Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

VALERIAN 250mg 120 капсули - успокоява нервната система, повишава качеството на съня

  • Марка Biovea
  • Модел 120 капсули
  • Наличност Не е наличен
  • 39,00 лв.


Бърза поръчка

Успокоява нервната система, премахва напрежението и способства за настъпването на съня и повишава качеството му. Притежава седативно, транквилизиращо, спазмолитично и антиконвулсивно действие, оказва положително регулаторно влияние на работата на сърцето, подобрява коронарното кръвообращение и подпомага за намаляване на артериалното налягане. Стимулира процесите на отделяне на жлъчката и секреторната функция на стомаха и панкреаса. Спомага за отпускането на гладката мускулатура.

Състав: Валериан 250 мг (0.8% валеренова киселина, 2 мг). Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 капсула 1-2 пъти дневно, при нужда или според предписанието на лекар.

Опаковка: 120 капсули в контейнер

Валериана: За добър нощен сън

• Подпомага спокойния сън
• Изследванията сочат, че валерианата може би участва в модулирането на мозъчната активност
• Подпомага здравословната отмора
• Полезна за отпускането на гладката мускулатура на стомашно-чревния тракт

Какво представлява валериана?

Валериана (Valeriana officinalis) е целогодишно растение, произхождащо от Северна Америка и Европа. То има розови цветове, които израстват от клубеноплоден корен или коренище. Събира се, когато растението стане на две години. Коренът съдържа редица важни съединения, включително валепотриати, валерианова киселина и други летливи масла.

Важно е да се отбележи, че валериана има силна миризма, толкова, че хората, които я купуват за първи път, може да си помислят, че са купили лоша стока. Този неприятен мирис е напълно нормален и трябва да се очаква.

Как действа валериана?

Валериана отдавна се използва като агент за успокояване на нервната система в отговор на стреса и като стимулатор на спокойния сън. Въпреки че през последните години бяха представени други агенти, които предлагат сходни ползи, валериана все още е най-популярното билково средство на пазара и широко се прилага в цяла Европа.

Валериана се прилага като сънотворно средство над хиляда години. Нейната способност да релаксира централната нервна система, да създава усещането за спокойствие, да намалява нивата на тревожност и стрес и да подобрява съня са известни на милиони по целия свят. Валериана не предизвиква сутрешна отпадналост и не причинява зависимост. Можете да помогнете на своя дух и тяло да релаксират, като вземате валериана.

Над 120 химически компоненти се намират във валериана и въпреки че е много сложна билка, не е установенода има някакви негативни странични ефекти в умерена употреба.

Това е успокояващо, без да упражнява твърде седативен ефект и е на практика не води до пристрастяване. Ценна за лечение на безсъние, на седативен ефект, дължащ се на валепотриова и изовалерична киселина.

Валериана се използва в Европа като спазмолитично, особено за коремни спазми поради нервност и за матката и менструални крампи и възбуда. Това спомага за облекчаване на дисменорея и тя може да бъде от полза при мигрена и ревматични болки. Тя може също да се прилага локално за лечение на спазми и други мускулни напрежения.

Валериана се използва и като леко успокоително средство за хора, живеещи в емоционален стрес, също действа като анти-тревожно лекарство. Валериана понякога се използва като мускулен релаксант за лечение на болката.

Валериана не се отразява върху способността за шофиране.

Какви са научните изследвания в подкрепа на валериана?

Влиянието на валериана върху съня е изследвано при 128 души. Веки човек получава 9 проби за тестване (3 съдържат плацебо, 3 - 400mg екстракт от валериана и 3 – продукти с валериана, отпускани без рецепта). Пробите, идентифицирани само по кодов номер, и представени в случаен ред, се вземат в непоследователни вечери. Валериана предизвиква значително намаляване на латентното състояние на съня и значително подобрение в качеството на съня: последното е особено осезаемо при хора, които определят съня си като лош и нередовен, които са пушачи и хора, които мислят, че обикновено имат дълъг латентен период на заспиване. Нощното пробуждане, помненето на сънища и сънливостта на следващия ден остават относително непроменени от валерианата.

Документирани изследвания отбелязват леко хипнотично действие и в двата траверси и безсъние, обозначени с благотворен ефект върху латентността на съня, събуждане след сън, честотата на събуждане, нощна двигателната активност, вътрешно безпокойство и напрежение, и качеството на съня. Във валепотриативна киселина има нормален ефект върху вегетативната нервна система.Има изследване, което показва, че тя има успокояващ ефект на възбудени хора, но е и стимулант в случаите на умора.

Основни действия:

• спазмолитично
• газогонно
• диуретик
• отхрачващо
• понижава кръвното налягане
• транквилизатор

Внимание:
•Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се със своя лекар, преди да започнете прием на този продукт.
• Ако приемате продукта, за да подпомогнете спокойния си сън, специалистите съветват да намалявате дозите, ако се появи сутрешна сънливост.
• Валериана може да предизвика сънливост. Използвайте предпазливо, когато шофирате или изпълнявате дейности, изискващи бдителност.
• Валериана може да усили ефекта от алкохола.

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: валериан, успокоява, сън, отмора, стомах,