Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

По-нисък холестерол с екстракт от нар

Витаминозна бомба

Един от най-полезните плодове

Нарът е известен на всички нас с полезните си свойства и съвсем не е случайно е наречен еликсир на живота. Познат като символ на Ориента, този изключително полезен плод се среща в западните  и средните части на Азия, защото там климата благоприятства растежа на това лековито растение.

Витаминозна бомба

 

Съдържанието му на ценни вещества се дължи именно на силната слънчева светлина. Най-висококачествените нарове зреят в региони като Турция и Кавказ.

Лековитите му свойства са познати в Тибет, където сокът му се използва за лечение на диабет, гастрит и камъни в бъбреците. В арабските страни го използват при стомашно-чревни разтройства, главоболие и стенокардия, в Индия го ползват за подмладяващо средство, а пък в Китай от корите от му правят отвара с противовъзпалително и укрепващо действие.

Защо е толкова полезен?

В нара се съдържа вещество, наречено пуникалагин, което влияе благотворно върху сърдечно-съдовата система и намалява високите нива на холестерол. Той съдържа много витамини и не отстъпва на лимона по съдържание на витамин С. В него са витамините B1, B2, B6, B12, P, E, К, провитамин А, фосфор, манган, алуминий, магнезий, хром, силиций, калций, мед, никел, фолиева киселина, фолацин, пектин, танин. Bитамин К взаимодейства с витамин D и калций, точно поради тази причина той помага при остеопороза. Освен това в нара  има дъбилни вещества, аминокиселини, плодови кикселини, течни масла, нишесте и целулоза. Счита се, че полифенолите, които се съдържат в него са три пъти повече, отколкото тези в боровинките, червеното вино и зеления чай. Те възпрепятстват развитието на тумори, понижават инсулиновата резистентност и кръвного налягане. Според някои диетолози нарът притъпява глада и дава усещане за ситост. Нарът помага при хипертония, болки, проблеми с храносмилането, подобрява кръвообращението, има ободряващо и антисептично действие и повишава потентността.. Отличен плод е за въстновяване след операции, помага при инфекции, запек, безплодие, лош дъх. Сокът му също се използва за почистване и избелване на кожата и при кожни проблеми.

Есенно лекарство

Можете да приемате екстракт от нар под формата на хранителни добавки от Maxlife. Поради повишената си киселинност не се препоръчва на хора с гастрит и стомашна язва.