, който може да намали отоците, възпалението и да подпомогне цялостното възстановяваване след хирургична интервенция. Химотрипсинът се използва за лечене на мекотъканни увреждания, продължителни и остри травми, кръвоизливи, различни отоци и спортни травми.

Папаинът е сходен с химотрипсина ензим и по начин на действие, и по приложение, но за разлика от него разгражда освен протеините и други компоненти като мазнини и въглехидрати. Особено полезен е при подпомагане на храносмилането при консумиране на високобелтъчни храни. Освен като суплемент за подобряване усвояемостта на храната, папаинът се прилага при лечение на болки, причинени от нематоди, алергии, инфекции, възпаления, наранявания на меките тъкани, псориазис, кожни заболявания, инфектирани рани, язви и за ускоряване на заздравяването на рани.

Липазата разгражда липидите до глицерол и нисши мастни киселини и по този начин подпомага усвояването им от организма в процеса на храносмилането, като това води до намаляване на мазните в изпражненията. В организма липаза се синтезира от стомашната лигавица и от панкреаса. Използва се при проблеми с панкреаса. Орално приетата липаза действа синергично с липазата намираща в кръвта и по този начин да увеличава действието й.

Рутинът е биофлавоноид, спомагащ за абсорбирането на витамин С, за заздравяване стените на капилярите, кървящите венци. Той е и мощен антиоксидант.

Една дневна доза от 1 капсула съдържа: 

80 мг алфа-амилаза, 22 мг папаин, 50 мг панкреатин, 50 мг рутин, 23.4 мг бромелаин, 20 мг липаза, 15.8 мг трипсин, 15 мг целулаза ЕС, 15 мг протеаза А, 1 мг химотрипсин

Не съдържа желатин, глутен и лактоза.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: подобрява храносмилането, храносмилателни ензими,