Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Активатор за жива и мъртва вода

  • Марка Други
  • Модел 25 W
  • Наличност В наличност
  • 78,00 лв.


Бърза поръчка

Какво е активирана вода?


 Активираната вода, получавана чрез електролиза, е вода, която придобива съвършено нови свойства и се превръща в ефективно действуващо, екологически чисто средство за профилактика при редица болести. Областите на приложение на активираната вода непрекъснато се увеличават, а хората я наричат "жива" и "мъртва" вода. Д-р доц. Петрас Шибилскис споделя - "Още от 1980 г. използувам активираната вода за различни цели, като популяризирам използуването и в рамките на своите сили, консултирам интересуващите се, участвувам в предавания по радиото и телевизията, пиша статии и изнасям лекции за активираната вода. Мисля, че в тази област съм натрупал немалко знания и практика, убедил съм се нееднократно в ефективното действие на активираната вода и в нейната безвредност. През всичките тези години не е отбелязан случай активираната вода да е навредила някому, въпреки че са я използували стотици и стотици хора във всяка възраст, включително и деца. За изминалите години ми се удаде да установя приятелски връзки с други ентусиасти и привърженици на активираната вода с които обменяхме опит и методики за използуването и, както и да конкретизираме съществуващите. "

Как е открита активираната вода?


Активираната вода е изобретена от колектив учени, работещи в Ташкенския НИИ, под ръководството на доктора на науките, професор С. Алехин. Задачата поставена на учените била да се намери нов състав на емулсия, която се използва при сондажните работи при търене на нефт и газ.
В процеса на иследванията в лабораторията на института, чийто ръководител бил инж. В. Бахин, между електродите била закрепена диагфрагма, кояо прапуска йоните но не и молекулите на водата и не позолява на водата да се смесва. В разултат на електролизата, с течение на времето водата в двете части на съда пробива съвършенно нови свойства: в частта на анода става кисилинна и се зарежда с положителен заряд, а в частта на катода - алкална, мека и с отрицаелен заряд. Този заряд се нарича окислотелно-възстановителен потенциал.
Целта на учените била постигната и приложена е сондажните дейноти. Работниците на тези сондажи, които използвали алкалната вода за миене, забелязали, че раните и драскоините заздравяват по-бързо, а при някои изчезнала екземата. По късно хирургът професор М. Касимов изпробвал киселинната вода за стерилизация хиругическите инструменти, а алкалната - при лекуване на следоперациони рани. Резултатите били положителни. Учените от института изпитали действието на активианата вода върху растящия на територията на института памук и отбелязали стимулиращоо действие на алкалната вода и бактерицидното действие на киселинната.
Бързото зарастване на раните, действието върху памука, дезефектиращото действие на активираната вода напомняли на мотивите от приказките за "живата" и "мъртвата" вода и хората започнали да наричат активираната вода по просто и понятно: киселинната - мъртва, а алкалната - жива вода.
Изследванията са се провеждали не само от ентусиасти, но и от учени от Казанския химико-технлогичен институт, Белоруския институт за механизация на селското стопанство, Всесъюзния институт по птицевъдство, Московския НИИ по хранителна промишленост, в редица болници и предприятия в различни райони на Русия.
Активираната вода е позната в различни страни като Германия, Пошла, Индия, Израел и България, а в Япония /която произвежда над 100 000 брой активатори годишно/ и Узбекистан, активираната вода официално се признава и използва за лечебни цели.
Отдавна е известно, че активираната вода не е токсична и не е опасна както за външна така и за вътрешна употреба.

Анолит /мъртва вода/ и католит /жива вода/.
Изследванията на анолита и католита доказват новите активни свойства на необичайната вода: при анолита те са оцеляващи, при католита - възстановяващи.
 В началото трябва да се отбележи, че концентрацията на водородните йони в активираната вода се измерва с водородния показател pH. Скалата на този показател се изменя от 0 до 14 единици. Неутралната вода от водопровода има pH=7,0. Ако този показател е по-малък, характерът на водата е киселинен. Най-често се използува киселинна (мъртва) вода с pH = 2,5 - 5,5. При използуване за дезинфекция, водата може да бъде и по-киселинна (pH = 1,5 - 2,0). Ако показателят е по-голям от 7,0, то водата има алкален характер. Колкото по-голям е показателят - толкова по-алкална е водата. Обикновено се използува алкална (жива) вода с pH = 8,0 - 10,0. Разлика в концентрацията ± 0,5 pH няма особено практическо значение.

Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене, вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието и. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.

Живата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект - смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посяти, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
Свойствата на анолита и католита са съвършено различни. При смесването на анолит и католит се получава отново неутрална вода, макар и вече без утайки. Затова, когато за лечебни цели се налага използуването на двата типа вода, между тяхното приемане следва да има поне едночасова разлика. Често задаван въпрос е в какво се заключава лечебното въздействие на активираната вода. Активираната вода по своите електролитически параметри е много близка до телесните течности (кръв, междуклетъчна течност и др.). Затова тя се включва веднага в жизнената дейност на организма и влияе благоприятно на възстановяването на енергийния баланс на организма. Особено важен е фактът, че това е естествен продукт, спомагащ за активизация на вътрешните сили на организма.
Не е целесъобразно активираната вода да се съхранява в хладилника. Изследванията показват, че при охлаждане времето за съхранение не се увеличава. При кипване активираната вода губи свойствата си много бързо, поради което се препоръчвада не се приготвя вода в запас. По-добре винаги да се използва свежоприготвена вода, а остатътък да се използва за поливане на цветята, пране и т.н..

Какво количество жива вода може да се пие? - Д-р Нешев споделя: "… Върху себе си проведох следния опит: измерих пулс, температура, кръвно налягане и pH. Изпих на един път литър жива вода и през половин час, в продължение на пет часа проверявах горните стойности. Изменени имаше само в pH." и допълва "…от 1994г. до сега аз пия само жива вида." При увеличаване употребата на жива вода оздравителния ефект настъпва по-бързо, като не настъпват никакви физиологически отклонения, освен по-честото уриниране.

Аритметично доказване повишаването на pH на кръвта след пиене на жива вода.


 Прието е да се счита , че в човешкия организъм количеството на кръвта е 5000мл. При повишена киселинност, когато pH-то на кръвта е примерно 6000 и в един милилитър кръв трябва да има 6000 хидроксилни аннийони, то цялото количество кръв 5000 мл. умножено по 6000 ще покаже, че в цялата кръв има 30 000 000 хидроксилни аннийони. При изпиване на 200мл. жива вода /алкално активирана/ с pH 10 000, то в организма сме вкарали 2 000 000 алкално хидроксилни аннийони. Сега събираме количеството кръв и количеството изпита вода и получаваме 5200 мл.Събираме количеството хидроксилни

Излишекът на киселини в организма това е една от най-опасните болести на цивилизацията, тъй като здравето ни непосредствено зависи от кисело-алкалния баланс в нашия организъм. В народното лечителство кисело-алкалния баланс на организма се явява най-важната основа на всяко лечение, без което никаква терапия няма да доведе до по-дълго изцеление. Нашите неестествени навици в храненето са довели към това, че практически винаги не достига алкалност, и организма на по-вечето хора е пренаситен от киселини.

Битовият активатор за вода (електроактиватор) Акватрон 25W е лек и несложен и компактен апарат, позволяващ на всеки в домашни условия за около 40 минути да получи около 2,5 литра активирана (жива и мъртва) вода. Активираната вода бързо и ефективно помага за лечението на много болести, при това без всякаква химия. Тя се използва в стопанството, в бита, в градината, за хигиенни цели, в животновъдството и птицевъдството и др. Ефективността на действие на битовия активатор за вода (електроактиватор) Акватрон 25W се увеличава тъй като в процеса на електролиза мъртвата вода придобива положителен електрически резултат, а живата-отрицателен. Тя става като слаб електролит, който бързо взаимодейства с течностите в организма (стомашен сок, кръв, лимфа, междуклетъчни течности и др.). Организмът на човека е енергийна система. Дългогодишната практика за използване на активираната вода, приготвена с битовия активатор на вода, потвърждава изводите на учените, че именно положителния и отрицателен заряд на тази вода изцяло помага за поддържане на енергийния баланс на клетките. Активирана вода се използва в Япония, Австрия, Германия, Полша, Индия, Израел и др. Тази вода не е опасна за вътрешна и външна употреба. Това е потвърдено още през 1988г. от фармакологичния комитет в СССР (решение № 211-252/791).

