Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

HYALURONIC ACID 40mg 30 Capsules - укрепва ставите и хрущяла, против стареене и бръчки

  • Марка Biovea
  • Модел 30 капс.
  • Наличност В наличност
  • 29,10 лв.
  • 11,60 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 04/2024г.Забавя ефекта и признаците на стареене, против бръчки. Поддържа здравето на очите и кожата. Запазва еластичността на съединителната тъкан. Укрепва ставите и хрущяла. Допринася за по-доброто смазване на ставите. Спомага при остеопороза и ревматизъм. Ускорява заздравяването на рани.

Съставки: Hyaluronic Acid 40mg;  Hydrolyzed Chicken Collagen Type II 200mg;  Chondroitin Sulfate 80mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 30 капсули в контейнер

Какво представлява хиалуроновата киселина?

Хиалуроновата киселина е несулфатен глюкозаминогликан, присъстващ в изобилие в съединителната, епителната и нервната тъкан. Тя един от основните компоненти на извънклетъчната матрица и допринася значително за клетъчното размножаване и миграция. Човек със средно тегло 70 кг има приблизително 15 г хиалуронан в своето тяло, 1/3 от който се преобразува (разпада и синтезира) всеки ден. Хиалуроновата киселина е наричана „ключът към извора на младостта”, тъй като хора, които поемат голямо количество от нея чрез храната, живеят до дълбока старост. Някои проучвания предполагат, че причината жителите на Юзури Хара, известно като селото на дълголетието, да имат дълъг и здравословен живот е уникалната местната храна, включваща зеленчуци със скорбяла, особено богати на хиалуронова киселина.

Как действа хиалуроновата киселина?

При раждането хиалуроновата киселина е в изобилие в организъм, но нивата й постепенно спадат с времето. Това намаляване на нивата на хиалуронова киселина може да изиграе важна роля в процеса на стареене. Хиалуроновата киселина се произвежда и в дълбоките слоеве на нашата кожа познати като дермис, като поддържа кожата гладка поради способността си да задържа влагата. Хиалуроновата киселина видимо спомага за заздравяването на кожни рани и други кожни проблеми.

Функцията на хиалуроновата киселина е и да предпазва и смазва. Тя увеличава притока на синовиална течност, която служи като смазка за ставите. Спомага за пренасянето на хранителни вещества до клетките на места без приток на кръв, като хрущялите и детоксикирането им. .Хиалуронанът се произвежда в цялото тяло в обилни количества на места, където хората с наследствени заболявания на съединителната тъкан имат проблеми – ставите, сърдечните клапи и очите. Нарушенията при хиалуроновата киселина са честа причина за заболявания на съединителната тъкан.

Защо да приемаме хиалуронова киселина?

Хиалуроновата киселина очевидно помага за поддържане на нивата на колаген. Общоприето е, че при нормални обстоятелства изчерпването на колагена е основният фактор за неравномерния тен на кожата и за намаляването на еластичността й - нещо, което често се свързва с видимия процес на стареене.Хиалуроновата киселина съставя почти 80% от човешкото око. Тя е нещо като буфер за ретината, който предпазва окото от травми и спомага при заболявания на очите. Наскоро бе признато, че е ефективна и ако се приема в орална форма, въпреки че дълго преди това се инжектираше в ставите.
 

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: хиалуронова киселина, стареене, бръчки, очи, съединителна тъкан,