Телефони за бърза поръчка

0878567491 0892207117

Безплатна доставка при поръчка над 60 лева

VITAMIN C with ROSEHIPS 1000mg 100 Tablets - мощен антиоксидант и имуностимулатор

  • Марка Biovea
  • Модел 100 табл.
  • Наличност Не е наличен
  • 32,50 лв.
  • 26,00 лв.


Бърза поръчка

Мощно антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Влияе благоприятно върху зъби, венци, кости, коса. Подкрепя здравословната функция на мозъка и сърдечно-съдовата система. Укрепва кръвоносните съдове. Спомага за зарастването на рани, натъртвания и изгаряния. Важен за правилното функциониране на надбъбречната жлеза и производството на колаген. Подпомага усвояването на витамин Е и желязо. Забавя процесите на стареене и спомага за добро настроение.

Съставки: Vitamin C (ascorbic acid) 1000mg; RoseHips (шипка) 50mg. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба: Да се приема 1 или повече таблетки дневно или според предписанието на лекар.

Опаковка: 100 таблетки в контейнер

Какво представлява витамин С?

Витамин С действа по-добре в комбинация с други хранителни вещества като биофлавоноидите. Шипката е източник с най-висока концентрация на витамин С. В допълнение към това, шипката също е и богат източник на витамините А, В-комплекс, D, E, K, желязо и калций. Тя допълва ефекта на витамин С и спомага за по-доброто му усвояване.

Витамин С е изключително многостранно хранително вещество, укрепващо здравето, и въздейства на целия организъм. Той е още познат като аскорбинова киселина. Витамин C е водноразтворим и е незаменим, защото тялото не може да го произведе и трябва да се приема ежедневно. Известен е с това, че защитава клетките, стимулира имунната система и е силен антиоксидант.

Витамин С е необходим за нормалния растеж и развитие на организма. Укрепва костите и съединителната тъкан, подпомага заздравяването на рани и подобрява работата на имунната система. Навярно едно от най-ценните му качества е невероятната му антиоксиданта способност. Той защитава флуидите на тялото, като кръвта, от свободните радикали. Чрез укрепване на артериалните стени, изпълнява важна роля в поддържането на нормално кръвно налягане, както и за ограничаване на уврежданията на тъканите. Изгражда устойчивост при инфекции, спомага при абсорбирането на желязото. Важен за синтезата на колаген, който поддържа устойчивостта на тъканите.

Витамин С може да предпази клетките в организма от уврежданията, причинявани от напредването на възрастта и артрита. Изследвания, публикувани в Journal of Strength and Conditioning Research сочат, че приемането на витамин С в дози по 1000mg на ден намалява отделянето на кортизол, позволявайки на мускулите да растат и да бъдат по-силни. Съществуват множество клинични изследвания, които доказват мощните ефекти на витамин С. Някои изследвания дори сочат, че витамин С намалява нивото на стреса.

Защо трябва да приемате витамин C?

• Холестерол: Действайки като антиоксидант, витамин С защитава LDL-холестерола от окислителни увреждания. (Само когато LDL е увреден, холестеролът води до развитието на сърдечни болести. Витамин С може да се окаже един от най-важните антиоксидантни защитници на LDL.) Витамин С предпазва също от сърдечни заболявания, като намалява нееластичността на артериите и склонността на плаките да се свързват помежду си.
• Антиоксидант: Смята се, че антиоксидантните свойства на витамин С предпазват пушачите, както и хората, пасивни пушачи, от вредите от свободните радикали. Контролиран опит показва способността на 3000mg витамин С, приеман от пушачи 2 часа преди да бъдат изложени на цигарен дим, да намали вредите от свободните радикали и окисляването на LDL холестерола, свързвано с излагането на цигарен дим. Спадът в антиоксидантната защита, причинен от цигарения дим също намалява.
• Алергии и противовирусни свойства: Витамин С е необходим за производството на колаген, „лепилото”, което укрепва много части на тялото - като мускулите и кръвоносните съдове. Витамин С изпълнява важна роля в заздравяването на рани и действа като естествен антихистамин. Този витамин подпомага образуването на чернодробната жлъчка, борбата с вирусите и детоксикацията от алкохол и други субстанции.
 Наскоро изследователите доказаха, че витамин С подобрява активността на азотния оксид. Азотният оксид е необходим за разширяването на кръвоносните съдове, което е потенциално важно за понижаване на кръвното налягане и за предпазване от спазми на артериите в сърцето. Такива спазми биха могли да доведат до сърдечна атака. Витамин С се справя с дисфункцията на клетките, които подплатяват кръвоносните съдове. Нормализирането на функцията на тези клетки допринася за предпазването от сърдечни заболявания.
• Здрави очи: Има сведения, че нивата на витамин С в очите спадат с възрастта и че допълнителният прием на витамин С може да предотврати това намаляване и да намали риска от развитието на катаракта. Според някои изследвания здравите хора вземат по-често витамин С и витамин Е от хора с катаракта.
• Диабет: Съобщава се, че витамин С намалява активността на ензима алдозоредуктаза при хората. Алдозоредуктазата отговаря за натрупването на сорбитол в очите, нервите и бъбреците при хора с диабет. Смята се, че това натрупване е отговорно за влошаването на състоянието на тези органи. Следователно възпрепятстването на действието на алдозоредукатазата защитава хората с диабет.
• Детоксикация: Витамин С може да помогне за предпазване на организма от натрупване или задържане на токсично олово. Според едно предварително изследване хора с високи нива на витамин С са в по-малка опасност от натрупване на прекалено високи нива на олово в кръвта. В контролирано изпитание мъже пушачи с умерени до високи нива на олово в организма приемат хранителни добавки витамин С по 1000mg, 200mg на ден и плацебо. Само при онези, които вземат по 1000mg на ден витамин С се установява спад в нивата на олово в кръвта, при това значителен.
 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Етикети: витамин С с шипка, аскорбинова киселина, антиоксидант, имуностимулатор, зъби, венци, коса, кости,