Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Етерично масло от Копър органик 10мл - аромат психолог STYX

  • Марка STYX
  • Модел 10мл
  • Наличност В наличност
  • 25,00 лв.


Бърза поръчка

Ликвидира натрапчиви страхове - страх от тъмното, от височини, от открито пространство. Помага на човек да казва „не” с лекота и спокойствие.

Получаване: водно-парна дестилация от плодове на Foennicilum vulgare.
Външен вид: леко, текучо, безцветно или леко жълто.
Мажорни компоненти на състава: анетол, лимонен, фенхон, пинени, линалоол, метилхавикол, феландрен, миристицин.
Ароматен букет: медено-сладък, пастелно-топъл, с микстурно-пергаментов отенък.
Комплиментарни аромати: маточина, мента, горчив портокал (бигардия), лавандула, розово дърво, сандалово дърво, елови шишарки.
Терапевтичен клас: ароматичен адаптоген.

Основно действие: отхрачващо, смекчаващо, бронхолитично, разслабващо, пикочогонно действие. Понижава теглото, стимулира лактацията, тонизира тялото, повишава еластичността на бюста.

Необичайни сведения и исторически факти: антидот на алкохола и никотина. Важна съставна на гръдни еликсири (за увеличаване на кърмата при млади майки), на средства против запек и на капки против хрема. Стоматологичен антисептик (компонента на пасти за зъби и средства за изплакване за уста). Считало се е, че ароматът на копър удължава живота, като в същото време способства израстването на чувството за собствено достойнство.

Психо-емоционално въздействие: стимулира творческото начало като начин на мислене, премахва прекалената жесткост и взискателност към околните. Избавя от страхове, дава чувство за защитеност и стабилност. Помага за лекото и непринудено общуване, без да изпитва притеснения, скованост и психо-емоционални блокажи.

Козметично приложение: тонизираща грижа за вяла, отпусната кожа, повишаване на тургора, ликвидиране на вялотекущи възпалителни процеси и ювенилни (младежки) пъпки. Повишава еластичността на бюста, бедрата, карема, контурите на овала на лицето. Извежда целулит. Подобрява цвета на лицето. Укрепва косата, премахва перхут.

Целебни свойства: притежава бактериостатично, бактерицидно, противовъзпалително действие. Премахва кръвотечение и възпаление на венците. Оптимизира хемолимфодинамиката, подобрява коронарното кръвообращение. Детоксично. Потенциира работата на стомашно-чревния тракт, ликвидира дефицита на ферменти, колики, запек, метеоризъм. Желчегонно. Стимулира обмяната на веществата, понижава теглото. Липолитик. Противовъзпалително средство при цистити и уретрит. Пикочогонно, лимфодренажно, противооточно средство. Нормализира менструалния цикъл, стимулира лактацията, помага при мастити, мастопатии. Ефективно средстви при климактерични разтройства.

Приложение в дома: репелент. Средство за приучаване на домашните животни на ред. Използва се за ароматизация на алкохолни (бренди, ликьори) и безалкохолни напитки.

Методи за приложение и средни дозировки:

NB!
Преди употреба тествайте индивидуалната поносимост.

Инхалации: горещи (5-7 минути) - 1-2 капки; студени - 5-7 минути;

Аромалампа: 4-6 капки на 15 кв.м.;

Аромамедальони: 1-3 капки;

Гаргара: 2-3 капки с 0,5 ч.л. емулгатор (сода, сол, мед) на чаша топла вода;

Капки за нос: 2 капки на 2 ч.л. масл от жълт кантарион, капят се по 3-4 капки във всяка ноздра на всеки 60-90 минути;

Вани: общи - 4-7 капки; горещи седящи – 5-7 капки; горещи за крака – 3-4 капки;

Масаж, разтривки: 3-7 капки на 10 мл транспортна основа;

Компреси: топли маслени – на областта на болката и коликите (7 капки на 10 мл базово масло); студени водни – на прасците, челото при температура (7-8 капки на 500 мл вода);

Обогатяване на козметични средства: 3-4 капки на 5 мл основа;

Вътрешно приложение: добавя се в микстура, мед, сладко (3-4 капки на 100 мл), приема се по 1 ч.л. от сместа 1-4 пъти дневно. След приема се пие голямо количество подкислена вода за да се избегне раздразнение на лигавицята на стомаха;

Мерки за безопасност и субективни усещания: да не се използва в първата половина от бременността. Дневната доза per os – не повече от 4 капки. Курсът на ежедневен прием да не продължава повече от 3 седмици (21 дни). При нанасяне на чувствителни участъци на кожата възниква леко усещане за топлина и боцкане в рамките на 1-2 минути. Реакцията е естествена.

Съхранение: в защитено от пряка слънчева светлина прохладно място. Пазете от деца и от открит огън. Срокът на годност при запазване на херметичността на опаковката – над 5 години.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: етерично масло органик, аромат психолог, отхрачващо, разхлабващо действие,