Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

OMEGA-3 KRILL OIL 500mg 30 меки дражета - додпомага сърдечно-съдовата система и мозъчната функция

  • Марка Biovea
  • Модел 30 меки дражета
  • Наличност В наличност
  • 32,30 лв.
  • 22,60 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 31.10.2024г

Подпомага сърдечно-съдовата система, намалява риска от съсиреци, регулира холестерола. Подпомага мозъчната функция, поддържа здравословните нива на инсулина. Укрепва опорно-двигателния апарат и клетъчните мембрани. Мощен антиоксидант.

Състав в доза: ; Масло от Крил 500 мг; Омега-3 60 мг; EPА (ейкозапентанова киселина) 30 мг; DHA (докозахексаенова киселина) 20 мг; Фосфолипиди 95 мг; Астаксантин 200 микрограма; Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат 1 капсулa дневно с храна или според предписанието на лекар.

Опаковка: 30 капсули в контейнер.

Може да намали риска от коронарна болест на сърцето

• Заздравява ставите
• Без вкус на риба
• 100% чист Neptune Krill Oil®
• 47% повече Омега-3 мастни киселини

Какво представлява Омега-3 масло от крил?

Крил (Euphausia superb) са малки ракообразни, жизнено важна част от екосистемата на Антарктика. Тези миниатюрни ракообразни предизвикват образуването на омега-3 мастни киселини във фосфолипидна форма, която увеличава усвояването на омега-3 в организма.

Маслото от крил е уникална комбинация от витамини А и Е, есенциални мастни киселини, включително омега-3, 6 и 9, фосфолипиди – градивни елементи на клетъчната мембрана, и астаксантин – един от най-мощните антиоксиданти. Krill Oil е 300 пъти по-ефективен от витамини А и Е, 48 пъти от рибеното масло и над 30 пъти от коензим Q10. Освен това маслото от крил е много стабилно и не съдържа тежки метали и токсини. Естествената му формула и структурата на съставките предлагат по-висока ефективност и усвояемост, особено на EPA и DHA в сравнение с останалите рибени масла и стандартните омега 3 продукти.

Как действа?

Маслото от крил е източник на антиоксиданти. Антиоксидантите предотвратяват уврежданията на клетките. Смята се, че клетъчните увреждания увеличават риска от развитие на заболявания. Антиоксидантите също така забавят стареенето. Добавките с омега-3 масло от крил се усвояват по-лесно от вашия организъм в сравнение с рибеното масло. Фосфолипидите, които съдържа, са жизнено важни за мозъчната функция.

Как работи?

Маслото от крил съдържа мастни киселини, подобни на тези в рибеното масло. Те са полезни за спадане на подуванията, понижаване на холестерола и лепкавостта на тромбоцитите, което намалява вероятността от образуване на тромби.

Защо масло от крил?

Освен поради факта, че е чудесен източник на есенциални мастни киселини, маслото от крил става популярно и благодарение на съдържащият се в него мощен антиоксидант, наречен астаксантин. За разлика от много други антиоксиданти, астаксантинът преминава кръвно-мозъчната бариера, като по този начин може да предпази очите, мозъка и централната нервна система от увреждания, предизвикани от свободните радикали. Факторът ORAC (способността на дадена храна да унищожи свободните радикали) в маслото от крил може да е до 48 пъти по-силен от този на основното рибено масло. По този начин продукта подсилва имунитета и защитните сили на организма, като мощното антиоксидантно действие редуцира негативното влияние на стреса и външните фактори върху организма и забавя стареенето. Астаксантин също така съдейства за намаляването на чувството за умора и слабост, повишава настроението и концентрацията.

Освен това фосфолипидната структура на ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата киселина (DHA) в маслото от крил ги прави много по-добре усвоими и улеснява проникването им в митохондрията и клетъчното ядро. DHA спомага за нормалното функциониране на ретината и подкрепя здравето на очите. EPA спомага за поддържане здравословни нива на триглицеридите и холестерола, както и за здравословна сърдечна дейност. Съдейства за сваляне нивата на „лошия” (LDL) и повишаване нивата на „добрия” (HDL) холестерол няколко пъти по-ефективно от рибеното масло, като подобрява кръвообращението и намалява риска от съсиреци. По този начин действа благоприятно на мозъчната дейност, концентрацията и паметта. Увеличава физическата и умствена издръжливост, както и тонуса.

