Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

MEGA POTENCY FISH OIL 1000mg - понижава холестерола, подпомага функциите на сърцето

 • Марка Biovea
 • Модел 60softgels
 • Наличност В наличност
 • 39,00 лв.
 • 19,50 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 05/2024г.

Подпомага функциите на сърцето, мозъка, очите, сърдечно-съдовата, нервната и имунната система. Понижава холестерола, мазнините, риска от инфаркт, атеросклероза и възпаления.. Превантивно средство срещу рак. Дефицитът на Омега-3 е свързан с депресии, алергии, астма, кожни заболявания.

Съставки: Витамин Е 2 IU; Рибено масло 1000 mg (EPA 360mg; DHA 240mg). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 софтгел капсула до 3 пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 софтгел капсули в контейнер.

Какво представлява рибеното масло Mega Potency?

Досега най-добрият вид омега-3 мастни киселини са тези, които се съдържат в рибата. Омега-3 мазнините от рибата съдържат две мастни киселини, жизненоважни за човешкото здраве - DHA (докозахексаенова киселина ) и EPA (ейкозапентаенова киселина). Тези две мастни киселини играят основна роля за предотвратяването на много болести. Човешкият мозък също разчита много на DHA – ниските нива на DHA се свързват с депресията, шизофренията, лошата памет и високия риск от развитие на болестта на Алцхаймер. Днес изследователите свързват също недостатъчния прием на тези омега-3 мастни киселини от бременни жени с преждевременното раждане, ниското тегло на новородените и хиперактивността у децата. Нашето масло Mega Potency съдържа 1000mg рибено масло, 360mg EPA и 240mg DHA в едно драже.

За съжаление консумирането на прясна риба, било то океанска, речна или от рибарник, вече не е препоръчително. Навсякъде по света количеството на живак в рибата е достигнало опасно високи нива и опасностите от този живак за вашето здраве днес надделяват над ползите от омега-3 мастните киселини. Редовната консумация на рибено масло обаче се насърчава като ключов фактор за подобряване на вашето здраве. Рибеното масло съдържа най-високите нива от най-добрите омега-3 мастни киселини – тези с  EPA и DHA мастните киселини и тъй като е в чиста форма, не излага организма ви на риска от приемане на живака, който присъства в прясната риба.

Откъде се извлича нашето рибено масло Mega Potency?

Нашето рибено масло се извлича основно от сардини (с 9 различни подвида) и аншоа (семейство Engraulidae с 8 различни подвида). Използвана е още и скумрия. Всички риби, използвани за рибено масло в нашите продукти, са уловени в дълбоки студеноводни течения в Северния Атлантически и в Тихия океан. Рибеното масло е извлечено от тялото на рибата.

Гаранция за чистота на рибеното масло:

Максималната спецификация за измерването на живака според WFM Fish Oil (Whole Foods Market – търговска верига, която предлага само органични продукти и има свой собствен стандарт за качество) е 0.005 части на милион (ppm ) или 0.005mg/kg. Гарантирано е, че количеството живак в едно драже е по-малко от 0.000005mg. За целия материал ppm винаги е 0.05 ppm. Процесът на молекулярна дестилация на WFM Fish Oil отстранява всички диоксини, които биха могли да се съдържат в маслото. Съдържанието на диоксини се измерва по сложна система на токсичния еквивалент и WFM Fish Oil гарантира, че маслото отговаря на всички стандартни на Европейския съюз. Стандартите на ЕС са най-суровите в свата. (Обикновено диоксините са по-голям проблем в маслото от черния дроб на рибата, защото те не могат да бъдат напълно молекулярно дестилирани).

Най-общите функции на рибеното масло:

 • участват в строежа/състава на клетъчните и ядрените мембрани на клетките;
 • регулират и гарантират много функциите на имунната система заедно с омега 6 ЕМК;
 • имат незаменимо участие в регулацията на възпалителните процеси и възстановяването;
 • служат за донори на сигнални молекули и така участват в процесите на комуникацията между клетките на нервната система;

Защо да използвате рибено масло:

 • Жизненоважно за здравето на сърцето и кръвоносните съдове.
 • Средство за контролиране на възпаленията, кръвното налягане и кръвосъсирването, производството на хормони и активността на имунната и централната нервна система.
 • Изследванията сочат, че синдромът на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD) е свързан с дефицит на омега-3 мастна киселина.
 • Учените смятат, че омега-3 мастните киселини могат да предотвратят рака на гърдата, на простатата и дебелото черво.
 • Доказано е, че омега-3 мастните киселини намаляват високото ниво на серумните триглицериди.
 • Омега-3 мастните киселини са важни за новородените (и за развитието на зародиша в майчината утроба), за правилното развитие на мозъка и ретината на очите.
 • Недостиг на омега-3 мастните киселини е открит при хора с алергии, астма и кожни заболявания като екзема и псориазис.
 • Укрепват здравето на сърдечносъдовата система чрез намаляване на кръвното налягане, отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на стойностите на холестерола.
 • Възможно е да намалят болката при страдащите от ревматоиден артрит.
 • Може да облекчат симптомите на болестта на Крон.

10 причини, поради които трбва да използвате рибено масло:

1. Спомага за предотвратяването на депресии, стабилизира настроението на хора с маниакална депресивност и облекчава симптомите на шизофрения.

2. Една от малкото субстанции познати на човека, която намаля концентрацията на триглицериди (мастни вещества), които създават риск от сърдечно-съдови заболявания, в кръвта.

3. Повишаването на Омега-3 киселини влияе директно върху нивата на серотонин в човешкото тяло.

4. EPA (ейкосапентапеларгонова киселина) и DHA (докосахексапеларгонова киселина) спомагат за предотвратяването на сърдечни болести, депресия и рак.

5. Проучване показва, че използването на рибено масло може значимо да намали производството на интерлевкин-1бета, като в резултат се намалява значително сутрешната скованост, както и броя на болезнени стави при хората болни от артрит.

6. Клинични опити показват, че редовната концумацията на риба и рибено масло намалява риска от инфаркт с 50%.

7. Използването на рибено масло, ефективно намалява риска от IgA нефропатия – често срещано бъбречно заболяване.

8. Хора приемащи по-високи от нормалното количества рибено масло имат по-малък риск от възпалителни болести, като астма например.

9. Използването на рибено масло намалява кръвното налягане при хипертоници и няма ефект върху глюкозния контрол, дори при диабетици.

10. Учени от Нова Зеландия доказаха, че повишеното използване на рибено масло намалява риска от рак на простатата.

Предупреждение:
• Ако сте бременна или кърмачка, консултирайте се с вашия лекар, преди да започнете прием на рибено масло.
• Омега-3 мастните киселини са изключително податливи на увреждания от свободните радикали, затова се препоръчва прием на витамин Е, витамин С и селен заедно с омега-3 мастни киселини.
• Тъй като омега3-мастните киселини могат да възпрепятства образуването на тромбози, консултирайте се с лекар, преди да използвате рибено масло, ако имате заболяване на кръвта или приемате противосъсирващи лекарства.
• Рибеното масло не трябва да се приема два дни преди или след хирургични операции.

Внимание: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със своя лекар, преди да започнете да приемате този продукт. Дръжте далече от деца. Съхранявайте на сухо и хладно място.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: рибено масло, сърдечно-съдова система, нерви, имунитет, холестерол, кожа,