Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Глюкоманан - една от най-здравословните разтворими природни фибри.

Глюкоманан е една от най-здравословните разтворими природни фибри. 


EFSA (European Food Safety Authority) потвърди редица здравни ползи за тази добавка и я определи като „единствената добавка с доказан ефект“ за някои от тях. А нека видим и какво казва доклада на EFSA за глюкоманана:

• помага за намаляване на теглото
• подпомага редуцирането на нивата на LDL холестерола и повишаването на HDL холестерола в кръвта.
• за нормализиране на кръвната захар,,
• за поддържането на нормални концентрации на триглицериди (и добро здраве на сърдечно-съдовата система),
• за нормална чревна проходимост (тоест против запек)
• и за корекция на чревния микробиом като помага за намаляването на лошите микроорганизми.
• Има способността да се свързва с тежките метали, холестерол, хранителните оцветители, мазнините и други вредни вещества, като не позволява да се абсорбират в тънките черва.

Какво е глюкоманан

Глюкомананът е сложен въглехидрат от групата на фибрите и е извлек от грудката на конджак (Amorphophallus konjac).Растение, типично за Япония, което не вирее по нашите ширини и не е възможно да си го набавим като зеленчук от магазина. Конджак израства от голяма луковица - повече от 25 см в диаметър. Наричат я и сладък картоф. Луковицата се свива след прецъфтяване на растението. При появата на ново листо, тя се развива още по-голяма.След изсъхване на листата, луковицата е готова за обработка.
Глюкомананът увеличава обема си в пъти при накисване. Твърди се, че може да набъбва до 50 пъти , когато се окаже в течност (вода например) и заради тази си характеристика може да запълни стомаха, да придаде трайно чувство за ситост, да забави усвояването на захари и общо взето да ни гарантира описаните по-горе здравни свойства, дори и от малко количество като обем. 

От колко глюкоманан имаме нужда на ден

EFSA препоръчва 1 до 3 грама дневно за максимален резултат и гарантиране на здравните ползи описани по-горе, но при не повече от 1 грам на еднократен прием.
При предозиране на  глюкоманана е възможна появата на газове, диария, и намаляване усвояването на някои медикаменти. Винаги да се започва постепенно – от няколко милиграма до 1 грам дневно за известен период от време и после по желание бавно и постепенно да се увеличава до 2-3 грама, ако има нужда.
Отново за максимален резултат се препоръчва приемът да е на празен стомах или 15 минути до 1 час преди хранене за намаляване на апетита. Друго важно условие е винаги да е разтворен във вода, защото в противен случай може да набъбне в хранопровода и да причини щети.

Има ли заместител
Реално – не, но само заради теглото. Тоест, глюкомананът превъзхожда всички останали, защото набъбва най-много и е достатъчно да се приема супер малко количество от него – милиграми до 2-3 грама на ден.
НЕ Е ВЪЗМОЖНО да се постигнат идеални резултати само с добавянето на 1 натурален продукт, пък бил той и глюкоманан, без да се промени поне малко визията на човек за храненето, движението, водата и т.н.

Продукта можете да намерите ТУК: 
https://www.maxlife.bg/hranitelna-dobavka-glucomannan-1200-mg-60-kapsuli-maxlife-supplements