В допълнение към EPA и DHA маслото от крил съдържа сложен фосфолипиден профил, включващ фосфатидилхолин, активен източник на холин, който намалява стреса и действа като естествен емулгатор. Маслото от крил подържа здравословното състояние на ставите и хрущялите. Подобрява подвижността и намалява болката, сковаността и ставните възпаления. Също така може да облекчи симптомите на предменструалния синдром при жените и менструалните болки.

Ново изследване показва, че маслото от крил работи като „превключвател” на важните за метаболизма гени. Гените имат „превключватели”, които могат да бъдат включвани и изключвани, и които контролират почти всички биохимични процеси във вашето тяло. Хранителните вещества, като например омега-3 мазнините, контролират тези „превключватели”. Черният ви дроб играе главна роля в това как вашият организъм използва въглехидратите и липидите, как употребява омега-3 и омега-6 мазнините и определя хранителния ви статус, а също и как се повлияват гените в съответствие с това.

Мастните киселини помагат в насочването на метаболитните процеси, например в производството на глюкоза, синтезирането на липидите, енергията в клетките, оксидирането и още много други. Днес ние знаем, че различни източници на омега-3 мазнини влияят различно върху тъканта на черния дроб, затова и стартирахме това изследване.

Маслото от крил наистина влияе върху метаболизма и подобрява гените! Цитираното тук проучване прави откритието, че независимо че и рибеното масло и маслото от крил съдържат омега-3 мазнини, те много се различават по това как повлияват върху гените, контролиращи метаболизма.
От омега-3 мазнините зависи здравето на клетките и ДНК, главно заради начина, по който те влияят върху клетъчните мембрани. Именно тези клетъчни мембрани са жизненоважни при „включването” и „изключването” на гените, защото в тях се намират рецептори, които отговарят на хормоните и на други агенти, които от своя страна са повлияни от мастните киселини. Мембраните на клетките съдържат EPA, DHA и фосфолипиди и това помага на молекулите да преминават навън и навътре в клетките. Ето защо наличието на висококачествени мастни киселини в организма е от решаващо значение за поддържането на клетъчните мембрани, които работят като добре смазани малки машини.

Защо маслото от Крил превъзхожда рибеното масло?

Някои изследвания показват, че маслото от крил може би е 48 пъти по-силно от рибеното масло. Това означава, че трябва да се приема значително по-малко от него, както се потвърждава и в статия, публикувана през 2011 г. в сп. Lipids. Причината за това е, че маслото от крил съдържа фосфолипиди – така че омега-3 мазнините са във форма, която тялото веднага може да използва. Тази бионаличност означава, че криловото масло се усвоява много бързо и преминава кръвно-мозъчната бариера, така че може да достигне до важни мозъчни структури.

Рибеното масло е доста податливо на окисление, а окислението води до образуването на свободни радикали. Приемането на свободни радикали допълнително увеличава нуждата от антиоксиданти. Рибеното масло е по-бедно на антиоксиданти, докато маслото от крил е богато на такива. Маслото от крил съдържа астаксантин – вероятно най-силният антиоксидант в природата, поради което то е много стабилно и устойчиво на оксидиране.

Много, ако не и повечето риби и рибеното масло са замърсени с живак и други тежки метали. това се наблюдава дори при риби, които живеят на хиляди мили от въглищни мини, заводи и други индустрии, замърсяващи околната среда. Крилът в Антарктика не е подложен на такова замърсяване.
Наред с всичко друго, крилът е значително по-голям източник на храна от рибата, тъй като той представлява най-голямата биомаса в света. Ловът на крил е една от най-устойчивите практики на планетата.

