Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Мед магарешки бодил 900 гр - Красимир Гергов

  • Марка Гергов
  • Модел 900 гр
  • Наличност В наличност
  • 9,90 лв.


Бърза поръчка

Благодарение на уникалия си състав, медът от магарешки бодил е изключително полезен. Това не е много популярен сорт мед, но възожностите за приложението му са безгранични. Има светло-жълт оттенък и приятна консистенция. Може да има и бял оттенък, да бъде захаросан – това зависи от условията на събиране. Има цветен аромат и интересен вкус.

Освен минералите и витамините в състава си, той има :
 - флаволигнани;
 - растителни флавоноиди;
 - въглехидрати (фруктоза и глюкоза);
 - тирамин (аминокиселина);
 - сапонини и алкалоиди;
 - органични киселини;
 - смоли и дъбилни вещества.


Този мед магарешки бодил има ниска калоричност – 100 гр продукт съдържат едва 304 ккал, като десертна лъжичка от него е приблизително 36 ккал.
За да се получи такъв мед са необходими определени условия. Близо до пчелните кошери трябва да има полета с магарешки бодил. Растението успешно се култивира, за да се получи лекарствена суровина. Затова условието е изпълнимо.
Всеки сорт мед е полезен за здравето, като медът от магарешки бодил има подсилени лечебни свойства:
Стимулира работата на черния дроб. Пчелният нектар действа ефективно като спомагателно средство при възпаления на черния дроб и жлъчката. Действа като натурален хепапротектор, като предотвратява разрушаването на клетките на черния дроб. Помага приязва, гастрит.

Потиска симптомите на хепатит С. В начален стадий блокира размножаването на вируса в организмаа. Разбира се, това не е лекарствено средство и не може да замени лечебните препарати, както и напълно да излекува заболяването. Но като спомагателно средство е способен да облекчи състоянието на болния.
Нормализира работата на храносмилателната, отделителната система и техните органи. Намалява спазмите и способства подобряването на храносмилателните процеси.
Лечение на нервни разстройства. Подобрява дейността на мозъчните клетки и въздейства успокояващо на нервната система
Общоукрепващо действие. Приемът му като профилактично средство превъзходно стимулира имунитета.
При лечение на ставни заболявания способства за неутрализирането на възпалителния процес в ставата. Това се обуславя от цинка и магнезия в състава на меда, както и на каротиноиди и витамин Е, които стимулират производството на колаген.

Опаковка: 900 гр
Произход: България

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: красимир, гергов, мед, магаешки, бодил, имунна, система, здраве, сила,