Мъртва вода (кисела) с Рн 2,5-5,5. Прекрасен бактерицид и дезинфектант - представлява безцветна течност с миризма на киселина, с леко кисел вкус. Намалява кръвното, успокоява нервната система, подобрява съня, намалява болките в ставите и краката, унищожава гъбички, много бързо лекува настинка и др. Помага при лечение на пародонтоза, прекратява кръвотечение от венците, разтваря зъбен камък. Тя може да се използва при профилактика на носа, устата, гърлото, при простудни заболявания, по време на грипна епидемия, ангина, след посещения в поликлиники и др.

Битовото предназначение на мъртвата вода: дезинфекция на жилищни и нежилищни помещения, питейна вода, връхни и други дрехи, обувки, премахване на налепи от съдове за готвене, увеличение на срока на съхранение на зеленчуци и плодове, и много други. Нормализира храносмилането при домашните животни и птици.

Жива вода (алкална)- pH 8,0-11,0 - мека и безцветна течност с алкален вкус. След реакцията при нея остава утайка - от всички примеси във водата, в това число и радионуклидите - и водата се изчиства. Тази вода е отличен стимулатор, възстановява имунната система на организма, обезпечава антиоксидантната защита, особено в съчетание с приема на витамини. Не напразно са я нарекли "жива" вода.Тя активизира биопроцесите в организма подобрява апетита, пълноценното усвояване на храната, общото самочувствие. Тя е отличен стимулатор, тонизатор и източник на енергия. Привежда в движение целия организъм, придава енергия, бодрост, стимулира регенерацията на клетките, меко повишава кръвното налягане, подобрява обмена на веществата. Великолепно заздравява рани, язви, в това число на стомаха и дванадесетопръстника, рани по тялото от залежаване, изгаряния. Помага при лечение на аденом на простатата, при лечение и профилактика на атеросклероза, полиартрит, остеохондроза. Тази вода омекотява кожата, постепенно разглажда бръчките, унищожава пърхута, прави косите лъскави и др. Битовото предназначение на живата вода: ускорява прорастването на зърна и семена за насаждане, стимулира цъфтежа на домашни цветя, освежава зелени зеленчуци и увехващи цветя, подобрява вкуса на печени изделия (при замесване на тестото с жива вода), качеството на сиропа за хранене на пчелите (пчелите стават по-енергични), стимулира ръста и устойчивостта към болести на до-машните птици и добитъка (намалява загубите на малки), поливането на лехите с жива вода, подобрява урожая. В резултат на катодната електрохимическа обработка на водата, всяка, даже и дестилираната, придобива алкална реакция за сметка на превръщането на някои части от разтворените соли в хидроокиси. Нейния окислително-възстановителен потенциал (ОВП) рязко се понижава, намаля се повърхностното напрежение, намалява се съдържанието на разтворен кислород и азот, нараства концентрацията на водорода, свободните хидроксилни групи, намаля се електропроводимостта , изменя се структурата не само на хидратните обвивки на йоните, но и на свободния обем на водата. В резултат на това се образуват хубаво разтворени хидроксили на натрий и калий и вследствие на това се повишава Рн, провежда се движение на въглеродното равновесие с образуване на трудноразтворими карбонати на калций и магнезий от находящите се обикновено в изходната вода разтворими съединений на тези метали. Йоните на тежките метали и желязото практически напълно се превръщат в неразтворими хидроксиди. При анодната електрохимическа обработка киселинността на водата се увеличава, ОВП нараства за сметка на устойчиви и нестабилни киселини (сярна, солна, хлорати - сол и др.), а също така водороден прекис, перокси сулфати, кислородосъдържащи съединения на хлора.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