Телефони за бърза поръчка

0878 567 491

Студено пресовано масло от Пореч (звездни цветя) 1000мг, 90 меки капсули

  • Марка Biovea
  • Модел 90 меки капсули
  • Наличност В наличност
  • 44,00 лв.
  • 35,20 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 09/2023г.

Маслото от пореч помага за поддържане на здрава кожа, за зрава опорно-двигателна система, както и сърдечно-съдовата.

• Подпомага здравата функция на ставите

• Доказано е, че поддържа гъвкавостта на клетъчните мембрани

• Подпомага здравето на надбъбречните жлези

• Помага за предотвратяване образуването на кръвни съсиреци

• Поддържа здрава коса, кожа и нокти

• Поддържа облекчаване на симптомите, свързани с ПМС и менопаузата

 Какво представлява маслото от пореч?

Маслото от пореч, известно още като масло от звезден цвят, е най-богатият източник на важната за храненето Омега-6 мастна киселина: GLA (гама линоленова киселина). GLA е предшественик на много важни простагландини, които са хормоноподобни вещества, които могат да повлияят на плътността на кръвта, здравето на кожата и ставите, нивата на холестерола, разширяването и свиването на кръвоносните съдове, възпалението и др. Тъй като GLA рядко се среща в храните и много фактори блокират способността на тялото да произвежда сама, маслото от пореч е достъпен начин за задоволяване на ежедневните нужди от GLA.

В допълнение към GLA, маслото от пореч съдържа и ценни минерали, необходими за правилната сърдечно-съдова функция и здрава кожа и нокти. Клиничните изследвания показват, че маслото от пореч помага за поддържане на здрава, овлажнена кожа и гъвкавост на ставите. В Япония се правят медицински твърдения за употребата му за поддържане на здрава функция на кожата и нива на холестерол.

Маслото от пореч се извлича от семената на растението пореч (Borago officinalis), голямо растение със сини, звездовидни цветя, разпространено в цяла Европа и Северна Африка и натурализирано в Северна Америка.

Защо трябва да приемате масло от пореч?

Маслото от пореч съдържа гама линоленова киселина (GLA), мастна киселина, която тялото превръща в хормоноподобно вещество, наречено простагландин Е1 (PGE1). PGE1 има противовъзпалителни свойства и може също да действа като разредител на кръвта и разширяване на кръвоносните съдове. Линоловата киселина, често срещана мастна киселина, открита в ядките и семената и повечето растителни масла (включително масло от пореч), теоретично трябва да се превърне в PGE1. Много неща обаче могат да попречат на това преобразуване, включително болест; процеса на стареене; Наситените мазнини; хидрогенирани масла; проблеми с кръвната захар; и недостатъчен витамин С, магнезий, цинк и витамини от група В. Добавките, които осигуряват GLA, заобикалят тези проблеми с преобразуването, което води до по-предвидимо образуване на PGE1.

Маслото от семена на пореч е най-богатият източник на GLA, съдържащ 20 до 26%. едно предварително проучване и две двойно-слепи проучвания показват, че маслото от пореч намалява симптомите на ревматоиден артрит, ако се приема поне 3 месеца.

Маслото от пореч също е било използвано за лечение на хора с атопичен дерматит (екзема) в предварителни проучвания, с намаляване на възпалението на кожата, сухота, лющене и сърбеж, без да са докладвани странични ефекти.

Кой е вероятно да има дефицит?

Тези с предменструален синдром, диабет, склеродермия, синдром на Sjogren, тардивна дискинезия, екзема и други кожни заболявания може да имат метаболитен блок, който пречи на способността на тялото да произвежда GLA, което прави необходимост от добавки.

За лечение на ревматоиден артрит, количествата GLA от пореч, използвани в успешни двойно-слепи проучвания, са били 1,4 до 2,8 грама дневно в продължение на поне два месеца.

Има ли някакви странични ефекти или взаимодействия?

 Няма известни лекарствени взаимодействия с масло от пореч или странични ефекти.

 Внимание:

 • Във високи дози поречът може да причини редки изпражнения и леки стомашни проблеми. Ако получите тези симптоми, преустановете употребата на и

    консултирайте се със здравен лекар.

 • Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с лекар преди да използвате масло от пореч.

Прием:

Размер на порцията за ден: 1 софтгел капсула

Дози в опаковка: 90бр

Количество в порция:

 Масло от пореч (семена) 1,000mg

 Гама линоленова киселина (GLA), 240 mg

 Линолова киселина (LA), 380 mg

 Други съставки: Желатин, растителен глицерин, пречистена вода.

Предупреждение: Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с медицински специалист, преди да използвате този продукт. ДРЪЖТЕ ДАЛЕЧ ОТ ДЕЦА. Съхранявайте на хладно и сухо място. Не използвайте този продукт, ако предпазното уплътнение на бутилката е счупено.

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: масло от пореч, пореч, студено пресовано, стави, сухожилия, кожа, здраве, гама линоленова киселина,