Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Имуностимулатор 360 гр. - пчелен мед, пчелен цветен прашец, пчелен клей ( прополис ), пчелно млечице

  • Марка Тилиа
  • Модел 360 гр.
  • Наличност В наличност
  • 11,00 лв.


Бърза поръчка

Пчелните продукти са една от най-старите храни на света. Те съдържат всички необходими за растежа и развитието на организмите хранителни вещества от естествен произход и в благоприятно съотношение помежду им.

Пчелният мед е високо енергиен продукт (320 kcal на 100g), който се усвоява напълно от организма – 100% ! Редовното му приемане укрепва организма, предпазван от заболявания и води до удължаване на живота.

Препоръчителната дневна доза е 1-2 гр. на килограм тегло, разделена на три и повече приема, половин час преди хранене. В състава му влизат лесно усвоими прости захари, ензими, минерали, витамини, органични киселини, биологично активни вещества. Това го прави прекрасен източник на енергия, здраве и дълголетие. Лечебнато му действие се определя от растенията от които е събиран.

Кристализацията на меда е естествен процес. Декристализацията се извършва на водна баня при нагряване до 45ºC. Така напълно се съхраняват лечебните му качества.

Нектарният мед са сладките сокове събирани от пчелите от цъфтящите растения.

Прашецът е мъжкият елемент на растенията чрез който се извършва опрашването на женските цветове, в резултат на което се раждат плодове и семена. Пергата е поленът, който пчелите събират и консервират с мед като запас. Това е белтъчната храна на пчелното семейство.

Цветният прашец  съдържа всички необходими за съществуването на живия организъм вещества в естествен вид. В състава му влизат почти всички аминокиселини в това число всичките 8 незаменими, които човешкият организъм не може да синтезира. Освен това съдържа витамините A, C, D, E, B1, B2, B5, B6, B8, PP, най-важните макро и микроелементи – калий, желязо, алуминий, калций, силиций, магнезий, мед, натрий, фосфор, хром, манган. Той стимулира умствената дейност на човека укрепва защитните сили на организма, увеличава мускулната сила и подобрява кръвообръщението. Има регулиращо действие на нервната система, понижава холестерола, регулира перисталтиката на червата. Действа силно ободряващо при физическа и умствена преумора. Оказва лечебно действие при анемия, колит, гастрит, възпаление на мозъка, хипертония, подагра, възпаление на простатата, сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, захарен диабет.

 Съдържа до 30% белтъчни вещества, до 15% мазнини, до 40% захари, от 0,5 до 10% вода.

Пчелното млечице е гъста пасто образна маса с бял до светло кремав цвят и остър кисел вкус със сладък привкус. Млечицето е специфичен биологичноактивен продукт, който е незаменим естествен стимулатор на организма. Води до общ подем на жизнените сили, стимулира обмяната на веществата, като подобрява междуклетъчния метаболизъм Въздейства на над бъбречните жлези, като така помага при депресивни състояния, нервни разтройства и физическа преумора. Увеличава телесното тегло в случай на анемия и липса на апетит. Регулира кръвното налягане. Забавя процесите на стареене на организма и кожата. Дава изключителни резултати при лечение на атеросклероза, стенокардия, язвена болест, бронхиална асма, както и при артрити, артрози, пародонтози, климактерични смущения, чернодробни заболявания.

 Съдържа: 60%вода, 10-18%белтъци, 9-15% захари, 1,5-7% липиди, 0,7-1,5% минерални вещества.

Пчелният клей е лепкаво смолисто вещество с тъмнозеленикавожълт до тъмнокафяв цвят. Той има силно изразени антибиотични, болкоуспокояващи, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Убива над 100 вида микроорганизми – бактерии, гъбички, вируси. Не е токсичен и не вреди на чревната флора. Характерно е това, че бактериите не могат да привикнат към неговото действие.

Съдържа: Пчелен мед; Пчелен цветен прашец; Пчелен клей ( прополис ); Пчелно млечице.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: имуностимулатор