Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

GRAPE SEED EXTRACT 100mg - мощен антиоксидант, забавя стареенето

  • Марка Biovea
  • Модел 120caps
  • Наличност В наличност
  • 32,20 лв.
  • 22,50 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 03/2024г.

Оказва превенция срещу сърдечно-съдови заболявания. Антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Защитава организма по време и след химио и лъчетерапия. Възпрепятства унищожаването на колагенните структури.

Съставки: Екстракт от гроздови семена 100мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула два до три пъти дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Какво представлява екстрактът от гроздови семена?

Екстрактът от гроздови семена се извлича от миниатюрните семена на червеното грозде. Той е богат на флавоноиди – растителни вещества, които защитават клетките от въздействията на свободните радикали. Екстрактът от гроздови семена е естествена растителна субстанция - концентриран източник на олигомерни проантоцианидини (OPC). Тези антиоксиданти защитават клетките от увреждането на свободните радикали и допринасят за доброто кръвообращение. Екстрактът от гроздови семена е богат и на полифеноли – съставка с високо съдържание на антиоксиданти. Проучванията показват, че OPC са по-силни оксиданти от витамините С, Е и бета-каротин. Въпреки че витамините С, Е и бета-каротин са най-добрите антиоксиданти, те не са достатъчно силни, за да се справят със свободните радикали, тъй като се изхвърлят от тялото скоро след приема им. Доказано е, че екстрактът от гроздови семена остава в организма цели 3 дни и е 20 пъти по-мощен от витамин С и 50 пъти - от витамин Е.

Как действа екстрактът от гроздови семена?

Екстрактът от гроздови семена упражнява мощно благоприятно въздействие върху кръвоносните съдове. Поради тази причина OPC са ключови съставки в лекарствата за съдови нарушения, използвани в Западна Европа. Екстрактът от гроздови семена е водо- и мастноразтворим, затова прониква през всички видове клетъчни мембрани, доставяйки мощна антиоксидантна защита. Той е един от малкото антиоксиданти, които могат да преминат през кръвно-мозъчната бариера, предпазвайки мозъчните клетки от уврежданията, причинявани от свободните радикали.

Съществуват безброй изследвания, които разкриват многобройните здравословни свойства на екстракта от гроздови семена. Той е изследван задълбочено навсякъде по света. Доказано бе, че е изключително ефективен в борбата със свободните радикали в организма. Много научни публикации съобщават за здравословните ползи от екстракта, включително неговата антиоксидантна способност,

Най-ценният флавоноид се смята, че са процианидолови олигомери. Тези съединения са известни като силни антиоксиданти и те също помагат за подобряване потока на кръвта и укрепване на кръвоносните съдове. Това подобрява кръвообращението и може да спомогне за укрепване защитата на сърцето.

Ефектът върху притока на кръв прави идеален гроздовия екстракт от семена - добра идея за тези, които биха могли да се възползват от увеличаването на притока на кръв. Това включва и тези с диабет, разширени вени и изтръпване на краката и ръцете. Увеличеният поток на кръв дори може да помогне за лечение на еректилна дисфункция. В допълнение гроздовият екстракт предотвратява различните очни заболявания, общи за възрастните хора, като катаракт и макулна дегенерация.

Някои изследвания показват също, че екстракта от гроздови семена може да помогне за намаляване на вредите, извършена от фибромиалгия. Това е разстройство, характеризиращо се с хроничните си мускулни болки и скованост. Има и анекдотични доказателства, които предполагат, че маслото от гроздови семена може да бъде ефективно при лечение на някои страдащи от това заболяване.укрепваща здравето на сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

Защо да приемаме екстракт от гроздови семена?

Екстрактът от гроздови семена е един от най-мощните антиоксиданти, борещ се със свободните радикали. Той е 20 пъти по-силен от витамин С и 50 пъти – от витамин Е. Екстрактът от гроздови семена подобрява здравето на сърдечносъдовата система, мозъка, кожата и очите. Учените сочат, че този екстрактът може да е полезен за хора с нарушения в зрението и да намали напрежението в очите, свързано с продължителната работа пред компютъра. Екстрактът от гроздови семена също упражнява антибактериално, противовирусно и противовъзпалително въздействие и е едни от малкото антиоксиданти, които могат да проникнат през кръвно-мозъчната бариера, за да защитят мозъка и нервната тъкан. Проучванията разкриват, че екстрактът от гроздови семена може също да блокира тромбоцито-активиращия фактор, като така удължава времето за образуването на тромби.

Кръвообращение и съдови нарушения: Регулярният прием на екстракт от гроздови семки е доказано ефективен, за да се увеличи и насърчи по-доброто кръвообращение и се оказва изключително полезен за тези, които страдат от схващания, разширени вени, атеросклероза и т.н. Той помага да се подобри цялостния поток на кръв в тялото.

Сърдечно-съдови заболявания: Тъй като подобрява притока на кръв, той помага на помпения механизъм на сърцето, като по този начин намалява риска от образуване на кръвни съсиреци, както и блокиране на кръвоносните съдове. Той потиска развитието на плаки, висок холестерол, а шансовете за удар намаляват.

Диабет: Със съдържанието на антиоксиданти в гроздовия екстракт от семена, той е помогнал на много диабетици, чрез понижаване на кръвната захар. Хората, които страдат от диабет са наясно с възможните усложнения като ретинопатия, една от основните причини за слепота. Тя обаче може по-бързо да се излекува, когато екстрактът се използва устно. Екстрактът помага да се лекува също и вътрешно възпаление.

Против увисване на кожата: Колагенът е важен протеин, открит в тялото, особено за доброто здраве на кожата, косата, телесни тъкани, зъби, венците и костите. Качеството на процианидините спомага на клетките за здравето и еластичността на кожата.

Също така гроздовите семена предоставят много други предимства. Техните антибактериални и антивирусни ефекти помагат за намаляване на производството на възпалителните съединения, които предизвикват алергични реакции в организма, както и сенната хрема и кожните заболявания като екзема и псориазис. Много лекари препоръчват редовни дози от екстракт на антихистамини, като те не причиняват странични ефекти като последния.
Когато гроздовият екстракт от семена се приема редовно, се смята, че да може да бъде полезен при контролиране увреждането на мозъчните клетки, предимно от свободните радикали. Екстрактът от гроздови семена спира прогресирането на мускулна дегенерация и катаракта.

Предупреждение:
• Ако сте бременна или кърмите, моля, консултирайте се с лекар, преди да започнете да приемате екстракт от гроздови семена.
• Няма данни за токсичност на екстракта от гроздови семена.
• Ако имате нарушения в съсирването на кръвта или планирате хирургично лечение или зъболечение, спрете приема на екстракта от гроздови семена в продължение най-малко на 14 дни преди процедурата.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: екстракт от гроздови семена, антиоксидант, имуностимулатор, сърце,