Маслото от Крил може също да предпази мозъка:

Някои омега-3 киселини – особено DHA – са жизнено важни за вашата нервна система и особено за мозъка ви. DHA се превръща в субстанция, наречена невропротектин. Болестта на Алцхаймер се свързва с натрупването на тези невропротектини. Мазнините могат да съставят до около две трети от мозъчната тъкан. Миелинът (защитната обвивка, която покрива невроните) е съставен от 30% протеини и 70% мазнини. Тези мазнини са важни не само за възрастните, омега-3 са жизнено необходими за правилното развитие на мозъка и очите на бебетата и децата.
Две различни проучвания показват, че приемането на 800-900 мг DHA дневно за 16 до 24 седмици води до значително подобряване на паметта, използвнето на речта, както и на възможността за учене.

Известно е, че ниските концентрации на ЕРА и DHA ускоряват когнитивния упадък и увеличават риска от резки промени в настроението. Хора, страдащи от депресия, имат по-ниски нива на омега-3 в кръвта, в сравнение с хора, които нямат депресия. Изследване от 2010 г., включващо 46 възрастни жени с диагностицирана депресия, показва, че добавянето на омега-3 подобрява качеството на живот и ефективно лекува заболяването.
Според статия, публикувана през 2007 г. в Alternative Medicine Review, DHA и EPA в маслото от крил могат да намалят голям блой от мозъчните и умствените заболявания, включително аутизма и дислексията.Също така DHA предпазва клетките от генно мутиране, което може да доведе до мозъчно заболяване като Паркинсон и някои форми на Алцхаймер, като предотвратява „лошото прегъване” на определени протеини, проявяващи се в резултат от тези мутации.

Маслото от Крил е силно противовъзпалително средство:

Основната причина маслото от крил да води до такива впечатляващи ползи е че то мощно намалява възпалителните процеси в тялото. То произвежда компоненти, наречени резолвини и протектини, които помагат възпалението да се разсее преди да е нанесло твърде много щети върху тъканите. Публикувани са няколко изследвания върху забележителната ефективност на маслото от крил в борбата с възпалителните заболявания, например артрита.

Изследване от 2011 г., публикувано в Journal of Clinical Nutrition, описва откритието, че жените с най-високи нива на омега-3 понижават риска от смъртност заради възпалителни заболявания с 44%. Проучването доказва възможността на маслото от крил да намалява болката, сковаността и функционалните нарушения при пациенти свъзпалителни заболявания след само 1-2 седмици, както и да намалява симптомите на ревматоидните и остеоартритните състояния.

Кой се нуждае от маслото от крил и какви са симптомите на дефицит?

Няма видими признаци на дефицит на омега-3 в човешкия организъм, което затруднява откриването му. Благоприятните ползи от маслото от крил са:

• Увеличаване на енергията
• Повишаване концентрация
• Намаляване на объркването и разсеяността
• Повишаване на нива на добрия холестерол
• Намаляване нива на лошия холестерол
• Понижаване на мазнините в кръвта (триглицериди)

В допълнение изследванията сочат, че хора с вече съществуващи заболявания също могат да се възползват от ежедневния прием на добавки с омега-3. Здравословните състояния, които могат евентуално да се повлияят чрез добавяне на омега-3 в храната, са:

• Намален риск от атеросклероза
• Намален риск от инсулт и сърдечен удар
• По-добър имунен отговор на организма
• По-ниски нива на възпаление
• Ограничаване на редица неврологични проблеми

Ежедневна доза от висококачествено масло от крил е всичко, което е необходимо. Омега-3 масло от крил е отлична възможност без почти никакви странични ефекти. Непременно се консултирайте с вашия лекар, преди да започнете прием на този продукт.
Хора със заболявания също съобщават за по-добро душевно състояние, когато приемат висококачествена добавка с омега-3 мастни киселини. Това от своя страна повишава качеството на живот, помага за провеждане на правилното лечение и за постигането на един оптимистичен поглед към бъдещето.
 

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: масло от крил, сърце, холестерол, стави, мозък, инсулин, антиоксидант,