Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

OLIVE LEAF GLYCERITE (2 fl oz) 60 мл - имуномодулатор, за здравето на съречно-сдовата система

  • Марка Biovea
  • Модел 60 мл
  • Наличност Не е наличен
  • 37,00 лв.


Бърза поръчка

Стимулира имунната система - имуномодулатор. Понижава кръвното налягане и холестерола, подобрява баланса на липидите в кръвта. Спомага за подобряване функцията на кръвоносната система и намаляване нивата на кръвната захар. Притежава лек диуретичен ефект и може да бъде използван при състояния като цистит.

Състав в доза: Екстракт от листата на маслина Olea europaea 200mg (стандартизиран до мин. 18% олеуропеин Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат 2 капкомера 1-2 пъти дневно, при нужда или според предписанието на лекар. Разклати добре преди употреба.

Опаковка: 60 мл в контейнер

Глицерат от листа на маслина: Естествено антибактериално и антиоксидантно вещество

• Подпомага противоокислителната активност
• Подкрепя здравето на дихателната система и стомашно-чревния тракт
• Противомикробно средство

Какво представлява глицератът от листа на маслина?

Листата на маслината съдържат редица вещества, предимно феноли и лигнани, предпазващи растението от външните условия, които са изключително полезни за човешкия организъм. Олеуропеин - една от най-популярните съставки на листата на маслината е надарен с много здравословни свойства, свързани с антиоксидантното му действие.

 Екстрактът от листа на маслина е едно от най-добрите, ако не и най-доброто природно антибактериално и противоокислително средство познато на човека. Интересното е, че той е известен с тази си роля доста отскоро – от средата на 50-те години на XIX в., когато става известно, че горчивият чай от маслинови листа може да бъде силен лек срещу малария. Обаче не всички големи открития се възприемат като ценни и лекарите от онова време не отдават голямо значение на свойствата на маслиновите листа. Това продължава десетилетия, докато един обикновен анализ на тези листа води до откриването на активното фенолово съединение олеуропеин, който се свързва с много здравословни ползи.

Какви проучвания има за екстракта от маслинови листа?
В последно време за листата на маслината и техните активни вещества се провеждат редица изследвания, разкриващи значителни положителни резултати. Изследване от 1999 г., проведено в университета на Рим, оценява противомикробното действие на олеуропеина и хидрокситирозола - два от най-активните компонента на екстракта от маслинови листа. В лабораторни условия те се борят срещу много различни бактериални щамове, включително салмонела и стафилококи. Изводът от изследването е: “Olea europaea може да се счита за потенциален източник на обещаващи антибактериални агенти”, укрепващи здравето на стомашно-чревния тракт и дихателната система.

Изследване от 2002 г., проведено в университета на Южна Америка, сравнява ефективността на някои типични елементи от средиземноморската диета, включително олеуропеин и хидрокситирозол, като инхибитори на активните форми на кислорода и като пречистващи свободните радикали средства. Учените също изследват тяхната способност да защитават от окисляването на липопротеина с ниска плътност в лабораторни условия. Резултатите ясно показват, че тези компоненти са мощни инхибитори на образуването на свободни радикали, както и ефективни пречистващи свободните радикали средства.

Как въздейства екстракта от маслинови листа?

Мощен антиоксидант: Антиоксидантите са вещества, за които все повече се говори. Най-общо те помагат за унищожаването на свободните радикали в тялото, които пък атакуват здравите тъкани и причиняват първоначално възпаление, а след това и заболяване. Свободните радикали могат да се разглеждат на популярен език като химикали, формиращи ръжда в потока на кръвта и причиняващи оксидацията на тъканите.

Превенция и лечение на бактериални, вирусни и гъбични инфекции: Лабораторни изследвания потвърждават, че екстрактът от маслинови листа има мощно антимикробно действие, като предпазва от размножаване на бактериите, вирусите и гъбичките. Има данни за това, че екстрактът от маслинови листа ефективно унищожава щамовете на широко разпространените E. Coli, Staphylococcus aureus и Candida. Приема се също, че маслиновите листа помагат да се предпазим от настинка и грип. Хората, които пият чай от маслинови листа или приемат редовно хранителна добавка с екстракт от тях страдат по-рядко от грип и настинки, а продължителността на симптомите в документираните случаи намалява.

Лечение на диабет: Фитохимикалът олеуропеин помага за понижаването нивото на кръвната захар. Той увеличава освобождаването на инсулин от панкреаса, което е необходимо условие за пренасянето на захарните молекули от кръвта в клетките, където да бъдат използвани за енергия. Освен това олеуропеинът прави клетъчните стени по-чувствителни към инсулина.

Грижа за сърдечно-съдовата система. Маслиновите листа понижават:

• Лошия холестерол: Маслиновите листа показват свойства на понижаване на холестерола. Лошият холестерол в кръвта причинява натрупването на мастни плаки по стените на артериите. Тези водят до стесняване на артериите, а това от своя страна води до високо кръвно налягане. Евентуално тези плаки могат да се откъснат и да преминат в потока на кръвта и да доведат до сърдечна недостатъчност или удар. Данните от някои изследвания сочат, че маслиновите листа могат да са полезни и за предпазване от сърдечни заболявания.

• Кръвното налягане: Фитохимикалите в маслиновите листа доказано понижават кръвното налягане като отпускат гладката мускулатура в кръвоносните съдове и по този начин ги разширяват. Научните изследвания констатират значителен понижаващ ефект и върху систоличното, и върху диастоличното кръвно налягане.
Странични ефекти на екстракта от маслинови листа:

Тъй като може да причини известен стомашен дискомфорт (раздразнение), се препоръчва екстрактът от маслинови листа да се приема заедно с храната. Като цяло обаче все още няма достатъчно данни за някакви сериозни негативни ефекти върху хората от употребата на маслинови листа.
Все пак техният прием не се препоръчва при бременни и кърмачки, както и при хора със заболявания на черния дроб или бъбреците. Ако приемате лекарства против диабет или за понижаване на кръвното, също не бива да взимате тази добавка без предварителна консултация с лекар.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: екстракт от листа на маслина, имунна система, кръвно налягане, холестерол, липиди, кръвна захар,