Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

L-CARNITINE 500mg 60 таблетки

  • Марка Biovea
  • Модел 60 таблетки
  • Наличност В наличност
  • 52,00 лв.
  • 26,00 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 05/2024г.

Предотвратява сърдечно-съдовите заболявания, намалява стойностите на холестерола. Намалява инсулиновата чувствителност и регулира кръвната захар. Нефро- и хепатопротективно действие. Помага на тялото в процеса на изгаряне на мазнини и предотвратява натрупването им. Повишава енергията в клетките и забавя стареенето.

Състав в доза: L-карнитин 1000 мг. за две дози. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат по две капсули дневно, за предпочитане между храненията или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 таблетки в контейнер.

L-карнитин: Подобрява качеството на тренировките, освобождавайки енергия!

• Превръща мазнините в енергия по време на тренировка
• Поддържа здравето на сърцето и функцията на белите дробове
• Помага за намаляване образуването на свободни радикали
• Намалява увреждането на тъканите след тренировки

Какво е L-Carnitine?

L-карнитинът е отговорен за транспортирането на дълговерижните мастни киселини в центровете за производство на енергия на клетките (известни като митохондрии). С други думи, L-карнитинът помага на организма да преобразува мастните киселини в енергия, която се използва най-вече за мускулната активност на цялото тяло. Организмът произвежда L-карнитин в черния дроб и бъбреците и го съхранява в скелетните мускули, сърцето, мозъка и спермата. В ранното детство и в ситуации, налагащи голямо количество енергия, като бременност и кърмене, организмът може да увеличи производството на L-карнитин. Затова L-карнитин се счита за „условно есенциално” хранително вещество.

Защо да приемаме L-карнитин?

Сърдечни заболявания: Изследванията сочат, че хората, които приемат допълнително L-карнитин след инсулт, е по-малко вероятно да преживеят следваща сърдечна атака, да починат от сърдечно заболяване, да имат болки в гръдния кош и отклонения в сърдечния ритъм или да развият застойна сърдечна недостатъчност.

Застой на сърдечна недостатъчност: Освен че намаляват риска от развитие на сърдечна недостатъчност, вследствие на инсулт, според някои изследвания карнитинът може да помогне при лечението на застойна сърдечна недостатъчност. Тези изследвания показват, че карнитинът може да подобри способността за физическо натоварване при хора със застойна сърдечна недостатъчност.

Висок холестерол: Няколко изследвания показват, че при хора, приемащи добавки с L-карнитин, се наблюдава значително понижаване на общия холестерол и триглицеридите, и увеличаване на стойностите на HDL ("добрия") холестерол.

Спортни постижения: L-каринитинът на теория се смята за полезен за подобряване на спортните постижения. Въпреки това изследванията върху здрави спортисти все още не са потвърдили тази теория.

Хранителни разстройства: Няколко изследвания разкриват, че нивата на аминокиселините, включително и на L-карнитина, се понижават при хора с анорексия невроза. Някои експерти смятат, че ниските нива на L-карнитин допринасят за мускулната слабост, често наблюдавана при хора с хранителни разстройства.

Чернодробни заболявания, причинени от злоупотребата с алкохол: Някои учени предполагат, че консумацията на алкохол намалява способността на L-карнитина да функционира правилно в организма. Това може да доведе до натрупване на мазнини в черния дроб. Опити върху животни показват, че допълнителният прием на L-карнитин предотвратява и възстановява увреждания, причинени от натрупване на мазнини в черния дроб вследствие на алкохол.

Бъбречни заболявания и хемодиализа: Предвид това, че бъбреците са основното място, където се произвежда L-карнитинът, увреждането им може да причини значителен дефицит на L-карнитин. При много пациенти на хемодиализа се наблюдава недостиг на L-карнитин. Поради тази причина хора с бъбречни заболявания (със или без нужда от хемодиализа) могат да се възползват от допълнителния прием на L-карнитин, ако това е съгласувано с лекуващия лекар.

Мъжко безплодие: Недостатъчният брой сперматозоиди се свързва с ниските нива на L-карнитин при мъжете. Няколко изследвания сочат, че допълнителното приемане на L-карнитин може да увеличи броя и подвижността на сперматозоидите.

Синдром на хроничната умора: Някои учени смятат, че синдромът на хроничната умора може би е причинен от недостига на редица хранителни вещества, включително и на L-карнитин. Изследване, обхващащо 30 души със синдром на хроничната умора, сравнява L-карнитин с лекарствата за умора. Хората, които приемат L-карнитин, се справят много по-добре от онези, които приемат лекарството, особено след прием на добавката в продължение на 4 до 8 седмици.

Хипертиреоидизъм: Изследване сочи, че L-карнитинът може да се окаже полезен в превенцията и намаляването на симптомите, свързани със хиперактивната щитовидна жлеза. Тези симптоми включват безсъние, нервност, ускорен пулс и треперене. Всъщност, в едно проучване при малка група хора с хипертироидизъм, приемащи L-карнитин, се наблюдава облекчение на тези симптоми, както и нормализиране на телесната им температура.

Нервна система: L-карнитинът стимулира отделянето на ацетилхолин - невротрансмитер, който е от изключително значение за способността на човека да учи и запаметява, той поддържа добрата памет, включително зрителната. Влияе благоприятно на мисловните процеси като повишава способността за съсредоточаване и запомнянето на нова информация.

Какви са ползите от употребата на L-карнитин?

• Помага за много по-лесноот освобождавене от натрупаните мазнини.
• Използва се за лечение на сърдечни проблеми.
• Подпомага лечението на остеопороза.
• Използва включително за лечение на мъжка потентност.
• Добре е да се приема при проблеми с дишането, тъй като подобрява снабдяването на мускулите с кислород.
• Педотвратява мастните отлагания в сърцето и черния дроб, което се случва при неправилно хранене, наднормено тегло, повишена консумация на алкохол и безалкохолни напитки.
• Използва се в случай на сърдечни болки, предизвикани от претоварване и физически стрес.
• Участва в оксидацията на аминокиселините с разгъната верига, като пречи на натрупването на на коензими, нарушаващи клетъчната мембрана и препятства отлагането на мастните киселини в мускулите.

Къде се съдържа L-карининът?

Млечните продукти и месото съдържат най-голямо количество L-карнитин. Следователно хора, които приемат ограничено количество месо и млечни продукти, приемат и малко количество L-карнитин.

Капсулите на BIOVEA L-Carnitine съдържат 100% натурален L-карнитин. Без синтетичен D-карнитин или DL-карнитин. D-карнитин и DL-карнитин са по-малко ефективни от L-карнитина. D-карнитина и DL-карнитина не се препоръчват заради неблагоприятните си странични ефекти.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: L-карнитин, сърце, холестерол, кръвна захар, отслабване, енергия,