Смес за КЕТО бургер питки без глутен - Gram за килограм
Състав: Кокосово брашно, смлян лен, тапиока, индийски
живовляк, безглутенов бакпулвер, морска сол. ДА СЕ КОНСУМИРА СЛЕД ТЕРМИЧНА
ОБРАБОТКА!
Готови безглутеновите кето бургери стават 6 броя.
Начин на приготвяне:
Изсипете съдържанието на плика в купа. Разбъркайте сухите
съставки, след което добавете последователно течните съставки: 20 мл оцет, 40
мл мазнина по избор, 400 мл топла вода като разбърквате добре след всяка една
от тях.
Намокрете ръцете си и размесете тестото. За по-пухкав
бургер, може да удряте върху подходяща повърхност топлото тесто.
Оставете за 15 мин.
След това разделете на 5-6 равни части. Оформете големи
топки като за бургер.
Сложете го върху хартия за печене във фурната. Печете 60 мин
в предварително загрята фурна на 200 градуса с вентилатор.
Оставете върху решетка да изстинат поне 30 мин (процесът на
гответе продължава до пълното изстиване).
Изпечени 6 бр бургери по 100 гр или 5 бр по 120 гр готов
продукт.
Хранителна стойност за 100 гр:
Енергийност 833,62 kJ/ 199,24kcal
Въглехидрати 12,01 гр от които захари 3,01 гр
Мазнини 13,72 гр от които наситени мастни киселини 6,05 гр
Белтъчини 6,81 гр
Сол 1,32 гр
Етикети: бургер питки, КЕТО, без глутен