Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

TURMERIC ROOT EXTRACT 450mg - мощен антиоксидант с противораково действие

  • Марка Biovea
  • Модел 60caps
  • Наличност Не е наличен
  • 41,50 лв.


Бърза поръчка

Мощен антиоксидантен и детоксикиращ ефект, защитава от вредните свободни радикали. Подобряване имунологичната способност на организма, ограничава и възпрепятства развитието на туморни клетки. Силно противовъзпалително действие. Подобрява чернодробните функции.

Състав: Куркума корен екстракт (95% curcuminoids) 450mg; Биоперин 5mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приемат от 1 до 3 капсули дневно, първата сутрин или според предписанието на лекар.

Опаковка: 60 капсули в контейнер.

Метаболитното възпаление е като пожар, вътре във вас, който бавно руши здравето ви. Заради множество стресови фактори - лошото хранене, заседналия начин на живот, вредните вещества от околната среда и ежедневния стрес - много хора са засегнати, без дори да подозират. Възпалението е често срещан сериозен проблем, изменящ химията на организма, който може да предизвика бъдещи здравословни проблеми.

Какво представлява екстрактът от куркума?

Куркумата се използва от лекарите по аюрведа в Индия от 1900 г. пр.н.е. Търговците донасят тази силна билка в Китай през 700 г. н.е. Оттогава традиционно се прилага за подобряване на здравето в много култури по целия свят. Днес куркумата се използва и в кухнята на много страни. Стритият на прах корен от куркума е оранжево-жълт на цвят и често се употребява, за да придаде цвят на горчицата или за боядисване на тъкани.

В наши дни куркумата е обект на доста научни изследвания заради потенциалните си полезни действия. Проучванията разкриват, че куркуминът е основна съставка на куркумата. Куркуминът е отговорен за по-голямата част от биологичната активност на куркумата и на него се дължат полезните действия върху човешкото здраве. Екстрактът от куркума на BIOVEA® Turmeric Extract е стандартизиран до 95% съдържание на куркумин.

Екстрактът от куркума на BIOVEA® потушава пожара на метаболитното възпаление и подкрепя множество системи в организма и така поддържа доброто здраве. Коренът куркума се използва много в индийската кухня и високо се цени от билкарите аюрведа, които го считата за „чистача на организма.” Жените в Индия често използват крукумата с козметична цел.

Как действа Екстрактът от куркума?

BIOVEA®  разпознава 12 метаболитни процеса, които работят заедно за поддържането на нормалните функции в човешкото тяло. Равновесието на тези метаболитни процеси е в основата на здравословния модел SystemiCare. Важността на куркумата за нашето здраве се разкрива от факта, че тя подкрепя 7 от 12-те метаболитни системи – клетки/ДНК, възпалителна реакция, черен дроб/детоксикация, познание/нерви, имунитет, кръвообращение и антиоксидантна защита.

Проблемът със възпалението: Възпалението е част от вродения оздравителен процес на организма. Тялото преминава през редица естествени етапи, за да се справи с външните атаки като част от имунния процес. Метаболитното възпаление обаче е естествената реакция на  организма срещу неестествените условия. Съвременният начин на живот - консумирането на полуфабрикати, токсичните химикали от околната среда, обездвижването и напрегнато ежедневие – влияе на човешкия организъм негативно и променят биохимията му. Тези фактори може да отключат възпалителна каскада, прекурсор на метаболитното възпаление. За разлика от имунния отговор, процесът на метаболитно възпаление е възможно да доведе до влошаване на здравето.

Различни научни изследвания доказват, че куркумата подпомага здравословната имунна реакция. Съединенията, наречени цитокини, могат да доведат до възпаление. Цитокините са химически преносители, произвеждани от имунната система за регулиране на защитната дейност. Постоянният стрес може да извади тази система от равновесие, което води до възпаление. Когато се консумира куркума, тя съдейства за спиране на активността на цитокините и подкрепя оздравителната възпалителна реакция.

Антиоксидантна защита: Антиоксидантите са самоотвержени защитници на вашите клетки. Те даряват собствените си електрони, за да стабилизират свободните радикали във вашия организъм. След като неутрализират свободните радикали, те се окисляват и изтощават. Поради тази причина трябва да се приемат продължително за поддържане на стабилно антиоксидантно ниво и за защита на целостта на клетката. Клинични изследвания да доказали, че куркуминът в куркумата притежава много силни антиоксидантни свойства. Куркуминът неутрализира свободните радикали, които могат да причинят огромни вреди на здравето на клетките и на клетъчната мембрана. Обширно изследване разкрива, че когато куркумата се приема по време на възпаление, тя възпрепятства активирането на ензима IKK (IκB kinase), който на свой ред активира ядрения фактор kappa В  (NF kB), известен с това, че предизвиква възпаление на клетъчно ниво.

Защо да приемаме куркумин?

Ракови образувания: Няколко изследвания върху животни в лабораторни условия показват противораковите свойства на куркумина срещу рак на дебелото черво, на кожата, на гърдата. Много от неговите ефекти са взети под внимание, включително и антиоксидантната му активност, както и директният ефект върху раковите клетки. Все още се провеждат проучвания в тази област.

Диспепсия (киселини в стомаха): Куркума е традиционно използвана за лечение на стомашни проблеми (като стомашно разстройство). Има доказателства, че куркумата може да предложи някои облекчения в проблемите със стомаха. Въпреки това, при високи дози или с продължителна употреба, куркума, може да раздразни стомаха.

Язвена болест (язва на стомаха): Куркума е била традиционно използвана за лечение на стомашни и дуоденални язви. При животни, куркумин се приема през устата и предпазва от язви, причинени от дразнещи вещества или химикали, като увеличава защитната слуз.

Предотвратява жлъчните камъни: Доказано е, че има по-малко хора с камъни в жлъчката в Индия, които използват куркумин в диетата си. Проучвания доказват, че химичното вещество в  може да намали честотата на камъните в жлъчката. Използването на куркумин, може да бъде препоръчително при пациенти с активени камъни в жлъчката.

Висок холестерол: Експерименталните проучвания при животни показват, че куркумин може да понижи нивата на липопротеините с ниска плътност (LDL - лошия холестерол) и на общия холестерол в кръвта. Предварителни изследвания при човека предлагат възможно подобен ефект при хората.

Възпаление: Лабораторните проучвания показват противовъзпалителната дейност на куркума и нейните съставни части куркумин.

Артроза: Куркума е била традиционно използвана за лечение на ревматични заболявания. Лабораторни проучвания при животни показват противовъзпалителни дейности на куркумата и нейните съставни части куркумин, които могат да бъдат полезни при хора с остеоартрит.

Ревматоидният артрит: Куркума традиционно е използвана за лечение на ревматични заболявания, и на базата на животински изследвания, може да се каже, че тя може да се намали възпалението.

Краста: Исторически, куркумата е била използвана за лечение на хронични кожни язви на кожата и краста.

ХИВ: Няколко лабораторни изследвания показват, че куркумин може да окаже противодействие срещу ХИВ. Въпреки това, изследванията върху хора не потвърждават резултатите в тази област.

Увеит (възпаление на очите): Лабораторни проучвания при животни показват противовъзпалителна дейност на куркума и нейните съставни части куркумин.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: куркума, куркумин, турмерик, антиоксидант, детоксикира, противовъзпалително,