Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

Филтрирано масло от бял трън, 500мл.

  • Модел 500мл.
  • Наличност В наличност
  • 13,50 лв.


Бърза поръчка

Масло е студено пресовано от 36С до 42С

    • Естествен източник на Омега 3, Омега 6, Омега 9 и Омега 7

    • Без примеси – 100% натурално.

    • Идеално е за салати и студени ястия.

Приложение: На ден може да се приема перорално от 1-3 супени лъжици или да се добавя към салатки и студени ястия. Нашето масло е за всеки и всеки ден за по – добро здраве! Също можем да го наречем СУПЕР ХРАНА.

Без термична обработка.

 

Описание

През 1986 г. Белият трън е признат за лечебно растение, което е на едно от първите места сред средствата, които участват в лечението на болести на черния дроб. Белият трън помага в лечението на чернодробни заболявания, причинени от употреба на алкохол, лекарства, различни отрови, инфекциозни заболявания; той се употребява при алкохолен хепатит, алкохолна цироза , стеатоза, хемороиди и болести на жлъчния мехур. Установено е, че ако човек има повишени стойности на ензимите ALAT и ASAT, тази билка може да съдейства за понижаването им. Тя действа на организма жлъчегонно, потогонно, диуретично, противовъзпалително, повишава образуването и отделянето на жлъчен сок, помага при камъни в жлъчния мехур и така подобрява храносмилането и обмяната на веществата в организма. Белият трън регулира храносмилането, благодарение на антитоксичния си ефект, предпазвайки черния дроб от проникването на токсични вещества в него и помагайки за отстраняването им. Все още се проучва антитуморното действие на белия трън, но има твърдения, че той спира развитието и разпространението на раковите клетки в черния дроб, простатата, шийката на матката и дебелото черво.Билката стимулира лактацията, намалява нивото на “лошия” холестерин и действа благоприятно на болни с диабет 2.

 

МАСЛО ОТ БЯЛ ТРЪН

Маслото от бял трън е ценен диетичен продукт. Полезните му качества се дължат на токоферола, каротиноидите, комплекса от полиненаситени мастни киселини, които свързват “вредния” холестерин в удобна за изхвърляне от организма форма.

Маслото от бял трън се получава от семената му при процеса студено пресоване.

Подходящо е за всеки, който живее в замърсена среда, употребява алкохол, цигари, лекарства, пестициди, токсини, подпомага регенерирането, укрепването и защитата на чернодробните клетки.

 

Твърди се, че антиоксидантният му ефект е десет пъти по-силен, отколкото при витамин Е.

Маслото съдържа витамин F, известен като стопяващ мазнините, витамин Е – витамина на младостта. Освен това маслото от бял трън съдържа ценните минерали цинк, селен, йод, мед, бор и други биологично активни вещества, полезни за организма. То има ранозаздравяващо действие, противовъзпалително и възстановяващо свойство, има и противосклеротичен ефект, оздравява кръвоносните съдове и намира приложение в лечението на сърдечно-съдовата система. Благодарение на хранителните вещества, които маслото от бял трън съдържа, то подхранва кожата, засилва растежа на косата, подобрява зрението, повишава тонуса на организма.

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: масло от бял трън, антиоксидант, детокс, черен дроб, коса, кожа, нокти