Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

TAURINE 500mg 60 Capsules - подобрява мускулната дейност, ЦНС и сърцето

  • Марка Biovea
  • Модел 60 капс.
  • Наличност В наличност
  • 24,40 лв.
  • 14,00 лв.


Бърза поръчка

Продуктът е със срок на годност до 12.2021г.


Основен компонент за здравословната функция на нервната система, мозъка и сърцето. Поддържа здравословен баланс на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане. Поддържа правилната чернодробната функция. Действа като антиоксидант и подпомага имунната система. Укрепва клетъчните мембрани. Предпазва от катаракта. Подходящ за вегетарианци, където той е дефицит.

Съставки:Taurine 500mg, Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула един до три пъти дневно с храната или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер

Какво е таурин?

Тауринът е полуесенциална аминокиселина, която не е толкова позната като някои други аминокиселини, като глутамина например. Въпреки това тауринът играе важна роля в организма. Той се открива в сърдечния мускул, белите кръвни телца, централната нервна система и скелетните мускули. Градивна част е на всички останали аминокиселини. Неговата дейност в мозъка и сърцето е свързана с укрепването на клетъчните мембрани. Съставя над 50% от целия аминокиселинен състав на сърцето. Играе важна роля в обмяната на веществата и е жизненоважен за новородените, тъй като не се произвежда от техния организъм, за разлика от зрелите индивиди. Когато обаче в организма се развие дефицит на таурин, то той може да се коригира чрез допълнителен прием.
Тауринът се съдържа в голямо количество в яйцата, млечните продукти, месото и рибните протеини. Ако сте вегетарианец, вероятно имате дефицит на таурин. Ползите от таурина са многобройни, затова той може да представляват съществена част от цялостната ви програма за прием на хранителни добавки.

Защо да приемаме таурин?

Мускулна функция: Тауринът печели все повече уважение сред бодибилдърите и учените, изследващи протеините. Той изпълнява няколко критично важни функции и може да действа подобно на креатина, тъй като разширява клетките, подпомага мускулните клетки да задържат повече вода и увеличавайки обема им. За тежкоатлетите и бодибилдърите това е от огромно значение, тъй като разширените мускулни клетки повишават хидрацията, което ускорява протеиновия синтез и видимо увеличава мускулната плътност.
Холестерол: Тауринът е ключов компонент за производството на жлъчка, необходима за разтварянето на мазнините, за усвояването на мастноразтворимите витамини и за поддържането на здравословни нива на холестерола.
Диабет: Тауринът участва в много метаболитни процеси, включва се и в усвояването на глюкозата. Поради тази причина тауринът има роля за поддържане на здравословно тегло и нива на кръвна захар. Той е жизненоважен и за регулирането на натрия, калия, калция и магнезия.
Сърдечно-съдово здраве: Тауринът е аминокиселината с най-високо съдържание в сърцето, която помага за регулиране на свиването и отпускането на сърдечния мускул и играе роля за съхраняване на калия в сърдечния мускул. Поради това е важен за укрепването и здравословната му функция. Изследвания сочат, че изчерпването на таурин увеличава способността за свиване, но ограничава способността за отпускане на гладката мускулатура на стената на кръвоносните съдове. Освен това резултатите сочат, че изчерпването на таурин води до нарушения в реакцията на ендотела (тънък слой от клетки, които покриват вътрешната повърхност на кръвоносните съдове). Дефицитът на таурин намалява производството на азотен окис, което предизвиква по-голямо напрежение в стените на кръвоносните съдове и води до намалена способност за съдоразширяване.
Ментално здраве: Тауринът подпомага невротрансмитерите и защитава мозъка. Като невротрансмитер той съдейства за доброто настроение. Също така тауринът се използва за лечение на състояния като епилепсия, сърдечносъдови заболявания, алкохолизъм, кистична фиброза и болестта на Алцхаймер. Дефицитът на таурин може да увреди зрението и да доведе до проблеми с обмена на мазнините.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за оставяне на отзив.

Етикети: таурин, ЦНС, мозък, сърце, холестерол

Последно разгледани

L-ORNITHINE 667mg 100 Capsules - за изграждане на мускулите срок на годност 11/2021

L-ORNITHINE 667mg 100 Capsules - за изграждане на мускулите срок на годност 11/2021

Продуктът е със срок на годност до 11/2021г.L-орнитин: може да помогне за изграждането на мускулна а..

20,40 лв. 40,70 лв.

GREEN TEA 500mg 60 капсули - мощен антиоксидант, повишава енергията, забързва метаболизма

GREEN TEA 500mg 60 капсули - мощен антиоксидант, повишава енергията, забързва метаболизма

Продуктът е със срок на годност - 10/2021г.Мощен антиоксидант. Увеличава енергията и тонизира, забър..

22,70 лв. 28,40 лв.

CRANBERRY (Органична) 400mg 60 таблетки - поддържа пикочните пътища

CRANBERRY (Органична) 400mg 60 таблетки - поддържа пикочните пътища

Продуктът е със срок на годност до 10/2021г.Спомага за поддържане нормалната функция на пикочнит..

19,00 лв. 24,20 лв.