Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

L-ARGININE 500mg 100 Capsules - ограничава мазнините в организма

  • Марка Biovea
  • Модел 100 капс.
  • Наличност В наличност
  • 27,80 лв.


Бърза поръчка

Ограничава мазнините в организма и улеснява натрупването на мускулна маса. Спомага при лечение на рани и поддържане здравословно ниво на холестерола. Подобрява възстановяването, влияе положително срещу преумора и високо кръвно налягане. Има съдоразширяващо действие, стимулира сексуалната функция. Увеличава отделянето на растежен хормон.

Съставки: L-Arginine 500mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат от 1 до 8 капсули дневно, по възможност на празен стомах или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 капсули в контейнер

Какво представлява L-аргининът и откъде идва?

L-аргининът е полуесенциална аминокиселина. Като градивен елемент на протеина той изпълнява голям брой физиологични функции. L-аргининът е прекурсор на азотния окис [N02]. L-аргининът е аминокиселина, която организмът не може сам да произведе по естествен начин. Следователно е важно да се консумират храни, богати на аргинин.

Как действа L-аргининът и какви са научните доказателства за това?

L-аргининът е необходим за протичането на много физиологични процеси, сред които секрецията на хормони, увеличаването на секрецията на растежния хормон, изхвърлянето на отпадните токсични продукти от организма и защитата на имунната система. Тъй като L-аргининът е прекурсор на азотния окис (който е отговорен за съдоразширяването), той често се използва за подпомагане на здравословната сексуална функция.

Напоследък хранителните добавки, съдържащи L-аргинин, станаха популярни заради способността на аргинина да произвежда азотен оксид, да неутрализира свободните радикали, да разширява мускулните клетки, да стимулира освобождаването на хормона на растежа, да съдейства за здравословни стойности на холестерола и да ускорява обмяната на мазнините. L-аргининът регулира съдържанието на сол в организма. Поради тази причина той представлява интерес за културисти, тъй като запазването на водата под кожата кара тялото им да изглежда гладко, напомпано и изваяно. Способността на L-аргинина да задържа азот е добре известна сред културистите и учените. Смята се също, че L-аргининът е от решаващо значение за растежа на мускулите поради неговата съдоразширяваща способност, както и свойството му да участва в синтеза на протеините.

Кой се нуждае от L-аргинин и какви са симптомите на дефицит?

Всеки се нуждае от L-аргинин. Хората, които по-специално се нуждаят от него са подрастващите, новородените, атлетите, хората с наднормено тегло и по-възрастните. За хората в зряла възраст L-аргининът се приема за неесенциална аминокиселина. За децата – точно обратното - L-аргининът е есенциална аминокиселина, която защитава и развива имунната система на подрастващите.

Хора с наранявания могат да се възползват от допълнителния прием на L-аргинин, тъй като нуждата от него се увеличава, когато има телесна травма и организмът се възстановява. Хора с влошено сексуално здраве също могат да се повлияят благоприятно от употребата на L-аргинин заради свойствата му да разширява кръвоносните съдове и да подобрява кръвоснабдяването в области, където то е влошено.

L-аргининът е полезен и за спортистите, които провеждат тежки тренировки. Допълнителният прием на L-аргинин стимулира имунната система и така позволява на атлетите да тренират по-усилено и да избегнат вредните последици от някои леки здравословни проблеми, свързани с претоварването. Спортистите, спрели употребата на андрогенни продукти и продукти за натрупване на маса могат да се възползват от добавката L-аргинин, защото стероидите често водят до хипертензия и натрупване на лош холестерол. L-аргининът показва, че може да предизвика обрат при тези заболявания. Благодарение на способността на L-аргинина да повишава нивата на растежния хормон, да стимулира оксидацията на липидите, да понижава кръвното налягане и да намалява артериалните плаки, допълнителният му прием може да се окаже полезна за хора с наднормено тегло.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: L - аргинин, аминокиселина, мускулна маса, холестерол, при умора, сексуална функция,