Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

Масло от пореч помага на сърцето

Чудодейна билка

Какво е пореч?

Поречът е познат у нас под наименованието "лечебна краставица". Това е градинска билка, позната още от древността в региона на Централна, Източна Европа, Северна Америка, Средиземноморието, също и в Иран и в Северна Африка.

 

Почти всички части на растението се използват в медицината и кулинарията. Тази лечебна билка може да се консумира по различни начини. Може да се използва като добавка към супи, салати, да се прави на сок, под формата на чай, като се изсуши, и като хранителна добавка. Ползва се и като козметично средство, като се добавя към серуми против стареене, както и в смеси за премахване на белези и регенериране на кожата. Маслото от пореч се добива чрез студено пресоване от семената на растението.

Защо тази билка е полезна?

 Всички части на тази билка съдържат полезни вещества. Листата на пореча съдържат амабилин, олеинова и палматинова киселина, цветовете съдържат алкалоида тезинин, а семената са отличен източник на гама-линоленова киселина и омега-6 мастни киселини. Тя е една от незаменимите за организма  мастни киселини и има важна роля в поддържането и въстановяването на ставни и хрущялни тъкани. Също така, тя е важна за това да имаме здрава кожа, добър имунитет. Ценните минерали в пореча влияят благотворно върху сърдечно-съдовата система, ноктите и кожата. Тази билка е с голямо съдържание на желязо, което е отлично средство при хронична умора и анемия. В състава ѝ влизат също манган, мед, магнезий, цинк, калций, натрий, сяра, хлор, витамин А, каротен, витамини от група В, антиоксиданти, ниацин, рибофлавин, тиамин. Поречът има добър антиоксидантен ефект. Витамин А, който се съдържа в нея, укрепва имунитета, заздравява кожата и подобрява зрението. Ниацинът (B3) пък намалява LDL холестерола, рибофлавинът (В2), тиаминът (В1) подпомагат метаболизма на ензимите. В нея се съдържа простагландин Е1, който има противовъзпалителен ефект.

Поречът въстановява кожните клетки, обновява епидермиса и така помага при различни кожни заболявания, от които дерматит, екзема, артрит, псориазис, изглажда бръчките, стяга кожата и пречиства токсините. Също така помага при целулит, косопад и заздравява ноктите

Как се приема?

Приемана в големи дози, тази билка може да предизвика стомашни проблеми, главоболие, като не се препоръчва на хора с чернодробни проблеми. Приемайте масло от пореч за цялостно здраве и красота.