Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Червената боровинка - антиоксидантна бомба

Лечебен природен продукт

Здраве от гората

Ако не знаете какво е всъщност червената боровинка, това е малък, вечнозелен храст от семейство Пиренови, чийто дребни червени плодове се използват като храна и лекарство.

 

Здраве от гората

Среща се най-вече в иглолистни гори и произхожда от Америка. Първите  заселници от Европа дават името на този плод Crane Berry, тъй като цветът им, когато се развижи от вятъра, прилича много на главата на жерав. Американската червена боровинка не бива да се бърка с обикновената, тъй като двата плода, въпреки че са от едно семейство, се различават доста по външен вид.

 Благоприятният ефект на червената боровинка върху цялото тяло е доказан. Тя е един от плодовете, с най-високо съдържание на антиоксиданти, най-силният от които е антоцианинът. Известна е като отличен източник на витамин С и със свойствата си да възпрепятства появата на инфекции на пикочните пътища. Поради тази причини тя успешно се бори със вирусите през зимата и укрепва имунитета.

Отлично средство при редица болести

Червената боровинка съдържа витамини от група В, витамин А, К, Е, мастни киселини, танини, протеини, въглехидрати, микроелементи (калий, натрий, калций, желязо, фосфор, манган, магнезий). Също така в нея има много минерали, флавоноиди, алфа линолеова (омега 3) и линолеова киселина (омега6), ифитостероли, каротеноиди  Този вкусен плод се бори успешно с раковите клетки, помага при сърдечно-съдови заболявания и проблеми с кръвоносните съдове, ревматит, анемия, Алцхаймер, подобрява зрението и намалява риска от глаукома, стимулира мозъчната дейност и намалява вредния холестерол. Освен това, той подпомага функцията на стомаха, не позволява на бактериите да се натрупват в устата, предпазва от свободните радикали, лекува разширени вени, проблеми с пикочните пътища и хемороиди.

Как се приема?

Червената боровинка не се препоръчва на хора с камъни в жлъчката или бъбреците, защото тя съдържа оксалати, които в големи количества повишават риска за образуване на камъни. Приемайте екстракт от червена боровинка като хранителна добавка, за да си набавите необходимото количество полезни вещества, гарантиращи ви перфектно здраве. Този малък плод е съчетал в себе си изключително много полезни свойства.