Телефони за бърза поръчка

0876566991

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

VINPOCETINE 10mg 90 софтгел капсули - стимулира мозъчното действие,подорява памета, предпазва мозъка

  • Марка Biovea
  • Модел 90softgels
  • Наличност В наличност
  • 44,30 лв.


Бърза поръчка

Притежава мозъчно-протективно действие и подобрява обменните процеси в мозъка. Подобрява мозъчната микроциркулация и кислородния транспорт към тъканите. Спомага при световъртеж, подобрява зрението и слуха, стимулира мозъчната дейност, подобрява паметта.

Съставки:
Винпоцетин 10mg,. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.
Употреба: Да се приема 1 капсула три пъти дневно, за предпочитане с храна или според предписанието на лекар.
Опаковка: 90 софтгел капсули в контейнер

Какво е винпоцетин?

Винпоцетин е екстракт от семена на растението зимзелен (Vinca minor) – широко разпространено, подобно на лоза, пълзящо растение. Корените пълзят навсякъде, цъфтейки изобилно през пролетта и от време на време през останалия вегетационен период. Известен с типичния си виолетов цвят, зимзеленът расте в градините от стотици години.

Фармакологично действие: винпоцетинът подобрява мозъчното кръвообращение; активира мозъчния метаболизъм като подобрява снабдяването на мозъка с кислород и глюкоза; увеличава регионалния кръвоток; понижава налягането в кръвоносните съдове.

Защо да приемаме винпоцетин?

Винпоцетин осигурява няколко предимства за човешкия мозък, сред които усилване на паметта, нарастване на познавателната дейност, подобряване на кръвообращението в мозъка и повишавана на остротата и яснотата на мисълта. Винпоцетин помага за усилване на кръвоносния поток към мозъка и така стимулира мозъчната активност. Той притежава също неврозащитни ефекти и се използва при церебралносъдови проблеми, а също и при проблеми с паметта. Доказано е, че винпоцетин помага за подобряване на мозъчната активност, като стимулира церебралната активност и подобрява концентрацията и паметта. Ефектите се постигат чрез редица механизми, които не са свързани само с разширяването на кръвоносните съдове.

След колко време настъпват ефектите от винпоцетин?

Времето за настъпване на ефектите е изключително индивидуално и зависи от индивидуалната химия на организма. Някои хора съобщават, че забелязват подобрение само след часове. Подобрението може да е неуловимо и по-често се забелязва след седмици или месеци. Някои хора съобщават за усещане на лека възбуда, подобряване на способността за запаметяване неща, свързани с ежедневния живот, и по-добро представяне при умствени задачи и игри.

Има ли странични ефекти?

• Неблагоприятните реакции включват гадене, замаяност, безсъние, сънливост, сухота в устата, краткотрайна хипотензия, главоболие заради кръвното налягане и почервеняване на лицето
• Съобщава се за леко намаляване на систоличното, диастоличното налягане и на концентрациите на кръвта.
• Бременни или кърмачки трябва да избягват добавките с винпоцетин.
• Хора с алергични реакции или със свръхчувствителност към другите алкалоиди на зимзелена като винбластин и винкристин трябва да избягват винпоцетин.
• Хора с хипотензия или ортостатична хипотензия може да имат слабо намаление в систоличното и диастоличното налягане и трябва да се наблюдават от лекар, когато ползват винпоцетин.

Лекарствени взаимодействия: винпоцетинът може да взаимодейства с антихипертензивни, антиаритмични и антикоагулантни средства.

Произход: САЩ

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: винпоцетин, мозък, световъртеж, зрение, слух, памет,