Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

GINKGO BILOBA 120mg 200 капсули - подобрява паметта и кръвообращението

  • Марка Biovea
  • Модел 200caps
  • Наличност В наличност
  • 72,40 лв.


Бърза поръчка

Подобрява паметта и кръвообращението. Намаля ефекта на старческа деменция, шум в ушите и световъртеж. Спомага тялото да изхвърли свободните радикали и при лечение на импотентност. Може да подобри симптомите на диабет и астма. Подобрява доставката на хранителни вещества и изхвърлянето на отпадъчни продукти от мозъка. Забавя развитието при болеста на Алцхаймер.

Съставки: Гинко (листа) 120мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула един до три пъти дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 200 капсули в контейнер

Какво е гинко билоба?

Гинко билоба  е един от най-старите дървесни видове. Съществува от 150-200 милиона години. От хилядолетия китайците използват гинко за лечение на редица заболявания. От листата му се извлича екстракт, чиито активните съставки са флавон-гликозиди и терпен-лактони. Нашият продукт Ginkgo Biloba е стандартизиран до 24% гинко-флавон-гликозиди и 6% терпен-лактони.

Растението гинко билоба е донесено за първи път в Европа през 18 в. и днес се използва по целия свят. То е едно от най-изследваните лечебни растения. Китайците са го използвали за облекчаване на астма, при натрупване на секрети в белите дробове, а също и за увеличаване на сексуалната енергия, за регулиране на кръвообращението и за увеличаване на продължителността на живота. Гинко билоба се прилага в китайската народна медицина повече от 4 000 години за лечение на бронхит и сърдечносъдови заболявания. Днес е най-често предписваното лековито растение в Европа.

Как действа гинко билоба?

Гинко билоба увеличава кръвния поток към мозъка и посредством цялата кръвоносна система на организма доставя кислород и хранителни вещества. Доброто кръвообращение е съществено за доброто здраве – по-доброто кръвообращение удължава живота и ни поддържа здрави.

Гинко притежава 2 групи активни компоненти: флавоноиди и терпен-лактони, включващи гинколиди А, В и С, билобалид, кверцетин и кемпферол. Гинколидите спомагат за контролиране на алергичните възпаления и астмата. Гинко билоба действа и като мощен антиоксидант и неутрализира свободните радикали, които допринасят за стареенето.

Гинко - флавоноидите директно въздействат на най-малките кръвоносни съдове, като ги разширяват. Те повишават скоростта на обходния кръвен поток и нивото на кислорода, постъпващ в мозъка и в останалите органи на тялото. Следователно всички неразположения, които се дължат  на недостатъчно кръвоснабдяване, се повлияват от прием на Гинко билоба: главоболие, периферни съдови смущения, отслабване на паметта, старческа деменция, шум в ушите, световъртеж,  сърдечна аритмия, импотентност, глаукома, екзема.

Растението гинко е всепризнато заради положителния си ефект върху функцията на мозъка: то усилва паметта и умствената активност, намалява умствената умора и дава енергия. Тъй като гинко действа като стимулатор на мозъка, неговите ползи за хората, страдащи от болестта на Алцхаймер, са безспорни. Дори у здрав човек гинко билоба може да подобри функцията на мозъка, предпазвайки от цереброваскуларни болести, които се характеризират с намален приток на кръв към мозъка.

Защо да вземаме гинко билоба?

Гинко билоба е едно от добре проучените лечебни растения света - било е обект на стотици изследвания. То е известно най-вече с положителното си въздействие върху функцията на мозъка и кръвообращението. Освен това, учените са открили, че гинко е изключително богато на антиоксиданти, на витамин С и каротеноиди. Скорошни изследвания показват, че гинко увеличава притока на кръв към мозъка и производството на аденозинтрифосфат (ATФ) в организма. ATФ подпомага метаболизма на глюкозата в мозъка. Изследванията сочат още, че екстрактът от гинко повишава нивата на кислород в мозъчната тъкан. Това води до подобряване на паметта и може да отложи настъпването на болестта на Алцхаймер.

Едно проучване сравнява действието на 4 често използвани лекарства за деменция с ефектите от стандартизиран екстракт от гинко и от плацебо върху болестта Алцхаймер. Авторите стигат до заключението, че стандартизираният екстракт от гинко трябва да се приеме за еднакво ефективен като някои от медикаментите за лечението на леки до умерени форми на болестта на Алцхаймер. Германски изследователи откриват, че гинко е мощен антиоксидант, който може да предпази от втвърдяване на артериите. Те установяват още, че лечението с екстракти от гинко подобрява кръвообращението в крайниците, ушите и очите. Гинко регулира тонуса и еластичността на кръвоносните съдове – от най-миниатюрните капиляри до най-големите артерии.

Особено обнадеждаващи са проучванията за влиянието на билката върху витилиго (левкодерма, депигментация), тъй като напоследък това заболяване не е рядкост и е изключително трудно за лечение. Витилиго се развива, когато клетките, продуциращи пигмента меланин, спрат да функционират, оставяйки бели петна по кожата. Около 4% от някои определени етнически групи имат витилиго, а 35% от пациентите с това заболяване имат психиатрични проблеми, произтичащи от заболяването – депресия, тревожност, склонност към самоубийство. Изводът на учените: „Гинко има видим положителен ефект без необходимост от фототерапия”, може би ще е спасение за много хора, страдащи от витилиго.
Поради ноотропния ефект (повлияване функциите на мозъчната кора, увредени вследствие прекаран мозъчен инфаркт, травми, други мозъчни заболявания, атеросклероза, прекарани тежки заболявания; преодоляване на силна умора, неврози, алкохолизъм; подобряване процесите на запаметяване; увеличаване поносимостта на мозъка към кислороден глад и отстраняване метаболитните нарушения, свързани с недостига на кислород) употребата на препарати с гинко билоба повишават способността за концентрация.

Предупреждение:

• Ако ви предстои хирургическа интервенция или зъболечение, спрете прилагането на гинко билоба най-малко 14 дни преди процедурата.

• Ако приемате антикоагуланти или антитромбоцитни лекарства, имате нарушения в съсирването на кръвта или сте бременна или кърмачка, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете прием на гинко билоба.

• В редки случаи гинко билоба причинява главоболие, раздразнителност, диария, гадене и кожни раздразнения. Ако получите някои от тези симптоми след прием на гинко билоба, спрете употребата му и се консултирайте с лекар.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: гинко билоба, памет, кръвообръщение, старческа деменция, шум в ушите, световъртеж,